Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Πιο σημαντική από νίκη με Παναθηναϊκό - Μια ομάδα μόνος του ο Μεϊτέ
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-03 23:06:00

Πιο σημαντική από νίκη με ΠΑΟ αυτή με Λαμία - Μια ομάδα μόνος του ο Μεϊτέ - "Κλειδί" της σεζόν ο Ραζβάν

του Λάζαρου Γεωργίδη

Ο Δικέφαλος του Βορρά που πήρε την ως τώρα πιο κρίσιμη νίκη της χρονιάς στο πρωτάθλημα, ο Γάλλος που δείχνει γιατί πρέπει να αγοραστεί... χθές και ο Ρουμάνος τεχνικός που μπορεί να αλλάξει την χρονιά της ομάδας αν λειτουργεί όπως απόψε στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ: Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πήρε μεγάλο διπλό κόντρα στον Παναθηναϊκό λίγες μέρες πριν, όμως η νίκη με ανατροπή και τον τρόπο που ήρθε στην Τούμπα απέναντι τη Λαμία ίσως αποδειχθεί ακόμα πιο κομβική στο φινάλε. Κι ο λόγος δεν είναι άλλος γιατί μια γκέλα στο γήπεδό του μερικές μέρες πριν τον πρώτο… τελικό με την ΑΕΚ στο γήπεδό του, θα μπορούσε να βάλει πρόωρο τέλος στο κυνήγι του πρωταθλήματος, μιας και όποιος χάσει βαθμούς με τον πέμπτο της βαθμολογίας των play off δείχνει να… αποχαιρετά τον τίτλο, κάτι που έγινε και πέρσι με τον Παναθηναϊκό, όταν δεν πήραν τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Βόλο. Στα αγωνιστικά οι παίκτες του Λουτσέσκου κατάφεραν να εμφανίσουν δύο πρόσωπα τελείως διαφορετικά στα ισάριθμα ημίχρονα, με τον Ρουμάνο τεχνικό να είναι αυτός που τελικά πιστώνεται και τον προβληματισμό του πρώτου, όσο και τη νίκη με ανατροπή με τις κινήσεις του κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας.

Ο ΠΑΟΚ «μεθυσμένος» από τη νίκη κόντρα στο Τριφύλλι εμφανίστηκε τελείως εκτός αγώνα στο πρώτο ημίχρονο της Τούμπας, κάνοντας τη Λαμία να μοιάζει… Σίτι, μιας και έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, με το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου να τους αδικεί. Βέβαια το συγκεκριμένο γεγονός έχει ξεκάθαρη απάντηση μιας και το δίδυμο Οζντόεφ, Τσιγγάρα δεν έκοβε ούτε… βούτυρο στη μεσαία γραμμή, με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν στην κόντρα χωρίς να τους έχει γίνει μια φορά ένα φάουλ. Παράλληλα και επιθετικά ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν πολύ κακός, χωρίς δημιουργία και τον Κωνσταντέλια εκτός ματς, ενώ το τρικ του Λουτσέσκου να αλλάξει πλευρές τους Ντεσπόντοφ, Ζίβκοβιτς να μην δίνει λύσεις. Κάπου εκεί ήρθε η πιο κομβική παρέμβαση του Ρουμάνου, μιας και πριν τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου αποφασίζει να κάνει την αλλαγή που έφερε και την ανατροπή.

Η παρουσία του Μεϊτέ στην ενδεκάδα, τόσο πλάι στον Οζντόεφ, όσο και μετά δίπλα στον Σβαμπ, θα κάνει τους γηπεδούχους άλλη ομάδα σταματώντας τις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων πριν καν ξεκινήσουν, ενώ η εμπειρία του θα δώσει ηρεμία στους συμπαίκτες του. Παράλληλα θα είναι αυτός που θα παίρνει την πρώτη πάσα από την άμυνα και θα βρίσκει την σωστή επιλογή επιθετικά, ανοίγοντας σωστά το παιχνίδι και δίνοντας χρόνο για τα overlap ειδικά από την πλευρά του Μπάμπα. Με λίγα λόγια ο Γάλλος ήταν μια ομάδα… μόνος του, ακόμα μια φορά φέτος, χτυπώντας… καμπανάκι στον οργανισμό πως η μεταγραφή του πρέπει να ολοκληρωθεί… χθες αφού οι εμφανίσεις του δείχνουν πως τα 4 εκατομμύρια ίσως και να είναι λίγα, ενώ οι… μνηστήρες από Ελλάδα και Ευρώπη κάθε μέρα και αυξάνονται.

Το βασικό συμπέρασμα από το ματς στην Τούμπα πάντως πρέπει να είναι πως σε αυτό το χρονικό σημείο ο ΠΑΟΚ όταν αγωνίζεται με τους «βασικούς» του δεν έχει αντίπαλο και σίγουρα αν είναι προσεκτικός μπορεί να κόψει αυτός πρώτος το νήμα του πρωταθλήματος. Παράλληλα με εμφανίσεις όπως αυτές του δευτέρου ημιχρόνου, που έρχεται σαν συνέχεια από αυτή απέναντι στον Παναθηναϊκό, «φωνάζει» ότι μπορεί να συνεχίσει και το ευρωπαϊκό του όνειρο, με κανέναν να μην μπορεί να ποντάρει στο που θα σταματήσει. Το βασικότερο όμως είναι ότι έχει έναν προπονητή στον πάγκο του, ο οποίος μπορεί να καταλάβει τι πάει λάθος σε ένα ματς, να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και να δώσει το αποτέλεσμα στην ομάδα του, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» για το φινάλε της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρώτος που φεύγει από τον ΠΑΟ - Η εντολή Τερίμ σε Αλαφούζο, ο Νο1 στόχος και ο πρώην του Ολυμπιακού!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags