Facebook Pixel Διαλύει τον Ολυμπιακό Β’ ο Μαρινάκης - Top ομάδα για Μαρτίνς
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-28 13:02:00

Διαλύει τον Ολυμπιακό Β’ ο Μαρινάκης - Μεγάλη ομάδα για Μαρτίνς

του Παναγιώτη Νικολάου
Διαλύει τον Ολυμπιακό Β’ ο Μαρινάκης - Μεγάλη ομάδα για Μαρτίνς

Τα σενάρια για Συλλαϊδόπουλο, το μέλλον του στο Λιμάνι, γιατί ο Πορτογάλος κόουτς επέστρεψε στην επικαιρότητα και η υπόθεση Μπερνάρ!

Στον αστερισμό τής Κ19 τού Ολυμπιακού κινείται σε μεγάλο βαθμό το ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων και δικαίως, καθώς η ομάδα τού Σωτήρη Συλλαϊδόπουλου έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης - Έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κέρδισε τρόπαιο σε διοργάνωση της UEFA.

Ήταν τυχαία, όμως, αυτή η επιτυχία, απλά βγήκαν τα αποτελέσματα στον Ολυμπιακό, έκανε μια σούπερ σεζόν κι αυτό ήταν; Ή μήπως όλα αυτά είναι προϊόν οργανωμένης δουλειάς, εμπειρίας, επένδυσης χρημάτων; Πάμε να δούμε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τη μεγάλη επιτυχία των Πειραιωτών αλλά και μικρά ενδιαφέροντα θεματάκια που αφορούν την επικαιρότητα και άλλων ομάδων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Μαρινάκης πάντα έριχνε λεφτά στις ακαδημίες, πάντα θεωρούσε ότι το μέλλον ανήκει στις υποδομές - Κι αυτό το δείχνει και στην ομάδα Νέων της Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά και στη Ρίο Άβε. Τι έχει αλλάξει και φέτος η ομάδα έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης; Η παρουσία του Συλλαϊδόπουλου, από τη μία πλευρά, αλλά και εκείνη του Ζοσέ Ανιγκό από την άλλη. Τον Σεπτέμβριο του 2022 ανέλαβε Director of Football τού Ολυμπιακού και παράλληλα διευθυντής της ερυθρόλευκης ακαδημίας, συνδέοντας τη λειτουργία τής πρώτης ομάδας, της δεύτερης και των τμημάτων υποδομής. Με την εμπειρία του για αμέτρητα χρόνια στη Γαλλία και τη στήριξη του Μαρινάκη, ο Ανιγκό είδε το όραμά του να γίνεται πραγματικότητα. Και με αθόρυβη δουλειά έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης μέσα σε δύο χρόνια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/1: Να πούμε όμως δύο πράγματα και για τον Σωτήρη Συλλαϊδόπουλο, που ήρθε με μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στο Λιμάνι: Από την ηλικία των 35-36 ετών ήταν προπονητής στις υποδομές των Πράσινων, έγινε βοηθός προπονητή και ανέλαβε δύο φορές για μικρό διάστημα την πρώτη ομάδα και, το καλοκαίρι του 2021, έφυγε από το Τριφύλλι. Για να πάει αμέσως (2 μήνες μετά) στον Ολυμπιακό και τις δικές του "Κ" ομάδες. Βρέθηκε στην ανδρών ως υπηρεσιακός για ένα ματς, μέχρι να αναλάβει ο Μεντιλίμπαρ, ενώ ο Ισπανός ζήτησε να είναι και βοηθός του στην πρώτη ομάδα.

Πολλοί θεωρούν ότι τη νέα σεζόν θα πάρει προαγωγή και θα βρεθεί στον Ολυμπιακό β΄. Αλλά η αλήθεια βρίσκεται μακριά. Γιατί η δεύτερη ομάδα δύσκολα θα "σώσει" την κατηγορία φέτος, άρα τη νέα σεζόν θα συμμετάσχει στη Γ΄ Εθνική. Μόνο που υπάρχει σενάριο που αναφέρει ότι αν τελικά γίνει αυτό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης σκέφτεται να διαλύσει την ομάδα ή, σε κάθε περίπτωση, να μην ρίξει το βάρος που ρίχνει τώρα σε αυτο το τμήμα. Γιατί οι δεύτερες ομάδες φτιάχτηκαν για να ετοιμάζουν παίκτες για τις πρώτες, άλλα το επίπεδο της Γ΄ Εθνικής είναι πολύ χαμηλό και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι πρόοδος/προαγωγή το να πάει ο Σωτήρης στη β΄ ομάδα. Στην Κ19 θα συνεχίσει και θα επιμεληθεί τα νέα πρότζεκτ του συλλόγου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γράφουν δεξιά και αριστερά για την προσπάθεια των Πράσινων να διατηρήσουν στο ρόστερ τους τον Μπερνάρ, με δανεισμό από την Ατλέτικο Μινέιρο. Το ρεπορτάζ που αναλύσαμε και αποκλείσαμε δηλαδή στο θέμα με τίτλο "Γι’ αυτό φεύγει από ΠΑΟ ο Μπερνάρ - "Δεν τον αφήνουν να γυρίσει Ελλάδα" - Εξτρέμ 4 εκατ. ο αντικαταστάτης του!" εδώ και μέρες. Τους λόγους, που ανακάλυψαν τώρα οι υποίλοιποι, τους εξηγούσαμε εκεί. Δεν είναι μόνο ότι η Ατλέτικο Μινέιρο θέλει έναν ακόμα παίκτη στα χαφ, δίπλα από τον Γκουστάβο Σκάρπα, ούτε και το μεγάλο συμβόλαιο που του πρόσφεραν - Κάτι που δείχνει πόσο τον θέλουν/υπολογίζουν. Αλλά και το γεγονός ότι ήδη από τον περασμένο Δεκέμβρη είχε ψαχτεί ο ίδιος ο Μπερνάρ για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Λείπει 11-12 χρόνια από τη Βραζιλία και, προφανώς, θεωρεί ότι ο κύκλος του στην Ευρώπη έχει κλείσει. Δεν έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό, που θυμήθηκε Απρίλη μήνα ότι θέλει να τον κρατήσει, αλλά με την επιθυμία του ίδιου να επιστρέψει στη χώρα του.

ΡΙΟ ΑΒΕ: Μπορεί η ομάδα τού Βαγγέλη Μαρινάκη στην Πορτογαλία να κρατήσει τον προπονητή της και για αυτό να έχει ευθύνη πρώην κόουτς του Ολυμπιακού; Μπορεί. Πάμε να δούμε το ρεπορτάζ: Ο Αμορίμ, της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έχει τσεκαριστεί από ομάδες στο Νησί (Λίβερπουλ, Γουέστ Χαμ) και φαίνεται ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Αγγλία. Με αποτέλεσμα να υπάρχει σενάριο που ήθελε τον Φρέιρε, της Ρίο Άβε, να βρίσκεται στη short list των αντικαταστατών! Γιατί ο νεαρός τεχνικός έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη Ρίο Άβε και κάποια στιγμή θα κληθεί για να δοκιμαστεί σε μεγάλο κλαμπ. Μόνο που δεν αποκλείεται ο Πέδρο μαρτίνς να του κόψει τον δρόμο το φετινό καλοκαίρι! Γιατί αυτοκτόνησε και έχασε το πρωτάθλημα με την Αλ Γκαράφα και, άρα, είναι πιο εύκολο να φύγει το προσεχές καλοκαίρι. Η Σπόρτινγκ τον θέλει, ως λύση είναι σαφώς δοκιμασμένη σε υψηλό επίπεδο, και λογικά αναμένεται να προτιμηθεί...

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο MVP της Φενέρ για Ολυμπιακό - Βρήκε... Ελ Αραμπί, υπογράφει Έλληνα χαφ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags