Facebook Pixel Όταν... ξύπνησε το γύρισε! Νίκη του ΠΑΟΚ με Λαμία και τώρα ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-03 21:23:00

Όταν... ξύπνησε το γύρισε! Νίκη του ΠΑΟΚ με Λαμία και τώρα... τελικός με ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε την ανατροπή πατώντας... γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε με 3-1 της Λαμίας και ετοιμάζεται πλέον για τον... τελικό κόντρα στην ΑΕΚ. 

ΠΑΟΚ – Λαμία: Μπορεί η ομάδα της Φθιώτιδας να προηγήθηκε με τον Μαρτίνεθ και να είχε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να σκοράρει ξανά, όμως ο Δικέφαλος του Βορρά όντας εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στη νίκη με 3-1, κάνοντας την ανατροπή, με τους Μιχαηλίδη και Σβαμπ, δύο φορές, να σκοράρουν και πάτησαν κορυφή, περιμένοντας το αποτέλεσμα στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Λουτσέσκου μπορεί να προβλημάτισαν στο πρώτο 45λεπτο με την απόδοσή τους, όμως στην επανάληψη έδειξαν αναγεννημένοι και είχαν αρκετές καλές στιγμές και για περισσότερα γκολ και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο ντέρμπι με την Ένωση, την Κυριακή (7/4).

Το ματς:

Παρά τις αλλαγές από πλευράς Λουτσέσκου ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον αγώνα της Τούμπας, προσπαθώντας από νωρίς να πιέσει τους αντιπάλους του, με στόχο το γκολ που θα «έλυνε» τα πόδια των ποδοσφαιριστών του, όμως αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ ήταν οι φιλοξενούμενοι. Μόλις στο 6’ μετά από μια βαθιά μπαλιά, Κεντζιόρα και Κοτάρσκι δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να χάνει την μπάλα και τον Μαρτίνεθ σε κενή εστία να κάνει το 0-1 στην Τούμπα. Μάλιστα έξι λεπτά μετά το γκολ ο σκόρερ θα προσπαθήσει και πάλι να βρει δίχτυα με ένα μακρινό σουτ, όμως η προσπάθειά του θα περάσει άουτ. Οι παίκτες της Λαμίας έπαιζαν στην αντεπίθεση και στο 15’ ο Μαρτίνεθ θα βρει εξαιρετικά τον Τσιλούλη που θα πλασάρει σωστά τον Κοτάρσκι κάνοντας το 0-2, όμως τελικά το τέρμα δεν θα μετρήσει μιας και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων θα σημειωθεί, σωστά, σε θέση οφσάιντ.

Οι μεγάλες στιγμές για τους ποδοσφαιριστές του Λεωνίδα Βόκολου δεν θα σταματήσουν εκεί, μιας και στο 17’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σλίβκα θα πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει εκατοστά μακριά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι. Τέσσερα λεπτά μετά η Λαμία θα έχει ακόμα μια καλή στιγμή όταν ο Τσιλούλης θα γυρίσει πολύ ωραία στον Λέικ, όμως το πλασέ του τελευταίου μέσα από την περιοχή θα περάσει λίγο έξω. Η πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ θα έρθει στο 24’ όταν ο Ράφα Σοάρες θα σκάψει την μπάλα προ του Κοσέλεφ, αλλά τον Τζανετόπουλο να διώχνει πάνω στη γραμμή, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Οζντόεφ θα κοντράρει στα σώματα. Παρά τις ευκαιρίες όμως των φιλοξενούμενων, ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να ισοφαρίσει στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν στο 45+1’ μετά από πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ από τον Ντεσπόντοφ και σέντρα του Ζίβκοβιτς, ο Μιχαηλίδης στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά και κάνει το 1-1.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τον Λουτσέσκου να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τους Μεϊτέ, Τάισον και Μπάμπα, καταλαβαίνοντας τα προβλήματα σε όλες τις γραμμές του Δικεφάλου του Βορρά και προσπαθώντας έτσι να τα βελτιώσει. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν την κατοχή, έχοντας βάλει «φρένο» στις αντεπιθέσεις της Λαμίας, όμως χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις στην πολυπρόσωπη άμυνά της. Στο 61’ ο Δικέφαλος του Βορρά θα φτάσει πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Τάισον, ο Σαμάτα θα πάρει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ. Δύο λεπτά μετά οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου θα έχουν νέα διπλή ευκαιρία, με γύρισμα του Ζίβκοβιτς και σουτ του Σαμάτα να σκοράρουν, όμως ο Κοσέλεφ και πάλι θα πει «όχι». Ο ΠΑΟΚ είχε ανεβάσει πολύ τον ρυθμό του και στο 67’ θα έχει ακόμα μια καλή στιγμή, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει το σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά τον τερματοφύλακα της Λαμίας να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Τελικά η υπεροχή του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο θα μετατραπεί σε γκολ στο 70’ όταν ο Ζίβκοβιτς θα πασάρει στον Σβαμπ, που με φοβερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή θα νικήσει τον Κοσέλεφ, κάνοντας το 2-1. Μετά το γκολ του Αυστριακού οι γηπεδούχοι θα δείξουν να ρίχνουν τον ρυθμό τους, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στους ποδοσφαιριστές του Βόκολου να προσπαθήσουν να βγουν μπροστά ώστε να ψάξουν την ισοφάριση, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Κοτάρσκι. Στο 86' ο Τάισον θα βρει τον Σαμάτα μέσα στην περιοχή, με τον Κορνέζο να τον ανατρέπει και τον Κατσικογιάννη να δίνει το πέναλτι. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Σβαμπ, με τον Αυστριακό να μην έχει πρόβλημα και να νικάει τον Κοσέλεφ κάνοντας το 3-1 και πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο του γκολ, "κλειδώνοντας" τη νίκη της ομάδας του, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε στην Τούμπα, μιας και στο 90+3' το σουτ του Μπάμπα σταμάτησε στο δοκάρι.

Σκόρερ: 45+1’ Μιχαηλίδης, 70', 88' Σβάμπ - 6’ Μαρτίνεθ

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (80' Ότο), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες (46’ Μπάμπα), Τσιγγάρας (46’ Μεϊτέ), Οζντόεφ (65’ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (46’ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Σαμάτα.

Λαμία: Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Σίντκλεϊ, Μαρτίνεθ (87' Τόσιτς), Τζανδάρης (90' Βασιλαντονόπουλος), Σλίβκα (77' Μάλτσι), Τσιλούλης, Λέικ (77' Στάνκο), Νούνιεθ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags