Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου "ξετύλιξε" το δώρο Τερίμ - Κλειδώστε τον Κοτάρσκι!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-31 21:06:00

Πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό με... Άγιο Κίριλ - Ο Λουτσέσκου "ξετύλιξε" το δώρο Τερίμ - Κλειδώστε τον Κοτάρσκι!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό με... Άγιο Κίριλ - Ο Λουτσέσκου "ξετύλιξε" το δώρο Τερίμ - Κλειδώστε τον Κοτάρσκι!

Ο "πυραυλοκίνητος" και ο Τσέριν που ψάχνει τον Μεϊτέ ακόμα. Τεράστιο διπλό χαρακτήρα, ψυχής και αντίδρασης για τον Δικέφαλο στη Λεωφόρο και πλέον η ομάδα του Λουτσέσκου είναι μέσα στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Το να κερδίζει ο ΠΑΟΚ μες στη Λεωφόρο δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, καθώς μετράει 6 σερί ματς αήττητος αλλά η αποψινή νίκη είναι τρομερή για δύο λόγους: τον βάζει γερά στη μάχη του τίτλου και ταυτόχρονα οι Θεσσαλονικείς δεν έθελξαν με την ομαδική τους απόδοση. Αρκούσε ο "πυραυλοκίνητος" Ντεσπόντοφ, ο δήμιος του Τριφυλλιού Μπράντον Τόμας και η ηγετική στόφα του Μεϊτέ που ακόμη τον... ψάχνει ο Τσέριν και όλο το κέντρο των Πράσινων. Ο Λουτσέσκου, λοιπόν, δεν παρουσίασε έναν υπέροχο ΠΑΟΚ αλλά ξετύλιξε το δώρο του Φατίχ Τερίμ και "καλπάζει" για το πρωτάθλημα!

Στο άκουσμα των δύο ενδεκάδων ήταν σαφές πως το παιχνίδι θα είναι απρόβλεπτο. Ο Τερίμ έκανε ακατανόητα πράγματα, ενώ ο Ραζβάν έκανε την έκπληξη και άφησε στον πάγκο τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Αυτό που φαινόταν, αυτό και συνέβη. Το ματς πήρε άγρια ομορφιά από το 0-1 του Δικέφαλου, όταν ο Τόμας έκανε ενέργεια που θα τη ζήλευε και ο... Μέσι και ο Ντεσπόντοφ σκόραρε. Ο Βούλγαρος έχει γίνει ο κακός δαίμονας του Τριφυλλιού καθώς και στην Τούμπα είχε βάλει δύο τέρματα και σήμερα έκανε τη δουλειά του.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, στη μόνη φάση που ο Κοτάρσκι έχασε τη θέση του. Ο Κροάτης κίπερ ήταν καταλυτικός και απόψε, όταν και δήλωσε παρών σε πολλές φάσεις του Παναθηναϊκού με πιο τρανταχτή αυτή του Γεντβάι που έδειξε την κλάση του. Οι Θεσσαλονικείς πρέπει, πάση θυσία, να βρουν τρόπο να τον "δέσουν" στην ομάδα τους καθώς αυτός είναι ένας από τους πυλώνες του ευρω-ΠΑΟΚ! Ο Μπράντον Τόμας, από την πλευρά του, σκόραρε για ακόμη μία φορά στη Λεωφόρο αλλά για να γίνει αυτό έπρεπε ο Μεϊτέ να κάνει το "μαγικό" της βραδιάς.

 

Ο μέσος του Δικέφαλου του Βορρά πήρε την μπάλα στο μισό της δικής του ομάδας, πέρασε τον Τσέριν σαν να μην τον βλέπει καν, κουβάλησε μαεστρικά την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή "έσπασε" στον Μουργκ ο οποίος χάρισε κι άλλη ασίστ μες στη σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σαφές πλάνο να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, δεν "πλήχθησαν" από την πλευρά του Σοάρες λόγω της απόφασης Τερίμ για μη χρησιμοποίηση εξτρέμ και εν τέλει έβγαλαν προηγούμενοι το πρώτο μέρος.

Η πίεση του Παναθηναϊκού έγινε πιο έντονη, όπως προαναφέραμε ο Κοτάρσκι έκανε τον Ντασάεφ και ο Σαμάτα άγγιξε το 1-3. Ο Τανζανός ήταν ξανά άτυχος, δε βρήκε δίχτυα αλλά κέρδισε την αποβολή του Παλάσιος που έκανε οφθαλμοφανές χέρι αποσοβώντας το βέβαιο γκολ του. Δεν τον θέλει τον Σαμάτα, αλλά ήθελε τον Σβαμπ και έτσι ο οργανισμός του ΠΑΟΚ πήρε μια άτυπη... ρεβάνς από τον Ντραγκόφσκι για το ρεσιτάλ του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τι γίνεται τώρα; Ο ΠΑΟΚ ελέγχει ο ίδιος τη μοίρα του, έβγαλε αντίδραση πρωταθλητή μετά την γκέλα με τον συμπολίτη Άρη και ετοιμάζεται για τον "τελικό των τελικών" στην OPAP Arena με την ΑΕΚ την ερχόμενη εβδομάδα. Ήρθε η ώρα η "αρμάδα" του Λουτσέσκου να σπάσει κι άλλη... κατάρα, να βγει αλώβητη από τη Νέα Φιλαδέλφεια και το όνειρο για πρωτάθλημα και Conference League καλά κρατεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιο κεφάτος από ποτέ ο Λουτσέσκου - Μόνο ένα παράπονο είχε μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags