Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δεν... δικαιώθηκε με Γιόβετιτς ο Μεντιλίμπαρ
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-24 22:55:00

Δεν... δικαιώθηκε με Γιόβετιτς ο Μεντιλίμπαρ - Τα ίδια ο Ντόη, όχι και 4ος!

του Παναγιώτη Νικολάου

Ο λόγοι της γκέλας και η κίνηση Μάντζιου που προκάλεσε αντιδράσεις. Πώς και γιατί πέταξε δύο βαθμούς η ομάδα του Πειραιά, οι κινήσεις από τον πάγκο, τα λάθη στην άμυνα και το χειρότερο σενάριο για το φινάλε των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός "κόλλησε" στη Θεσσαλονίκη, βλέποντας τις ελπίδες του για τίτλο να ψαλιδίζονται. Πλέον οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να νικήσουν οπωσδήποτε τη Λαμία στο Φάληρο και τον ΠΑΟΚ Τούμπα προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους, αφού το -8 από την κορυφή δεν αφήνει πολλά περιθώρια όταν απομένουν μόλις 4 ματς για τον Ολυμπιακό. Ακόμα και με δύο διπλά, οι Πειραιώτες δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της ΑΕΚ. Όπως και να έχει, τα επόμενα ματς είναι... τελικοί, που ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει να δει να κερδίζονται. Κανείς δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την 4η θέση στο βωμό της προσπάθειας για ευρωπαϊκή υπέρβαση στα ματς με την Άστον Βίλα. Το ερώτημα είναι αν ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ θα το επιδιώξει με τις επιλογές, αλλά και το αν η ομάδα θα αντέξει από πλευράς δυνάμεων.

Η ζημιά από μία αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα όπως ο Άρης ήρθε αφενός εξαιτίας ενός πολύ σοβαρού ατομικού λάθους του Ντόη και αφετέρου λόγω της αναποτελεσματικότητας στην επίθεση.

Στο πλαίσιο του ροτέισον που εφαρμόζει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για να κρατήσει την ομάδα φρέσκια, ο Ανδρέας Ντόη επανήλθε στην ενδεκάδα παίζοντας στο πλευρό του Νταβίντ Κάρμο. Ο Βάσκος προπονητής επέλεξε να του δώσει μία ακόμα ευκαιρία, όμως ο Έλληνας στόπερ βλέπει να... μην του βγαίνει τίποτα τον τελευταίο καιρό. Κόντρα στη Φενέρμπαχτσε αποβλήθηκε στην παράταση και σήμερα υπέπεσε σε γκέλα, η οποία ίσως αποδειχθεί καθοριστική στο φινάλε της σεζόν.

Πάντως, η απόφαση να παίξει εκ νέου ο Ντόη και όχι ο Βέζο δείχνει πολλά για την ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών, όπως την έχει στο μυαλό του ο Μεντιλίμπαρ. Μπορεί ο Πορτογάλος να αποκτήθηκε με την προοπτική να γίνει βασικός, στην πράξη όμως δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.



Αντιθέτως, ο Ιμπόρα έκανε αρκετά καλό ματς και αποδεικνύει στο γήπεδο το γιατί ο Μεντιλίμπαρ δεν τον θεωρεί... τελειωμένο. Ο Βάσκος τεχνικός επέλεξε να τον αφήσει στο γήπεδο για 90 λεπτά, προτιμώντας να αποσύρει τον Έσε για χάρη του Τσικίνιο. Μία αλλαγή που θα μπορούσε να γυρίσει τούμπα το ματς αν ο Ελ Κααμπί κατάφερνε να σκοράρει στο 74' σε τετ α τετ μετά από εκπληκτική μπαλιά του Πορτογάλου.

Ο Μαρτίνς σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι και ανεβαίνει διαρκώς, ενώ ο Γιόβετιτς ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του Ολυμπιακού. Η επιλογή του Μεντιλίμπαρ να βγάλει τον Μαυροβούνιο στο 68' για να περάσει τον Ποντένσε δεν δικαιώθηκε. Δέκα λεπτά αργότερα έβγαλε τον Μαρτίνς για να βάλει στο ματς τον ακίνδυνο Ναβάρο. Βάσει απόδοσης, μάλλον θα ήταν καλύτερο να μείνει στο ματς ο Γιόβετιτς και ο Ποντένσε να περνούσε αντί του Μαρτίνς ή ακόμα και του Ελ Κααμπί. Όσο για τον Φορτούνη, έκανε ένα εξαιρετικό ματς, έδωσε την ασίστ στο γκολ του Μαρτίνς και θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον μία ακόμα. Μοναδικό ψεγάδι το ότι δεν κατάφερε να απειλήσει ο ίδιος την αντίπαλη εστία με αξιώσεις.

ΥΓ. Αξιόλογη η προσπάθεια του Άρη να κοντράρει τον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι ήταν αδιάφορος. Όπως έκανε και η Λαμία νωρίτερα, παίρνοντας ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ. Μπράβο τους, και φυσικά τέτοιο ποδόσφαιρο θέλουμε να βλέπουμε. Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν γίνεται να μείνουν ασχολίαστα. Απέναντι στον Ολυμπιακό ο Μάντζιος έβαλε έξτρα στόπερ στο 93' (Ρόουζ) για να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Κόντρα στην ΑΕΚ, ο Άρης έχανε 2-1 στο ίδιο χρονικό σημείο, όμως ο Μάντζιος επέλεξε να βάλει τον Δεληζήση στο ματς μόνο και μόνο για να πάρει συμμετοχή και να αποθεωθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κάρφωσε" τον Ντόη ο Μεντιλίμπαρ - "Μπορεί ακόμα για τίτλο ο Ολυμπιακός"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags