Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τρίμπαλο τίτλου με τρομερούς Ιωαννίδη, Μπερνάρ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-10 22:27:00

"Αυτοκράτορας" ΠΑΟ στο Φάληρο - Τρίμπαλο τίτλου με τρομερούς Ιωαννίδη, Μπερνάρ - Τραγικός Ολυμπιακός!

Sportdog Team
"Αυτοκράτορας" ΠΑΟ στο Φάληρο - Τρίμπαλο τίτλου με τρομερούς Ιωαννίδη, Μπερνάρ - Τραγικός Ολυμπιακός!

Τεράστια νίκη για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, η οποία με ηγέτη τον Ιωαννίδη ''άλωσε'' με τριάρα το ''Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Παναθηναϊκός μεγάλος και τρανός στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'', με τους Πράσινους να επικρατούν με 3-1 παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Ποντένσε άνοιξε το σκορ, αλλά ο Ιωαννίδης με δύο γκολ και ο Μπακασέτας με ένα δικό του υπέγραψαν το ''χρυσό'' τρίποντο της ομάδας του Τερίμ!

Εκπλήξεις από Μεντιλίμπαρ και Τερίμ!

Πολλές αλλαγές είχαν στην ενδεκάδα τους αμφότερες οι ομάδες. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με τον Πασχαλάκη κάτω από την εστία, τους Ορτέγκα, Κάρμο, Μπιανκόν και Ροντινέι στην άμυνα ενώ στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Έσε και Όρτα. Στα ''φτερά'' ήταν οι Ποντένσε και Μασούρας, ενώ δίδυμο στην επίθεση άρχισαν οι Ναβάρο και Ελ Κααμπί.

Και ο Φατίχ Τερίμ έκανε την έκπληξη, βάζοντας τον Ακαϊντίν στο κέντρο της άμυνας. Κάτω από την εστία ήταν ο Μπαρτολομιέι Ντραγκόφσκι, στην άμυνα οι Μλαντένοβιτς, Αράο, Ακαϊντίν, Κώτσιρας ενώ στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Πέρεθ - Τσέριν και Μπακασέτας. Στα ''φτερά'' της επίθεσης άρχισαν οι Παλάσιος, Μπερνάρ και στην κορυφή ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης!

Όλα τούμπα στο πρώτο μέρος από τον ΠΑΟ!

Η πρώτη τελική του αγώνα ήρθε από τον Παναθηναϊκό και τον Φώτη Ιωαννίδη μόλις στο πρώτο λεπτό, όταν ο Έλληνας επιθετικός σούταρε εκτός περιοχής μα η προσπάθειά του πέρασε εκτός περιοχής. Στο 3ο λεπτό ''έσκασε'' μεγάλο πρόβλημα για τον Φατίχ Τερίμ, καθώς ο Ντραγκόφσκι ένιωσε ενόχληση και έμεινε στον αγωνιστικό χώρο. 4 λεπτά αργότερα πήρε τη θέση του ο Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος ήταν καθοριστικός για την πρόκριση των Πράσινων στο Φάληρο για το Κύπελλο Ελλάδας. Στα επόμενα λεπτά του παιχνιδιού υπήρχε σκληρό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, οι οποίες είχαν ως προτεραιότητά τους την εξουδετέρωση του αντιπάλου.

Στο 24' οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ, με τον Ντάνιελ Ποντένσε! Σε μια φάση που ο Ελ Κααμπί είχε βγει εκτός περιοχής, ο Μαροκινός έκανε τη σέντρα προς τα αριστερά και η μπάλα έφτασε στον Όρτα που έδωσε στον Ποντένσε, ο οποίος έκανε την κίνηση προς τα μέσα και το δυνατό σουτ στο αριστερό γάμα για το 1-0. Ο Παναθηναϊκός δεν το έβαλε κάτω και επιχείρησε να απαντήσει, αρχικά στο 37' με κεφαλιά του Παλάσιος την οποία απέκρουσε άνετα ο Πασχαλάκης.

Τελικά το τέρμα ήρθε στο 41', όταν ο Ιωαννίδης βγήκε στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας και έδωσε στον Μπερνάρ. Το σουτ αυτού έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Έσε και στη συνέχεια της φάσης ο ''κεραυνός'' του Μπακασέτα με το δεξί του πόδι ήταν αρκετός για το 1-1. Στο 45+3' ο Φραν Ναβάρο έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν μες στην περιοχή αστόχησε με αριστερό σουτ και ένα λεπτό αργότερα το Τριφύλλι ολοκλήρωσε την ανατροπή του. Ο Μπακασέτας έκανε το σουτ, ο Πασχαλάκης έδιωξε και ο Ιωαννίδης μπήκε στην πορεία της μπάλας, σπρώχνοντάς την προς τα δίχτυα για το 1-2.

Δε ''μάσησε'' ο ΠΑΟ και κέρδισε με φοβερό Ιωαννίδη!

Στο 47' ο Παναθηναϊκός ''φώναξε'' για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάρμο στον Παλάσιος, αλλά διαιτητής και VAR θεώρησαν πως δεν υπήρχε παράβαση. Ο Ολυμπιακός ενέτεινε την πίεσή του και στο 59' ο Κααμπί απείλησε με μακρινό σουτ, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γιούρι Λοντίγκιν ενώ ο Μεντιλίμπαρ πέρασε και τους Φορτούνη - Τσικίνιο σε μια προσπάθειά του να γίνει πιο επικίνδυνη η ομάδα του. Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή και στο 69' το σουτ του Ποντένσε από την περιοχή ήταν χλιαρό και δε φόβισε το Τριφύλλι.

Στο 70ο λεπτό ο Παναθηναϊκός βρήκε ακόμη ένα τέρμα, ξανά με τον Φώτη Ιωαννίδη! Οι Πράσινοι αναπτύχθηκαν άριστα, με τον Μλαντένοβιτς να πετυχαίνει στο κέντρο τον Μπακασέτα και αυτός τροφοδότησε τον Κώτσιρα. Αυτός έκανε σέντρα και ο Μπερνάρ έστρωσε στον Ιωαννίδη, ο οποίος σημείωσε το 1-3. Ο Μεντιλίμπαρ έβαλε και τον Ελ Αραμπί στο παιχνίδι αντί του Ναβάρο, ενώ ο Τερίμ πέρασε τον Ούγκο ως τρίτο στόπερ. Στο 78ο λεπτό ο Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα βγήκε εκτός εστίας. Η τελευταία φάση του παιχνιδιού έγινε στο 90+7', όταν ο Γιόβετιτς σούταρε από μακριά μα δε σημάδεψε εστία!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Έσε, Όρτα (60' Τσικίνιο), Μασούρας (60' Φορτούνης), Ποντένσε, Ναβάρο (73' Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι (7' Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας (83' Μαντσίνι), Παλάσιος (76' Oύγκο), Μπερνάρ (83' Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (83' Σπόραρ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags