Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αποφάσεις Μεντιλίμπαρ για 8 - Τέλος ο Μπα, γυρίζει Χόλγκρόουβ
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-25 18:30:00

Ανακοινώσεις Μεντιλίμπαρ για 8 - Ελεύθεροι Κούντε-Μπα, δύο σε Ρίο Άβε - 2η ευκαιρία σε Βρουσάι, Χόλσγκρόουβ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ανακοινώσεις Μεντιλίμπαρ για 8 - Ελεύθεροι Κούντε-Μπα, δύο σε Ρίο Άβε - 2η ευκαιρία σε Βρουσάι, Χόλσγκρόουβ!

Ποιοι επιστρέφουν στου Ρέντη και ποιοι φεύγουν οριστικά. Ο Βάσκος προπονητής καλείται να αποφασίσει και για τους δανεικούς με βάσει όσα έδειξαν τη φετινή σεζόν. Ποιοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμαστούν στην προετοιμασία και ποιοι ήδη θεωρούνται παρελθόν...

Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε επιλέξει για τον Ολυμπιακό τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, για τρίτο προπονητή μέσα στην ίδια σεζόν, οι πρώτες πληροφορίες που είχαμε συλλέξει από την Ισπανία ήταν εξαιρετικές. Όχι μόνο γιατί ήταν προπονητής που λίγους μήνες πριν είχε κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο με τη Σεβίλλη, αλλά γιατί η καριέρα του είχε άνοδο από τις χαμηλότερες ομάδες προς τις υψηλότερες.

Δεν ήταν, δηλαδή, προπονητής που είχε μάθει σε δικά του "παιδιά", που τα έπαιρνε από τη μία ομάδα στην άλλη, με μεγάλα μπάτζετ κ.λπ. Αλλά έχει μάθει να δουλεύει με το υλικό που έχει στα χέρια του, το αξιοποιεί, στήνει ποδοσφαιρικά εργαστήρια και τα αναπτύσσει. Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που κάνει και στον Ολυμπιακό με όλους τους παίκτες που βρήκε στου Ρέντη (χωρίς να αφήσει στον πάγκο, για παράδειγμα, μεταγραφές του Καρβαλιάλ), αλλά και με το υλικό που υπάρχει στη β΄ ομάδα αλλά και στην Κ19 - Χαρακτηριστικό ότι ζήτησε να ανέβουν κάποιοι παίκτες για προπονήσεις μαζί του.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό, καθώς έχει στο νου του και τις λύσεις που έχει ο Ολυμπιακός μοιρασμένες δεξιά και αριστερά, με τη μορφή δανεισμού! Δεν είναι λίγοι αυτοί οι παίκτες και, κυρίως, αγωνίζονται σε θέσεις που οι Πειραιώτες μπορεί να χρειαστούν ενίσχυση το προσεχές καλοκαίρι! Πάμε να δούμε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση.

500.000 ευρώ στα ταμεία από τον ξεχασμένο - Δεν "τραβάει" στη Γερμανία ο Μπιέλ - Χαφ και εξτρέμ για Ρίο Άβε

ΛΟΒΕΡΑ: Ο Μάξι παίζει στη Ροζάριο Σεντράλ, είναι 25 ετών πια, κι έχει συμβόλαιο με τους Πειραιωτες μεχρι το καλοκαίρι του 2025. Σε λίγους μήνες η αργεντίνικη ομάδα έχει δικαίωμα να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του, αν και κάτι τέτοιο είναι μάλλον δύσκολο να συμβεί. Όπως και το να συνεχίσει στο Λιμάνι, αν και από τον δανεισμό του στη Ροζάριο ο Ολυμπιακός έβαλε στα ταμεία του 500.000 ευρώ ως loan fee...

ΜΠΙΕΛ: Για τον Ισπανό άσο είχε δαπανηθεί ένα πολύ υψηλό ποσό αλλά δεν κατάφερε να αποδείξει ότι μπορεί να έχει θέση βασικού στον Ολυμπιακό. Είναι δανεικός στην Άουγκσμπουργκ, δεν πηγαίνει καλά, θα επιστρέψει. Ο Μεντιλίμπαρ θεωρεί ότι μπορεί να βρει τα κουμπιά του, επειδή μιλούν και την ίδια γλώσσα. Κάτι που πίστευε και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, βέβαια. Το καλοκαίρι, λογικά, θα επανέλθει για να μείνει. Είναι και η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση, άλλωστε, από τους δανεικούς...

ΚΟΥΝΤΕ - ΜΠΑ - ΠΕΠΕ: Είναι δανεικοί αλλά βρίσκονται λίγους μήνες πριν τελειώσει το συμβόλαιό τους με τον Ολυμπιακό - Δόθηκαν δανεικοί για να παίζουν και να γλιτώσει τις αμοιβές τους η ΠΑΕ. Δεν έχουν μέλλον στο Λιμάνι.

ΒΡΟΥΣΑΪ: Είναι στρατιώτης, λογικά θα επιστρέψει ως πολυεργαλείο και θα μείνει.

ΡΑΜΟΝ: Άρχισε τη σεζόν με τη μορφή δανεισμού στην Εσπανιόλ, συνέχισε ως δανεικός στη βραζιλιάνικη Κουιαμπά και έχει συμβόλαιο εκεί μέχρι τον Δεκέμβρη. Άρα δεν υπάρχει θέμα επιστροφής το προσεχές καλοκαίρι, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο. 

ΧΟΛΣΓΚΡΟΟΥΒ: Είναι δανεικός στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Εστορίλ, έχει 19 συμμετοχές, 2 γκολ και 3 ασίστ, είναι ένας αξιόπιστος αμυντικός μέσος για να δώσει βάθος. Μην αποκλείσετε το καλοκαίρι να επιστρέψει για να μείνει, αν και το πιθανότερο σενάριο τόσο για αυτόν όσο και για τον Ραμόν είναι να βρεθούν στο ρόστερ της Ρίο Άβε.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος... Αλεξανδρόπουλος στο Λιμάνι - Πρώην του ΠΑΟ "χτυπάει" ο Ολυμπιακός - "Αναβάθμιση" στην 11αδα του!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags