Θέμα κοινής λήψης έχει γίνει πλέον η παραμονή τού Γεντβάι στον Παναθηναϊκό, αφού είναι γεγονός ότι έχει αφήσει άπαντες ικανοποιημένους με την παρουσία του και, μοιραία, οι Πράσινοι θα ενεργοποιήσουν την οψιόν που υπάρχει στο συμβόλαιό του με την Λοκομοτίβ.

Τι προβλέπει αυτή η ρήτρα; 1,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Τι συμβόλαιο θα προσφέρουν στη συνέχεια στον παίκτη; Κλειστό 3ετές, με 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο αποδοχές! Συνολικά, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός θα δώσει 4,5 εκατ. για το πρότζεκτ Γεντβάι, που το πιστεύουν πολύ.

Άλλωστε μόνο αυτός μαζί με τον Μάγκνουσον είναι οι σίγουροι για τη νέα αγωνιστική περίοδο στο Τριφύλλι, δεδομένου ότι ειδικά στην αμυντική γραμμή θα υπάρξει σκούπα το προσεχές καλοκαίρι! Οι δανεικοί Ακαϊντίν και Ούγκο έχουν ετοιμάσει ήδη τα πράγματά τους για αποχώρηση, ο Πάλμερ Μπράουν θα δοθεί κάπου δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, ενώ αμφίρροπο είναι και το μέλλον του Σένκεφελντ.

Υπάρχει άλλος που να συνεχίσει με νέο συμβόλαιο μετά τον Γεντβάι; Η περίπτωση του Ντραγκόφσκι έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς όταν είχε έρθει πριν από μερικούς μήνες στον Παναθηναϊκό όλοι θεώρησαν ότι θα ξεχαστεί γρήγορα ο Μπρινιόλι. Μόνο που δεν είναι δεδομένη η παραμονή τού Πολωνού άσου στο Τριφύλλι. Γιατί ναι μεν ο Αλαφούζος έχει βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη και τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν λεφτά στην ομάδα, οπότε δεν είναι και απίθανο/αδύνατο να δώσει τα 3,5 εκατ. ευρώ της ρήτρας, από την άλλη πλευρά όμως στον Παναθηναϊκό υπάρχει η εντύπωση ότι με τέτοιο ποσό μπορεί να έρθει καλύτερος τερματοφύλακας.

"Μόνο έτσι μπορεί να μην πληρώσει ρήτρα ο Παναθηναϊκός - Απειλή από τη Serie A" - Φέρνει "Κοτάρσκι" από τη Serie B;

Υπάρχει πιθανότητα, από τη στιγμή που η Σπέτσια δεν υποβιβάστηκε τελικά στη Serie C, να μειώσει τη ρήτρα; Μπορεί ο Ντραγκόφσκι να βρει ομάδα στη Serie A για να παίξει μπάλα; Μπορεί ο Παναθηναϊκός βρει άλλον τερματοφύλακα στη Serie B (τα τελευταία χρόνια έχει τραβήξει δύο φορές λαχείο σε αυτή τη θέση από τη Serie B, με τους Μπρινιόλι και Ντραγκόφσκι) και να ξεχάσουν όλοι τον Πολωνό;

Το sportdog απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννούλα, που γνωρίζει άριστα τις δύο πρώτες κατηγορίες στο ιταλικό ποδόσφαιρο, για να δούμε τι μπορεί να ισχύει.

"Από τη στιγμή που δεν υποβιβάστηκε η Σπέτσια, θα ζητήσει ο,τι λέει η ρήτρα. Εκτός κι αν ο Παναθηναϊκός προσπαθήσει να τον πάρει δανεικό για έναν ακόμα χρόνο, ίσως με κάποιο ποσό ως ενοίκιο. Γιατί και ο Νταγκόφσκι δεν θέλει να παίξει στη Serie B", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε μια άλλη προοπτική:

"Εκτός αν βρει ομάδα στη Serie A που να τον θέλει, γιατί τότε αλλάζει το ζήτημα. Ομάδες από το 10 και κάτω, μπορούν να του δώσουν φανέλα βασικού - Ομάδα τύπου Ουντινέζε ή Τζένοα, για παράδειγμα".

Ο Παναθηναϊκός παραδοσιακά βρίσκει τερματοφύλακες τα τελευταία χρόνια στη Serie B - Υπάρχουν περιπτώσεις που, δυνητικά, θα μπορούσαν να απασχολήσουν τους Πράσινους;

"Ο Πιτσινιάκο, της Φεραλπισάλο, είναι καλή περίπτωση, γιατί ήταν βασικός όλη τη σεζόν, είναι μόλις 22,5 ετών, και η ομάδα του υποβιβάστηκε. Είναι καλή περίπτωση, απλά έπεσε σε ομάδα με κακή άμυνα. Ο Στάνκοβιτς, της Σαμπντόρια, επίσης θα μπορούσε να είναι μια λύση, κι αυτός 22 ετών, που ήρθε ως δανεικός από την Ίντερ αλλά το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι και με τη Σαμπντόρια (που ήταν δανεικός) αλλά και με την Ίντερ (στην οποία ανήκει). Πρώτη χρονιά φέτος που έπαιξε βασικός, στην Ίντερ ήταν μόνιμα ρεζέρβα, στην αρχή της σεζόν έκανε κάποιες γκάφες και είχε πάει να χάσει τη θέση του, αλλά τελικά τη διατήρησε και ήταν καλός. Στη λογική τής επιλογής Μπρινιόλι, δηλαδή πιο έμπειρος, θα μπορούσε να είναι ο Μπάρντι, της Ρετζίνα, ενώ πολύ καλή περίπτωση είναι και ο διεθνής Αλβανός Καστράτι, της Σιταντέλα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εικόνα διάλυσης ο Παναθηναϊκός - Ο Αλαφούζος, οι μετριότητες και τα λαμόγια