Facebook Pixel Super League: Πίσω από την Κύπρο στους ξένους ποδοσφαιριστές! (ΦΩΤΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-23 20:15:00

Να γιατί φώναζε ο Πογέτ! Έρευνα - σοκ για Super League, SOS για το ελληνικό ποδόσφαιρο (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Να γιατί φώναζε ο Πογέτ! Έρευνα - σοκ για Super League, SOS για το ελληνικό ποδόσφαιρο (ΦΩΤΟ)

Ανατριχιαστικά είναι τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας που εξετάζει τη συμμετοχή γηγενών ποδοσφαιριστών στα πρωταθλήματα των χωρών τους.

Ανατριχιαστικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε σε 60 λίγκες το διεθνές ευρωπαϊκό παρατηρητήριο ποδοσφαίρου, CIES και αυτή έχει στο επίκεντρό της τον αριθμό των παικτών που προσφέρουν οι σύλλογοι στις εθνικές ομάδες της πατρίδας τους.

Και αυτό που προκύπτει είναι πως Κύπρος και Ελλάδα αδιαφορούν εντελώς για το γηγενές στοιχείο και προτιμούν τους ξένους. Η κυπριακή λίγκα προσφέρει μόλις 2.2 διαθέσιμους παίκτες για την εθνική ανά ενδεκάδα ομάδας και η ελληνική Super League μόλις 3.2.

Τα δύο αυτά πρωταθλήματα είναι αυτά με την μικρότερη συνεισφορά στον κόσμο σε γηγενείς παίκτες που μπορούν να φορέσουν το εθνόσημο, ενώ οριακά πάνω είναι η Premier League η οποία όμως δικαιολογείται να δίνει προτεραιότητα στους ξένους ποδοσφαιριστές καθώς αυτοί ανήκουν στην ελίτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟ για Πέλκα και... Σιώπη για 5 λόγους - "Παρεξηγήθηκαν" στον ΠΑΟΚ - Πιο εύκολα πληρώνει ο Αλαφούζος από Σαββίδη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags