Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Αποτυχία με Τερίμ - Λάθος οπαδών με Ιωαννίδη"
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-29 15:33:00

"Κατώτερος ο ΠΑΟ, αποτυχία με Τερίμ - Λάθος των οπαδών με Ιωαννίδη"

του Γιώργου Κτενά
"Κατώτερος ο ΠΑΟ, αποτυχία με Τερίμ - Λάθος των οπαδών με Ιωαννίδη"

"Πρώτο φαβορί η ΑΕΚ, στο 50-50 πλέον το Κύπελλο"! Ο Νίκος Καρούλιας μιλάει στο Sportdog.gr για το... ναυάγιο του Τριφυλλιού στη Σούπερ Λιγκ, για τις ευθύνες του Φατίχ Τερίμ, για τον τελικό με τον Άρη, αλλά και για όσα έγιναν εντός κι εκτός Λεωφόρου το βράδυ της Κυριακής

Την υπόθεση πρωτάθλημα αποχαιρέτησε ο Παναθηναϊκός στην έδρα του, στη Λεωφόρο, στο παιχνίδι με τον Άρη, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη απογοήτευση στους οπαδούς του συλλόγου.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Νίκο Καρούλια, παλαίμαχο άσο των Πράσινων που είχε μεγάλη θητεία στην ομάδα, για να σχολιάσει όλα όσα συνέβησαν από το απόγευμα της Κυριακής στο Απόστολος Νικολαΐδης: Ήττα από τον Άρη, ταφόπλακα στην υπόθεση τίτλος, αποδοκιμασίες από τους οπαδούς που έφτασαν μέχρι τον Φώτη Ιωαννίδη.

"Κατώτερος ο Παναθηναϊκός - Καμία βοήθεια από Μαντσίνι, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Σπόραρ - Λάθος των οπαδών με Ιωαννίδη"

"Ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των συνθηκών που χρειαζόταν για να φτάσει στη νίκη και να γίνει φαβορί για τον τίτλο. Κατά κάποιο τρόπο αυτοκτόνησε εναντίον του Άρη και οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Ένας από τους λόγους είναι η αυξομείωση στην απόδοση, τη μια Κυριακή με καλή εμφάνιση και γκολ, την άλλη μέτριος", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Ν. Καρούλιας μέσω τού sportdog και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Δεν υπήρχαν επιθετικά οι παίκτες για να διασπάσουν την άμυνα του Άρη, αλλά και στον χώρο τού κέντρου δεν τα πήγαμε καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έγινε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Είχε ολόκληρο 90λεπτο και δεν κατάφερε να κάνει ευκαιρίες για να φτάσει σε ισοφάριση και ανατροπή. Έτσι δεν μπορείς να πας παρακάτω. Παίκτες όπως ο Μαντσίνι, ο Παλάσιος, ο Βέρμπιτς, ο Σπόραρ δεν έχουν βοηθήσει επιθετικά την ομάδα. Πλην του Φώτη Ιωαννίδη που παλεύει μόνος, έχει κάνει γκολ, ασίστ, έχει κάνει χίλια δύο πράγματα και η συμπεριφορά των φιλάθλων ήταν άσχημη προς το πρόσωπό του. Λάθος παίκτη βρήκαν για να βγάλουν την πίκρα τους".

"Πρώτο φαβορί η ΑΕΚ - Δεν συμφωνούσα να φύγει ο Γιοβάνοβιτς - Αποτυχία"

Με ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια και νίκη με τον Άρη, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί και τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε σήμερα να ήταν πρώτος.

"Πάντως και να κέρδιζε τον Άρη, δεν θα ήταν πρώτο φαβορί αλλά θα είχε πολλές πιθανότητες για τον τίτλο. Γιατί βλέπουμε το πρωτάθλημα ότι είναι αμφίρροπο, απρόβλεπτο, κανείς δεν μπορεί να πει τι θα γίνει στο τέλος έτσι όπως ήρθε το αποτέλεσμα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Και ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Αλλά η ΑΕΚ κατά τη γνώμη μου είναι πρώτο φαβορί".

Ποια είναι η άποψή σας για τον Φατίχ Τερίμ;

"Ο Τερίμ όταν ήρθε είπαμε ότι ήταν έμπειρος προπονητής και η επιλογή ήταν σωστή από τη στιγμή που αποφάσισε ο ιδιοκτήτης να αντικαταστήσει τον Γιοβάνοβιτς (αν και δεν συμφωνούσα με την αντικατάσταση του Γιοβάνοβιτς). Γιατί έπρεπε να έρθει κάποιος που να είναι όνομα και η παρουσία του να δώσει έμπνευση και αυτοπεποίθηση, το έδειξε σε πολλά ματς, έκανε αλλαγές, δεν φοβήθηκε, του βγήκε αυτό. Αλλά στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα δεν ήταν όπως έπρεπε και αυτό οφείλεται στον προπονητή, δεν ήταν καλά προετοιμασμένη η ομάδα, οι παίκτες δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Το ματς με την ΑΕΚ το έχασε χωρίς να παλέψει καν το παιχνίδι. Τελικά εκ των πραγματων για τον σκοπό που ήρθε ο Τερίμ, δεν πέτυχε αυτό για το οποίο ήρθε. Και θεωρείται αποτυχία. Αν πάρει το Κύπελλο βέβαια είναι κάτι, αλλά ο κόσμος του Παναθηναϊκού ανυπομονούσε για το πρωτάθλημα. Η ομάδα είχε φτάσει πολύ κοντά, έγιναν απίστευτα λάθη όμως και χάθηκε ο τίτλος".

"50-50 το Κύπελλο - Ψιλο-έχασε τον έλεγχο ο Τερίμ - Αυτό να κάνει μέχρι το τέλος ο Παναθηναϊκός"

Για να κατακτήσει το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κερδίσει την ίδια ομάδα από την οποία έχασε στη Λεωφόρο.

"Ο Άρης και πέρσι αλλά φέτος ειδικά, αν δεν ήταν τόσο μακριά όταν ξεκίνησαν τα πλέι οφ, θα μπορουσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην υπόθεση τίτλος. Είναι πολύ καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και είναι αυτός που θα καθορίσει τον πρωταθλητή. Αυτό δείχνει μέχρι τώρα και δεν θα είναι καθόλου εύκολο το ματς στο κυπελλο. 50-50 οι πιθανότητες, δεν δίνω στον Παναθηναϊκό παραπάνω γιατί έχει απωλέσει την πίστη που είχε η ομάδα ότι πηγαίνουν παντού και χτυπούν τα ματς, αυτό δεν το έχει ο Παναθηναϊκός τώρα. Ο Άρης έχει μεγαλύτερη δίψα γιατί έχει πολλές δεκαετίες να πάρει τίτλο".

Μπορεί ο Τερίμ να συνεχίσει;

"Εναντίον του Αρη τον έπιασε μια ανυπομονησία να παίξει με γιόμες και 3 σέντερ φορ, πράγματα που τα βλέπαμε πριν από πολλές δεκαετίες στο ποδόσφαιρο. Φαίνεται ότι ψιλο-έχασε τον έλεγχο και ενώ έπαιζε με ηρεμία (αν και πάντα του άρεσε να παίζει καθετα, γρήγορα μπροστά), εναντίον του Άρη μπέρδεψε την ομάδα παρά την βοήθησε. Δεν είναι μόνο ο επιθετικός, σε τέτοια ματς χρειάζονται παίκτες πλάγιους και όχι σέντερ φορ. Ο Παλάσιος έδωσε κάποια πράγματα φέτος, αλλά κανένας άλλος δεν έδωσε βοηθιες από τα πλάγια πλην του Μπερνάρ που ειδικά στα τελευταία ματς είχε πάρει την ομάδα στις πλάτες του".

Πώς περιμένετε τη συνέχεια;

"Ο Παναθηναϊκός πρέπει στα ματς που απομένουν να παίξει για τη φανέλα του, να είναι αξιοπρεπής, γιατί παίζει και για την ευρωπαϊκή θέση αλλά και να είναι έτοιμος για το παιχνίδι του Κυπέλλου. Και στη συνέχεια να προγραμματιστεί καλά η ομάδα για την επόμενη σεζόν". 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευεργετική μία παραίτηση Τερίμ - Ρυθμιστής Ολυμπιακός... γκρεμίζει Λεωφόρο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags