Facebook Pixel Γιατί ο Ολυμπιακός "έκοψε" τον κόουτς Φρέιρε
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-02 23:00:00

Γιατί ο Ολυμπιακός "έκοψε" τον κόουτς Φρέιρε - Επιστροφή Καρβαλιάλ, "καραμπόλα" με... Λίβερπουλ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Γιατί ο Ολυμπιακός "έκοψε" τον κόουτς Φρέιρε - Επιστροφή Καρβαλιάλ, "καραμπόλα" με... Λίβερπουλ!

Η νέα συνεργασία Μαρινάκη με τον Πορτογάλο και πώς η αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ τον φέρνει ξανά στους πάγκους και μάλιστα... κοντά στον Ολυμπιακό!

Τον αντικαταστάτη του Γιούργκεν Κλοπ ψάχνει η Λίβερπουλ, από την στιγμή που ο Γερμανός προπονητής ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, με την εφημερίδα Telegraph να αναφέρει πως η διοίκηση της Λίβερπουλ εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Ρούμπεν Αμορίμ.

Ο οποίος έχει συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας έως το καλοκαίρι του 2026 και σε αυτό υπάρχει ρήτρα εξαγοράς στα 30 εκατ. ευρώ. Αλλά τέτοια ποσά για αγγλικές ομάδες, πολύ περισσότερο για κλαμπ μέγεθος των Ρεντς, μπορεί να μην σημαίνουν και τίποτα.

Γιατί τα γράφουμε αυτά; Γιατί μπορεί να προκληθεί ένα πολύ ενδιαφέρον ντόμινο στους πορτογαλικούς πάγκους, με διπλό ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό. Πάμε να δούμε αναλυτικά.

Καραμπόλα για τον Λουίς Φρέιρε - Αγροτικό στη Μπράγκα πριν τον ολυμπιακό - Στη Ρίο Άβε ο Καρβαλιάλ;

Από τον περασμένο Νοέμβρη, όταν η Ρίο Άβε είχε περάσει στα χέρια τού Βαγγέλη Μαρινάκη, γράφαμε "Κρατήστε σε μια άκρη τού μυαλού σας τον προπονητή!" και αναφέραμε στο ρεπορτάζ: Μια ακόμα λύση που αξίζει ο Ολυμπιακός να κρατήσει στη λίστα του από τον οργανισμό τής Ρίο Άβε, είναι εκείνη του προπονητή της Λουίς Φρέιρε. Είναι μόλις 38 ετών, βρίσκεται στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2021 (με συμβόλαιο μέχρι το 2025) και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο κλαμπ. Ανεξάρτητα από τη χαμηλή βαθμολογική θέση που βρίσκεται τώρα η ομάδα.

Παίζει κυρίως με 3-4-3 (σε αυτό τον βοηθούν και οι Κοστίνια και Φάμπιο Ρονάλντο που παίζουν ως μπακ χαφ) και η περίπτωσή του έχει κυκλωθεί από τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας. Είναι νέος, φέρελπις, και θα μπορούσε στο μέλλον να αποτελέσει μια πρώτης τάξης λύση αν έχει την ίδια πρόοδο (...) Καλό είναι το όνομα του Λουίς Φρέιρε να το κρατήσουμε σε μια άκρη τού μυαλού μας.

Και η αλήθεια είναι ότι όταν έφυγε ο Κάρλος Καρβαλιάλ, μια από τις προτάσεις που εξετάστηκαν ήταν και αυτή του Φρέιρε. Αλλά αφενός θα ήταν άδικο πρώτη φορά να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του και αυτό να γίνει με τις συνθήκες που υπήρχαν τότε στο Λιμάνι. Αφετέρου η Ρίο Άβε δεν είχε "σώσει" ακόμα την κατηγορία (τυπικά ακόμα δεν το έχει κάνει), οπότε δεν θα μπορούσε να φύγει σε τόσο κρίσιμη στιγμή.

Πώς συνδέεται η περίπτωση του Αμορίμ με εκείνη του Φρέιρε; Μέσω του Αρτούρ Ζόρζε, που βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2022 στον πάγκο της Μπράγκα και κάνει εξαιρετική δουλειά. με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει η όρεξη των ανθρώπων της Σπόρτινγκ Λισαβόνας! Οπότε το σχήμα έχει ως εξής: Ο Αμορίμ (της Σπόρτινγκ) πηγαίνει στη Λίβερπουλ, ο Ζόρζε (της Μπράγκα) πηγαίνει στη Σπόρτινγκ, και ο Φρέιρε (της Ρίο Άβε) πηγαίνει στη Μπράγκα. Αυτό το σενάριο κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στην Πορτογαλία και, εδώ που τα λέμε, δεν είναι απίθανο να έχει βάση. Κάθε άλλο.

Μάλιστα η Μπράγκα θα είναι πρώτης τάξης ομάδα για να δοκιμαστεί σε υψηλό επίπεδο ο Φρέιρε, πριν έρθει στον Ολυμπιακό. Όσο για τη θέση του στη Ρίο Άβε είναι, περίπου, κανονισμένη από τον περασμένο Γενάρη. Το ζήτημα είναι κατά πόσο ενδιαφέρει τον Καρβαλιάλ να καθίσει στον πάγκο της...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την... κλοπή της 10ετίας κυνηγάει ο Ολυμπιακός - Κρούση για παίκτη του ΠΑΟΚ - Απάντηση Σαββίδη με 1.8 εκατ.!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags