Για τον καλύτερο Παναθηναϊκό σε ντέρμπι φέτος έκανε λόγο μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Αθανασίου, με αφορμή το εμφατικό «διπλό» επί του Ολυμπιακού, που φέρει όπως είπε και την «σφραγίδα» του Φατίχ Τερίμ.

«Χθες απέδωσε καλύτερα η επιλογή ενός προπονητή που παρουσίασε τον Παναθηναϊκό με μια ξεκάθαρη φιλοσοφία: να μπει και να παίξει το ματς με συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Αυτό που έβγαλε εκτός του Ολυμπιακό ήταν η συγκέντρωση των παικτών του στο αμυντικό κομμάτι. Εκεί όπου στο μεγαλύτερο διάστημα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, με εξαίρεση μια φάση ουσιαστικά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό στα ντέρμπι, όταν έχεις πέντε σουτ υπό καλές προϋποθέσεις και από αυτά τα τρία πάνε μέσα, έχεις κάνει το τέλειο. 

Στα δύο πρώτα γκολ είναι πολύ σημαντικό ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαν και στις δεύτερες μπάλες. Πρέπει να ήταν το καλύτερο ντέρμπι του Παναθηναϊκού μέσα στη σεζόν γιατί κράτησε πολύ χαμηλά τον αντίπαλο στην δημιουργία, έφτιαξε τέσσερις-πέντε μεγάλες ευκαιρίες και ήταν και με την πλάτη στον τοίχο, αλλά κέρδισε», είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο ρεπόρτερ του σταθμού τόνισε πως, μέσα σε μια αγωνιστική το «τριφύλλι» κατάφερε και να φύγει από την τέταρτη θέση και να αφήσει πίσω του τους Πειραιώτες και να πλησιάσει σε απόσταση βολής τον ΠΑΟΚ.

Ο Αθανασίου χαρακτήρισε ως κορυφαίο παίκτη του Παναθηναϊκού χθες τον Μπερνάρ και έπλεξε το εγκώμιο του Βραζιλιάνου μέσου.

Ενώ στάθηκε και στο εντυπωσιακό σερί που τρέχουν οι «πράσινοι» απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, έχοντας επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις μια ήττα και αυτή λόγω… κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκάθαρος Βαρούχας για τα πέναλτι ΠΑΟ και ΠΑΟΚ - Έπρεπε να αποβληθεί ο Ναβάρο; - Τι έγινε με Ποντένσε (Vid)