Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Παραμονή Τερίμ με Μαξίμοβιτς... Μπερνάρ
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-17 19:05:00

Παραμονή Τερίμ με Μαξίμοβιτς... Μπερνάρ - Μπορεί να ακυρωθεί η μεταγραφή!

Οι Μιχείες

Γιατί υπάρχουν ελπίδες να μείνει ο Βραζιλιάνος, πώς τον... χαντάκωσε ο Γιοβάνοβιτς και πώς τον αναγέννησε ο Τούρκος που πιέζει για την παραμονή του!

TEΡΙΜ/ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ: Στην Τουρκία αποκάλυψαν πρόσφατα πως ο "Αυτοκράτορας" θα μείνει και την επόμενη σεζόν στον ΠΑΟ, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Γιάννη Αλαφούζο, κατά την οποία σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα προπονητής και πρόεδρος συμφώνησαν και για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου. Θυμίζω πως έτσι κι αλλιώς ο Τούρκος έχει συμβόλαιο με τους πράσινους ως τον Ιούνιο του 2025 αλλά στην Ελλάδα υπήρχαν και εκτιμήσεις πως αν δεν έπαιρνε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός θα φύγει το καλοκαίρι. Βεβαίως η στήλη ψάχτηκε και έμαθε πως ο Τερίμ αλλά και οι στενοί συνεργάτες του λειτουργούν/ συμπεριφέρονται κανονικά σαν να είναι και του χρόνου στην ομάδα. Για παράδειγμα έχουν ήδη μιλήσει σε κομβικούς παίκτες του Παναθηναϊκού, εξηγώντας τους πως η ομάδα θα παίζει διαφορετικά του χρόνου - οι απαιτήσεις απο αυτούς ως προς τα καθήκοντα τους θα αλλάξουν λόγω και της αλλαγής του στυλ - εξαιτίας της παρουσίας του Μαξίμοβιτς!! Δηλαδή ήδη ο Τερίμ με το τιμ του σχεδιάζουν τον νέο Παναθηναϊκό με Μαξίμοβιτς, με τον Σέρβο μέσο πριν ακόμη ενσωματωθεί στο πράσινο γκρουπ να θεωρείται κομβικός για το πως θα παίζει του χρόνου το τριφύλλι...

ΜΠΕΡΝΑΡ/ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: Μόνο τυχαία ο Τερίμ, έστω και μεταξύ... σοβαρού & αστείου όπως άφησε να εννοηθεί, δεν πέταξε μετά το ματς με την Λαμία πως προσπαθεί να πείσει τον Βραζιλιάνο παικταρά να μείνει για ακόμη ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό. Ο Τούρκος σε συνδυασμό με την μεταγραφή/ερχομό του Μπακασέτα είναι που μεταμόρφωσαν κι... απελευθέρωσαν τον Μπερνάρ μέσα στο παιχνίδι του, παρότι τον είχε φέρει ο Γιοβάνοβιτς. Το μυστικό σε αυτή την μεταμόρφωση του είναι ακριβώς ο... προπονητής. Ο Σέρβος τον απέκτησε για να τον μετατρέψει στα...30α του σε "10άρι", παρότι ο Μπερνάρ έκανε μεγάλη καριέρα παίζοντας σχεδόν αποκλειστικά εξτρεμ. Η ... εμμονή του Ιβάν σε τακτικές φόρμες, "περιόριζε" τον Βραζιλιάνο βάζοντας τον είτε ως "10άρι" , είτε ως εσωτερικό μέσο αφού δεν μπορούσε να κάνει την διαφορά, "μένοντας" απλώς σε κάποιες ... στιγμές, χωρίς να δικαιολογεί σε κανέναν βαθμό τα 2.400.000 ευρώ των ετήσιων αποδοχών του. Τι έκανε/άλλαξε ο Τερίμ αναλαμβάνοντας τον ΠΑΟ; Τον καθιέρωσε στην φυσική του θέση (αριστερό εξτρέμ), δίνοντας του ρόλο και δημιουργικές... ελευθερίες/αρμοδιότητες τέτοιες που επιτρέπουν στον Βραζιλιάνο να βγάζει εκτός από προσωπικότητα και όλο το ταλέντο του, κάνοντας την διαφορά και ενίοτε... "όργια" (όπως με την Λαμία). Για να συμβεί αυτό όμως, βοήθησε και η παρουσία/τοποθέτηση του Μπακασέτα στον άξονα αφού "μαζεύει" τους αντιπάλους αμυντικούς πάνω του (μαζί με τον Ιωαννίδη), με την μπάλα να περνάει πιο εύκολα έτσι στα μεσοδιαστήματα. Κατά συνέπεια δεν ήταν θέμα χρόνου/προσαρμογής/υπομονής που χρειαζόταν ο έμπειρος Βραζιλιάνος παικταράς (η... ερμηνεία/εξήγηση δηλαδή που δίνουν οι "Γιοβανοβιτσολάγνοι") αλλά ξεκάθαρα θέμα ποδοσφαιρικής φιλοσοφία, προσέγγισης και διαχείρισης των δυο προπονητών που είχε ο Μπερνάρ στον Παναθηναϊκό. Ο τρόπος του Γιοβάνοβιτς τον έκανε να φαίνεται σαν ένας υπερτιμημένος παίκτης, που αμειβόταν με χρήματα που δεν άξιζε σε καμία περίπτωση ενώ ο τρόπος του Τερίμ έβγαλε όλη την ποιότητα που έχει και τον αποκατέστησε στην ... κοινή γνώμη, δηλαδή ότι αξίζει το τεράστιο συμβόλαιο που έχει αλλά και την... ανανέωση του!! Πολύ απλά ο Σέρβος δεν βοηθούσε τον Μπερνάρ (πόσο μάλλον όταν τον έβαζε μαζί με τον Βιλένα), κάτι που συμβαίνει με τον Τούρκο κόουτς...

ΜΠΕΡΝΑΡ/ΤΕΡΙΜ: Για το ότι ο Βραζιλιάνος κατά πάσα πιθανότατα θα... χαθεί αυτό το καλοκαίρι για τον Παναθηναϊκό, υπεύθυνος δεν είναι σε καμία περίπτωση ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο Μπερνάρ για σχεδόν μιάμιση σεζόν ... αδικήθηκε κατάφωρα στην αξιολόγησή του αφού ο ρόλος που του δινόταν δεν του ταίριαζε καθόλου. Μπορεί τις περισσότερες φορές να ήταν αξιοπρεπής σε αυτόν αλλά δεν του επέτρεπε, δεν του έδινε την δυνατότητα να κάνει την διαφορά, όπως θα έπρεπε για έναν παίκτη 2.400.000 τον χρόνο και με τις παραστάσεις του Μπερνάρ! Ο τελευταίος δεν είχε πάρει τον... σεβασμό και την εκτίμηση που θα ήθελε μέχρι την άφιξη Τερίμ, για αυτό πήγε και υπέγραψε τόσο νωρίς (ουσιαστικά από τον Δεκέμβριο)στην Ατλέτικο Μινέιρο!

Σύμφωνα με την ελληνική πιάτσα agents τότε ο ΠΑΟ δεν είχε καν πρόθεση να συζητήσει την ανανέωση του , έστω και με αποδοχές 1.440.000 ευρώ (όσα δηλαδή του κόστισε την πρώτη του σεζόν αφού το υπόλοιπο εκατομμύριο το πλήρωναν οι Άραβες). Τώρα πλέον ο Τερίμ προσπαθεί να πείσει τον Μπερνάρ να μείνει μαζί του στον Παναθηναϊκό έστω και μέχρι τον... Ιανουάριο!

Σύμφωνα με όσα μου μεταφέρθηκαν ο Μπερνάρ αν αποφάσιζε να πιέσει και να βάλει τα... μεγάλα μέσα και την επιρροή του στην Βραζιλία και την ομάδα που τον ανέδειξε, όπως είναι η Ατλέτικο Μινέιρο, υπάρχουν ελπίδες για να σπάσει το υπάρχον deal. Είναι δηλαδή σε μεγάλο βαθμό θέμα  του Μπερναρ - και... ηθικό, να ακυρώσει μια συμφωνία - να γίνει η ανατροπή και να παραμείνει στον ΠΑΟ του Τερίμ! Ο Τούρκος πάντως το παλεύει και έχει τον τρόπο του ενώ το κλαμπ δεν θα σταθεί στο οικονομικό αν ο Βραζιλιάνος πειστεί. Επαναλαμβάνω: είναι πάρα πολύ δύσκολο και με λίγες πιθανότητες αλλά όχι αδύνατο να παραμείνει ο Μπερνάρ στην Λεωφόρο και την νέα σεζόν και να μην γυρίσει στην Μινέιρο. Θα εξαρτηθεί κυρίως από τον ίδιο όμως, ενώ κάποιο ρόλο μπορεί να παίξει και το φίνις της ομάδας, αν θα πάρει τον τίτλο ή όχι. Ο Τερίμ πάντως τον "ψήνει", έχει τον τρόπο και το βλέπεις στο πως του μιλάει, στο πως τον αγκαλιάζει, στο πως τον χρησιμοποιεί πλέον και στις δηλώσεις του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό αρπάχτηκαν Ιωαννίδης-Τσιλούλης! - "Έφτασες 30 για να γίνει παίκτης" - "Καρφάρα" Φώτη για ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags