Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο Μπερνάρ φεύγει λόγω… Γιοβάνοβιτς - Η πρώτη κίνηση Τερίμ
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-11 18:11:00

Ο Μπερνάρ φεύγει λόγω… Γιοβάνοβιτς από τον ΠΑΟ - Η πρώτη κίνηση Τερίμ - "Υπερτιμημένος ο Λουτσέσκου"!

του Νίκου Στεργίου

Πόσα χρήματα ζητούσε από το Τριφύλλι και η "αναγέννησή" του. Ο Βραζιλιάνος είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Τριφυλλιού και κάνει τα πάντα, ώστε να φύγει από την Ευρώπη το καλοκαίρι, έχοντας πάρει ένα πρωτάθλημα. Τι άλλαξε, τα λεφτά της Αραβίας και τα 26 εκατ. transfers fees.

Σε εξαιρετική κατάσταση είναι το τελευταίο διάστημα στον Παναθηναϊκό ο Μπερνάρ, παρά το γεγονός πως ήδη έχει υπογράψει στην επόμενη ομάδα του, την Ατλέτικο Μινέιρο. Κι εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η ποιότητά του είναι κάτι που δεν αμφισβητεί κανείς τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα, όπως και το γεγονός ότι ακόμα και στα παιχνίδια που δεν του "βγήκαν" δεν ήταν ποτέ για βαθμολογία κάτω από 7.

Το συμβόλαιο του με το Τριφύλλι ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό που μαζί με την Εφορία εκτοξεύει το μπάτζετ των Πράσινων. Θα μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση; Για παράδειγμα αντί για 2,5 εκατ. ευρώ συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο, να του προσφέρει 3 εκατ. ευρώ για διετές. Στο Τριφύλλι πιθανότατα θεώρησαν ότι δεν άξιζε αυτή η επένδυση και ο ίδιος αποφάσισε να επιστρέψει στην χώρα του.

26 εκατ. transfers fees - 14 ματς με την Εθνική Βραζιλίας - Ο Γιοβάνοβιτς που τον... περιόριζε

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι ο Μπερνάρ δεν είναι τυχαίος παίκτης, ξέρει μπάλα με το κιλό, και μόνο τυχαία δεν είναι η καριέρα του μέχρι σήμερα. Να την θυμίσουμε λίγο; Άρχισε να παίζει μπάλα στη Βραζιλία και στην Ευρώπη ήρθε το 2013 σε ηλικία 20 ετών, για τη Σαχτάρ (με 25 εκατ. ευρώ κόστος μεταγραφής!) - Από εκεί βρέθηκε στην Έβερτον το 2018, στη συνέχεια στο αραβικό ποδόσφαιρο για έναν χρόνο και μετά στον Παναθηναϊκό.

Σε ηλικία 20 ετών έγινε και διεθνής με την εθνική Ανδρών τής Βραζιλίας (σε θέση, μάλιστα, που το ταλέντο ξεχειλίζει στη χώρα του καφέ), με την οποία έχει 14 συμμετοχές και 1 γκολ - Επίδοση που δεν περνάει καθόλου αδιάφορη. Η έλευση του στην Ελλάδα για λογαριασμό τού Παναθηναϊκού είχε τη σφραγίδα τού Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που πριν τους Πράσινους ήταν προπονητής στην Εθνική ομάδα των Εμιράτων και γνώριζε άριστα το πρωτάθλημα της χώρας.

Παρόλα αυτά υπάρχει η αντίληψη ότι ο Γιοβάνοβιτς ήταν εκείνος που περιόριζε κατά μια έννοια τον Μπερνάρ, με το στιλ παιχνιδιού που είχε στον Παναθηναϊκό, άποψη που ίσως… επιβεβαιώνεται, καθώς ο Φατίχ Τερίμ τον έχει «αναγεννήσει», με συνέπεια όλοι να αναρωτιούνται γιατί τον άφησαν να φύγει το καλοκαίρι!

"Εύκολα στη Σαουδική Αραβία συμβόλαιο 5 εκατ. ευρώ - Τον ήξερε ο Γιοβάνοβιτς Σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Σιώρη, δημοσιογράφο που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το ποδόσφαιρο στον αραβικό κόσμο, άρα είχε εικόνα τού Μπερνάρ στην τελευταία ομάδα του, την Αλ Σάρτζα, πριν έρθει στον Παναθηναϊκό.

"Ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει να κάνει ορθές κινήσεις, δεν μπορεί να απολύει και να αδειάζει τον Γιοβάνοβιτς στη μέση της σεζόν. Το ίδιο και με τον Μπερνάρ: Είναι παίκτης που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2018, έστω κι αν ήταν σε πτωτική πορεία η καριέρα του τα τελευταία χρόνια. Είχε κοστίσει και 25 εκατ. ευρώ στη Σαχτάρ για να έρθει στην Ευρώπη. Ταιριάζει σε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, μπορεί να δώσει βάθος και ποιοτικές λύσεις", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Το καλοκαίρι που ήρθε στον Παναθηναϊκό είχαμε πει ότι δεν υπάρχει παίκτης όπως αυτός στην Ελλάδα. Μπορεί στην πρώτη σεζόν να μην μας δικαίωσε απόλυτα στον Παναθηναϊκό, αλλά φέτος τα πηγαίνει εξαιρετικά, είναι ο καλύτερος παίκτης. Σίγουρα παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει, ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Σάρτζα και ο Γιοβάνοβιτς τον ήξερε. Είναι γνώστης του πρωταθλήματος, είχε άκρες εκεί. Σίγουρα ο Μπερνάρ θα μπορούσε να βρει ξανά συμβόλαιο και μάλιστα με τα διπλά λεφτά, αν αποφάσιζε να πάει στη Σαουδική Αραβία και να μη γυρίσει στη Βραζιλία.

Μια και μιλάμε για το αραβικό ποδόσφαιρο, να πούμε και κάτι για τον Λουτσέσκου που δεν έχει γραφτεί: Όταν είχε απολυθεί από την Αλ Χιλάλ είχε την ομάδα του στο -5 από την κορυφή. Η Χιλάλ πήρε στη θέση του Μοράις, που τον είχαμε δει ως προπονητή στην Ελλάδα με την ΑΕΚ, και τελικά πήρε το πρωτάθλημα. Θέλω να πω ότι ίσως κάπου ο Λουτσέσκου να είναι υπερτιμημένος. Τα είχαμε πει και για τον Καραβλιάλ όταν είχε έρθει στον Ολυμπιακό, για παράδειγμα, καθώς είχε απολυθεί από την Αλ Ουάχντα για να πάει στη θέση του ο Χιμένεθ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέγραψε πριν 4 μήνες στον ΠΑΟ και τον... διώχνει ο Τερίμ - Ζητάει ακριβή μεταγραφή, αποφασίζει ο Αλαφούζος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags