Facebook Pixel 4+1 φεύγουν από τον ΠΑΟ με απόφαση Αταμάν - Προβληματισμός για Χουάντσο
Μπάσκετ
| 2024-03-17 10:00:00

4+1 φεύγουν από τον ΠΑΟ με απόφαση Αταμάν - Προβληματισμός για Χουάντσο - Ανατροπή με Μήτογλου!

του Νίκου Στεργίου

Τρεις παίκτες θα έχουν άμεσα συνάντηση με Γιαννακόπουλο. Στο Τριφύλλι γνωρίζουν καλά πως πρέπει και φέτος να κάνουν αλλαγές στο ρόστερ και σημαντικές επενδύσεις και ήδη υπάρχουν παίκτες που έχουν κριθεί, ενώ κάποιοι θα δώσουν εξετάσεις στα επόμενα δύσκολα παιχνίδια της σεζόν...

Σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν οι μηχανές τού Παναθηναϊκού σε όλους τους τομείς, καθώς όπως έχουμε πει πολλές φορές ένας μεγάλος αθλητικός οργανισμός δεν γίνεται να μην έχει μόνιμα ανοιχτές τις κεραίες του παντού.

Μπορεί, δηλαδή, να υπάρχει φουλ αγωνιστική δραστηριότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μάλιστα αυτό το διάστημα στην Ευρωλίγκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εκπόνηση του σχεδιασμού και η υλοποίησή του μένει πίσω.

Γιατί οι Πράσινοι αυτό που έχουν ως πρώτο στόχο, για να έχει η ομάδα τους διάρκεια σε υψηλό επίπεδο για χρόνια, είναι να σταθεροποιήσουν έναν κορμό και να μην ξαναέρθει καλοκαίρι όπως το περσινό, με τις τόσες πολλές μεταγραφές. Να φτιαχτεί ένας υψηλού επιπέδου και πολυάριθμος σταθερός κορμός, που θα φέρει επιτυχίες.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι επαφές που υπάρχουν αυτό το διάστημα με την πλευρά τού Γκριγκόνις για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, αλλά ας πάρουμε μια-μία θέση ξεχωριστά για να δούμε τι ισχύει.

Γκαρντ

Συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν έχουν οι Βιλντόζα (αν και μένει να δούμε το καλοκαίρι αν θα συνεχίσει, καθώς προσφέρει δυσανάλογα για το 1,6 εκατ. ευρώ που παίρνει), Μωραΐτης (αν και μπορεί να ζητήσει να αποχωρήσει, για να βρει ομάδα που θα έχει χρόνο συμμετοχής), Σλούκας, Καλαϊτζάκης, Γκραντ (δεν έχει ανανεώσει ακόμα, αλλά υπάρχει άκρατη αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει θέμα με το νέο συμβόλαιο). Για τον Γκριγκόνις είπαμε ότι αυτό το διάστημα υπάρχουν επαφές για να ανανεώσει και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα το κάνει (έχει κερδίσει 100% τον Αταμάν), ενώ υπάρχει και το θέμα τού Κέντρικ Ναν.

Ο Αμερικανός έχει υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι στο Τριφύλλι, είναι εξαιρετικός αθλητής και προσωπικότητα/χαρακτήρας (δεν είναι συνηθισμένο αυτό με Αμερικανούς που έρχονται για πρώτη φορά από το ΝΒΑ), και η ομάδα τον θέλει και για του χρόνου. Υπάρχουν κάποιες επαφές για την παραμονή του, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα και, κυρίως, πόσο εύκολα μπορεί να βρει ξανά συμβόλαιο στις ΗΠΑ ο Ναν.

Υπάρχουν λύσεις που έχει στη λίστα του το κλαμπ αν δεν συνεχίσει ο Ναν; Προφανώς, και για αυτό αναφέρουμε ότι ένας μεγάλος αθλητικός οργανισμός δεν σταματάει ποτέ να ψάχνει και να κοιτάζει την αγορά. Ακόμα και Μάρτη μήνα. Προφανώς οι Πράσινοι έχουν τον Βασίλιε Μίσιτς σε περίοπτη θέση, ενώ εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις, κυρίως από Αμερική!

Φόργουορντ

Ο Παπαπέτρου έχει συμβόλαιο, ο Μαντζούκας έχει συμβόλαιο (αν και υπάρχει σκέψη να πάει κάπου για να πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο), ο Σαμοντούροφ έχει συμβόλαιο (ισχύει ο,τι και με τον Μαντζούκα), ο Χουάντσο έχει συμβόλαιο (αν και δεν αποδίδει σύμφωνα με τα 2,4 εκατ. ευρώ που λαμβάνει τον χρόνο και μπορεί το καλοκαίρι να υπάρξουν εξελίξεις), ο Μήτογλου έχει συμβόλαιο. Κι εδώ αξίζει μια μικρή στάση: Η διοίκηση θέλει να καλέσει τον Έλληνα άσο για να υπογράψει άλλη συμφωνία, με επιβράβευση για τη φετινή του παρουσία και αυξημένες αποδοχές!

Σέντερ

Εδώ η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη από ο,τι φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση. Γιατί έχουν όλοι συμβόλαιο, αλλά υπάρχουν κάποιες παράμετροι. Να αρχίσουμε από τα εύκολα: Ο Αντετοκούνμπο έχει μεν συμβόλαιο αλλά με βάση τη φετινή του παρουσία δεν μπορεί να περιοριστεί σε λιγότερο χρόνο συμμετοχής από αυτόν που έχει τώρα. Ο Μπαλτσερόφσκι έχει συμβόλαιο αλλά θα δοθεί δανεικός. Και υπάρχει και ο Λεσόρ που έχει συμβόλαιο και περιμένει… βοήθειες. Οι Πράσινοι συνεχίζουν να έχουν στην κορυφή της λίστας του τον Ταβάρες της Ρεάλ, ενώ αν δεν καταφέρουν να τον πείσουν, εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις όπως του συμπαίκτη του Πουαριέ.  

Σε κάθε περίπτωση οι Πράσινοι αυτό που θέλουν είναι να δημιουργήσουν έναν σταθερό κορμό για τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους (τρεις μαζί με τη φετινή), μέσω του οποίου θα βρεθούν στην κορυφή της Ευρωλίγκας και, παράλληλα με τις αλλαγές στο ΟΑΚΑ, να αλλάξουν δια παντός επίπεδο μέσα στα επόμενα χρόνια...

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρνει... τώρα τον δικό του Ράιτ ο Αταμάν - Σέντερ από Euroleague - Μεταγραφή για τους τελικούς ο ΠΑΟ! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags