Σκάει μεγάλη επιστροφή Γκιγιέρμε – Μεταγραφή από Premier ο Αλαφούζος!

Το όνομα του Γκιγιέρμε είχε επιστρέψει δειλά-δειλά στο ρεπορτάζ ελληνικών ομάδων το τελευταίο διάστημα, προφανώς και του Ολυμπιακού, καθώς ο Βραζιλιάνος χαφ μπορεί να είναι 33 ετών αλλά το διάστημα που έχει αποχωρήσει από το Λιμάνι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Μόλις την περασμένη άνοιξη άλλωστε, πριν από έναν χρόνο δηλαδή, οι Πειραιώτες είχαν επανεξετάσει σοβαρά την περίπτωσή του, ενώ υπήρξε κι άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα που είχε ενδιαφερθεί.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Ο Ολυμπιακός τον είχε πουλήσει στην Αλ Σαντ 6 εκατ. ευρώ, ενώ ο πεπειραμένος άσος διατηρεί market value κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2025 (ανανεώθηκε το καλοκαίρι του 2023), παρόλα αυτά οι Άραβες δεν θα ήταν αρνητικοί στην παραχώρησή του φέτος. Γιατί; Μα επειδή έχει τραυματιστεί άσχημα, χωρίς κανείς να έχει πει με βεβαιότητα ποιος ακριβώς είναι ο τραυματισμός του. Η Αλ Σαντ, μάλιστα, τον έχει αντικαταστήσει με άλλον παίκτη, στη θέση ξένου που πιάνει, ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά και ότι δεν είναι αρνητική στην αποχώρησή του. Το ζήτημα είναι αν με αυτά τα νέα δεδομένα, δηλαδή τού τραυματισμού του, μπορεί να απασχολήσει ακόμα κι αν μείνει ελεύθερος...

 

ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ: Γράφτηκε ότι τον θέλει η Αλ Σαμπάμπ. Η αλήθεια είναι ότι η φετινή σεζόν του στο Λιμάνι τους έχει ενθουσιάσει όλους, γιατί είναι η πρώτη φορά που ο Μαροκινός έχει θέση βασικού σε ομάδα με πλάνο πρωταθλητισμού. Με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό. Αλλά η Αλ Σαμπάμπ έχει στην επιθετική της γραμμή τον Ντιάλο, που είχε δώσει με 18 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, ενώ έχει κλείσει τον Αλγερινό Μουνεντζιά από την Αλ Σαντ - Τον επιθετικό που ήθελε και ο Τσάβι όταν είχε πάει στην Μπαρτσελόνα. Άλλωστε από την Αλ Σαντ ήταν που είχε αποχωρήσει ο Κααμπί το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς η ομάδα του να επηρεαστεί καθόλου. Κι αυτό ακριβώς γιατί φέτος κάνει τη σούπερ χρονιά τής καριέρας του. Σε αραβικό ποδόσφαιρο, Κίνα και Τουρκία δεν ήταν κάποιος κρίσιμος παίκτης. Φέτος έγινε τέτοιος, στον Ολυμπιακό.

ΝΟΥΝΟ ΕΣΠΙΡΙΤΟ: Μια και είμαστε στο αραβικό ποδόσφαιρο ως θεματολογία, να πούμε κάτι ακόμα: Ο πρώην τεχνικός τής Αλ Ιτιχάντ και νυν της Νότιγχαμ Φόρεστ, Νούνο Εσπίριτο Σάντος, έχει στο μυαλό του πώς να σώσει την αγγλική ομάδα. Αλλά υπήρξε μια χαρμόσυνη είδηση για εκείνον πριν από λίγες ημέρες. Τι συνέβη; Εξοφλήθηκε η αποζημίωση που τους χρωστούσε η Ιτιχάντ, αν και τον είχε απολύσει από τις αρχές τού περασμένου Νοεμβρίου! Το αναφέρουμε αυτό, ως απάντηση σε αυτούς που ακόμα και σήμερα αναπαράγουν την αντίληψη ότι στο αραβικό ποδόσφαιρο μοιράζουν εκατομμύρια. Ούτε τις αποζημιώσεις δεν δίνουν πια, καλά-καλά, όχι να σκορπίσουν τα χρήματά τους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπορεί να έχει βρεθεί το όνομα του Μάουρο Ικάρντι στην επικαιρότητα για τους Πράσινους, αλλά άλλος είναι ο παίκτης που θα υπογράψει άμεσα στο Τριφύλλι. Το όνομα αυτού Τιν Γεντβάι, καθώς έχει παρθεί οριστικά η απόφαση για να ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του από τη Λοκομοτίβ. Και μη νομίζετε ότι είναι αδιάφορο το ποσό: 1,5 εκατ. ευρώ είναι το ποσό. Και ο Αλαφούζος έχει αποφασίσει να το δώσει. Κι όχι μόνο αυτό, καθώς παίρνει σειρά και η περίπτωση του Ντραγκόφσκι! 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ/1: Κάτι τελευταίο για τον Ικάρντι - Προφανώς για να έρθει παίκτης από τη Γαλατά στον Παναθηναϊκό, τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Φατίχ Τερίμ. Κάτι που σημαίνει ότι αναμοχλεύτηκε το όνομα του Ικάρντι σε μια προοπτική που να δείχνει, ίσως, ότι ο Τερίμ συνεχίζει στο Τριφύλλι. Μόνο που ο διεθνής Αργεντινός επιθετικός δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από την Τσιμ Μπομ για να έρθει στην Ελλάδα. Άλλον επιθετικό μπορεί να φέρει από την τουρκική ομάδα, που τα προηγούμενα χρόνια είχε απασχολήσει και τον Ολυμπιακό: Τον Κάρλος Βινίσιους. Που μπορεί στη Γαλατά να είναι δανεικός από τη Φούλαμ, αλλά η αγγλική ομάδα δεν είναι αρνητική στην εκ νέου παραχώρησή του με loan fee, μέχρι το καλοκαίρι του 2025 που λήγει το συμβόλαιό του. Κρατήστε αυτό το όνομα. ΑΝ συνεχίσει ο Τερίμ στον Παναθηναϊκό.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εικόνα διάλυσης ο Παναθηναϊκός - Ο Αλαφούζος, οι μετριότητες και τα λαμόγια