Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο πρώτος που πουλάει ο ΠΑΟ με εισήγηση Τερίμ - Ραντεβού Αλαφούζου με Ιωαννίδη, απόφαση για Γερεμέγεφ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-18 13:00:00

Ο πρώτος που πουλάει ο ΠΑΟ με εισήγηση Τερίμ - Ραντεβού Αλαφούζου με Ιωαννίδη, απόφαση για Γερεμέγεφ!

του Νίκου Στεργίου

Χτίζουν το νέο ρόστερ ο Τούρκος κόουτς και ο ιδιοκτήτης. Ποιος δεν αποτελεί πρώτη επιλογή του προπονητή και βγαίνει στη βιτρίνα το καλοκαίρι και οι εξελίξεις τον Έλληνα στράικερ και τον Σουηδό που μένει ελεύθερος...

Μετά από μία περίοδο κάμψης λόγω του τραυματισμού του και του διαστήματος που χρειάστηκε για να επανέλθει, ο Φώτης Ιωαννίδης είναι κάλι σε φόρμα, καταθέτοντας στο γήπεδο την ποιότητά του. Σκοράρει κατά ριπάς το τελευταίο διάστημα, με τα δύο γκολ που πέτυχε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τις... μετοχές του.

Το ενδιαφέρον για τον Έλληνα άσο από ομάδες του εξωτερικού είναι υπαρκτό και επιβεβαιωμένο. Τις τελευταίες μέρες η Στουτγκάρδη είναι η ομάδα που συνδέεται περισσότερο με τον Ιωαννίδη, ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι. Παράλληλα, στα ρεπορτάζ του Τριφυλλιού δεν λείπουν οι αναφορές στην πιθανότητα υπογραφής νέου συμβολαίου (το παρόν εκπνέει το 2027) με τον 24χρονο άσο προκειμένου οι Πράσινοι να τον "δέσουν".

Προς το παρόν ο "Φωτάρας" είναι συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, αφού τον περιμένουν μία σειρά από προκλήσεις. Πέραν των Πλέι οφ και του τελικού Κυπέλλου, προηγείται η προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας να κλείσει εισιτήριο για το Euro 2024, ένα τουρνουά που θα μπορούσε να αυξήσει ακόμα περισσότερο την προσοχή των ευρωπαϊκών αγορών στον Ιωαννίδη.

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για οτιδήποτε οριστικό, όμως η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει μία δύσκολη απόφαση. Διότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει αν οι Πράσινοι λάβουν μία τεράστια πρόταση για τον Έλληνα φορ. Τα 15 εκατομμύρια που φέρεται να προσφέρει η Στουτγκάρδη είναι δελεαστικό ποσό μεν, θεωρούνται λίγα δε για την αξία του Ιωαννίδη, τουλάχιστον με βάση όσα προκύπτουν από τα "πράσινα" ρεπορτάζ. Τί θα κάνει όμως ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που κάποια ομάδα "σκάσει" 20 εκατομμύρια ή περισσότερα; Τέτοια ποσά αποτελούν τεράστιο... πειρασμό και δεν μπορούν να απορριφθούν εύκολα από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, όλα είναι ανοιχτά!

Στη "βιτρίνα" ο Σπόραρ, τι γίνεται με Γερεμέγεφ

Από τη στιγμή που ούτε καν ο Ιωαννίδης μπορεί να θεωρείται "σίγουρος" για την επόμενη σεζόν, η επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού ίσως παρουσιαστεί εντελώς διαφορετική. Με τα τωρινα δεδομένα, οι Πράσινοι δεν "καίγονται" να διατηρήσουν στο δυναμικό τους τον Άντραζ Σπόραρ, το συμβόλαιο του οποίου έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2026, ωστόσο ξεκάθαρα δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Φατίχ Τερίμ.

Ο Παναθηναϊκός είναι ανοιχτός στο να συζητήσει προτάσεις για τον Σλοβένο διεθνή, ευελπιστώντας παράλληλα σε μία καλή παρουσία του στο προσεχές Euro προκειμένου να ανεβεί η αξία του. Άλλωστε, με τα χρήματα που παίρνει ο Σπόραρ, το Τριφύλλι μπορεί να κινηθεί για έναν πιο αξιόπιστο επιθετικό, καθώς ναι μεν ο Σλοβένος έχει σκοράρει αρκετά γκολ, αλλά χωρίς σταθερότητα στην απόδοσή του.

Αντιθέτως, σε καλύτερη μοίρα μοιάζει να βρίσκεται ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, που αποτελεί το... ακριβώς αντίθετο του Σπόραρ. Ο Σουηδός σκοράρει πολύ συχνά αναλογικά με τον χρόνο συμμετοχής του και με αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025, αλλά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αναγνωρίζουν πως ο υψηλόσωμος φορ είναι εξαιρετικός στο ρόλο του και δεν δημιουργεί προβλήματα. Έκανε πολλή υπομονή με τον Γιοβάνοβιτς δίχως να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι έπαιρνε ελάχιστες ευκαιρίες. Δούλεψε σκληρά και όταν επιτέλους η ευκαιρία ήρθε, την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Άρα πρόκεται για ιδιαιτέρως χρήσιμο παίκτη και μία πολύ καλή λύση για να έρχεται στα ματς από τον πάγκο. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται ακόμα και να επιδιώξουν την ανανέωση του συμβολαίου του κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4+1 φεύγουν από τον ΠΑΟ με απόφαση Αταμάν - Προβληματισμός για Χουάντσο - Ανατροπή με Μήτογλου!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags