Facebook Pixel Η συμφωνία Μαρινάκη-Φρέιτας αλλάζει το πλάνο του Ολυμπιακού - Πώληση 50 εκ
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-29 19:30:00

Η συμφωνία Μαρινάκη-Φρέιτας αλλάζει το πλάνο του Ολυμπιακού - "Υποχρεωτική" πώληση 50 εκατ. στην Αγγλία!

του Παναγιώτη Νικολάου

Το άνοιγμα στη Λατινική Αμερική και ο επόμενος Έσε. Πώς χτίζουν οι Πειραιώτες ένα δίκτυο σε όλο τον κόσμο, προφανώς μαζί εμ Ρίο Άβε και Νότιγχαμ Φόρεστ, η τελευταία προσθήκη και οι αλλαγές λόγω Premier League...

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κινήσεις που πραγματοποιεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης στις δύο άλλες ομάδες που υπάρχουν στο τρίγωνο μαζί με τον Ολυμπιακό, δηλαδή τη Ρίο Άβε και τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Γιατί αφενός αποδεικνύουν την αγάπη και το κέφι που έχει για να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, αφετέρου δείχνουν και τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί: Δεν μένει ποτέ επαναπαυμένος σε μια κατάσταση

Άλλαξε τεχνικό διευθυντή - Θέλει περισσότερα αποτελέσματα στις ακαδημίες!

Ο Ζόρζε Φρέιτας είναι εδώ και λίγες μέρες ο νέος τεχνικός διευθυντής τής ακαδημίας τής Ρίο Άβε, που στην Πορτογαλία είχε παράξει σημαντικό έργο στα τμήματα υποδομής της Γκιμαράες - Δηλαδή ομάδας που παράγει πολλούς ποδοσφαιριστές και τους διοχετεύει στο ποδόσφαιρο.

Ο Φρέιτας θα αναλάβει τον πλήρη συντονισμό και τη διαχείριση της ακαδημίας τής Ρίο Άβε, τη λειτουργική διαχείρισή της, την αθλητική διεύθυνση όλων των αγώνων, τη μύηση των ταλέντων που υπάρχουν στον σύλλογο σε συνθήκες για να βρεθούν στην πρώτη ομάδα.

Όταν ο Β. Μαρινάκης είχε πάρει την κατοχή του το πορτογαλικό κλαμπ, προφανώς και είχε στο μυαλό του το μεγάλο δίκτυο σκάουτινγκ που διαθέτει στην Πορτογαλία αλλά και τη Λατινική Αμερική, για να βρίσκει ταλέντα. Αυτά τα ταλέντα κάπως πρέπει να καθοδηγηθούν, να "φτιαχτούν" για την πρώτη ομάδα, τον Ολυμπιακό ή τη Νότιγχαμ. Κι αυτό τον ρόλο, τώρα, θα τον αναλάβει ο Φρέιτας. Που θα αναδιοργανώσει την ακαδημία και τον τρόπο λειτουργίας της...

Δεν υπάρχει Σάρι για τη Νότιγχαμ Φόρεστ - Καλοκαίρι με "Έσσε" στο Νησί - Πωλήσεις 50+ εκατ. ευρώ!

Η περίπτωση της Νότιγχαμ είναι διαφορετική, καθώς τα μεγέθη στην Αγγλία είναι δυσθεώρητα. Αρχικά να γράψουμε ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Μαουρίτσιο Σάρι, οπως γράφουν δεξιά και αριστερά - Αν η ομάδα μείνει στην Premier League θα συνεχίσει με τον Νούνο Εσπίριτο, που έχει εμπειρία από το Νησί και, κυρίως, γνωρίζει πια καλά την ομάδα.

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζει καλά την ομάδα; Γιατί η απόφαση που έχει παρθεί, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Αγγλία, είναι το προσεχές καλοκαίρι η ομάδα να κινηθεί σε αγορές χαμηλών συμβολαίων. Θα ανανεώσει όσους πιστεύει ότι κάνουν για την ομάδα και θα ενισχυθεί στοχευμένα με παίκτες τύπου Έσσε - Δηλαδή που η αγορά τους να μην ξεπερνά τα 4-5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μην υπάρξει εκ νέου πρόβλημα με τους Κανόνες Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας - Όπως συνέβη τον περασμένο Γενάρη.

Φτάνει, όμως, μόνο αυτό; Όχι, καθώς από τον κανονισμό πρέπει η ομάδα να παρουσιάσει μέχρι τις 30 Ιουνίου έσοδα 50+ εκατ. λιρών, κι αυτός είναι ο λόγος που έχει σημάνει συναγερμός στο Νησί για τον Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ!

Φέτος έχει 33 συμμετοχές, 4 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, είναι 24 ετών (και διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας), με market value στα 40 εκατ. ευρώ και τα ρεπορτάζ από την Αγγλία να κάνουν λόγο για πώληση 50+ εκατ. λιρών το προσεχές καλοκαίρι - Είχε αποκτηθεί από τη Γουλβς με 29 εκατ. ευρώ και, σχεδόν, θα φέρει τα διπλάσια στα ταμεία!

Τότεναμ και Άρσεναλ τον έχουν στη λίστα τους και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις, καθώς ο Γκιμπς μπορεί να γίνει το... σωσίβιο που ψάχνει η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη για να τακτοποιήσει τα οικονομικά της ανοίγματα.

Υπάρχει άλλος παίκτης; O 21χρονος Βραζιλιάνος στόπερ Μουρίγιο, που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με 12 εκατ. ευρώ από την Κορίνθιανς (και market value, τότε, τα 3,5 εκατ. ευρώ) και τωρα η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ! Αν πωληθεί με αυτό το ποσό (φυσικά μπορεί να πωληθεί και μεγαλύτερο!), συν τα 50+ εκατ. ευρώ που μπορεί να φέρει ο Γκιμπς, μόνο από δύο παίκτες μπορούν να μπουν στα ταμεία το προσεχές καλοκαίρι 75+ εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά, βέβαια, αν η ομάδα συνεχίσει στην Premier League. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα δεδομένα θα διαμορφωθούν με άλλον τρόπο...
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μίλαν για Ιωαννίδη, "φρένο" σε Κομπότη - Στην Αθήνα ομάδα με... 22 εκατ. για Λιβάι, τι ζητάει ο Μελισσανίδης!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags