Μεταμορφωμένος σε σχέση με το προ λίγων ημερών χαμένο παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός, που ήταν ανώτερος σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα από την ΑΕΚ, κερδίζοντας με 2-0 και παίρνοντας πλέον το προβάδισμα για την τρίτη θέση που οδηγεί σε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε την ομάδα του με στόχο τη νίκη και με μια ματιά στην αρχική ενδεκάδα καταλαβαίνει κανείς ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις θα είναι αυτή που αναμένεται να χρησιμοποιήσει στον μεγάλο τελικό με την Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Το σημερινό ματς μπορεί εύκολα να πει κάποιος ότι αποτελούσε μια τύπου πρόβα του Ολυμπιακού για την τεράστια αναμέτρηση στο Conference League, αφού ο Μεντιλίμπαρ έριξε στα χαφ τους τρεις καλύτερούς του ποδοσφαιριστές, ήτοι τους Τσικίνιο, Όρτα και Έσε, με τον τελευταίο να είναι καταπληκτικός κόντρα στην ΑΕΚ, "καταπίνοντας" χιλιόμετρα, αλλά και τους αντιπάλους του.

Ο Αργεντινός μαζί με τους δύο συμπαίκτες του κυριάρχησαν στον άξονα έναντι των Γιόνσον, Σιμάνσκι και Πινέδα, αποτελώντας ουσιαστικά το κύριο στοιχείο με το οποίο "έδεσε" τον Αλμέιδα ο Μεντιλίμπαρ. Με το αστείρευτο τρέξιμό τους και την ποιότητά τους οι τρεις του Ολυμπιακού ήταν παντού στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα... ανάγκασαν τον τεχνικό της ΑΕΚ να προβεί σε αλλαγές με την σέντρα του δεύτερου μέρους, ρίχνοντας στο ματς τον Γιόνσον, και αργότερα τον Μάνταλο για να ενισχύσει την μεσαία γραμμή του.

Το πρέσινγκ λειτούργησε και πάλι υποδειγματικά από τους Ερυθρόλευκους, που έδειξαν να μην μένουν από δυνάμεις, όπως θα υπέθετε κανείς λόγω των απαιτητικών αγώνων με την Άστον Βίλα, που προηγήθηκαν. Ο Ελ Κααμπί ήταν και πάλι μέσα στις φάσεις παρότι δεν σκόραρε, ωστόσο η άμυνα έδειξε να έχει κάποια θεματάκια και ειδικά ο Ντόι, χάνοντας αρκετές φορές τον Λιβάι Γκαρσία, την ώρα που ο Κάρμο έπαιξε και πάλι στα γνωστά του υψηλά στάνταρ.

Ο Ολυμπιακός ξέκοψε σήμερα κάθε συζήτηση περί "αδιάφορου" ματς και πως δεν θα έπαιζε στην ίδια ένταση όπως στα ευρωπαϊκά, στερώντας από την ΑΕΚ την πρώτη θέση και όπως όλα δείχνουν κάνοντας... δώρο στον ΠΑΟΚ τον φετινό τίτλο. 

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάει μεγάλη επιστροφή Γκιγιέρμε - Μεταγραφή από Premier ο Αλαφούζος!