Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ λίγη ώρα μετά το 2-0 του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ μίλησε για αρκετά θέματα στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι δεν ήταν μόνο το σημερινό ματς πρόβα εν όψει τελικού με Φιορεντίνα, αλλά και αυτό που χάθηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ειδικότερα σχολίασε για:

Την προσέγγισή του ώστε να μην κουράζονται οι παίκτες του: «Το πρώτο που κοιτάμε είναι να κάνουμε καλή αποκατάσταση και μετά να τους προετοιμάσουμε. Μετά κοιτάμε το πνευματικό κομμάτι. Σήμερα τα πήγαμε πολύ καλύτερα σε αυτό το κομμάτι σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Μάθαμε το μάθημά μας και ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι».

Τα κέρδη της νίκης με φόντο τα επόμενα δύο ματς: «Σήμερα ήταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε γιατί δεν θέλαμε δεύτερη ήττα. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία μας να έχουμε τη νοοτροπία του νικητή. Θέλαμε να θυμηθούμε το πώς είμαστε νικητές πριν από έναν ευρωπαϊκό τελικό (να είμαστε νικητές). Έπρεπε να ξεχάσουμε τι έγινε κόντρα στον ΠΑΟΚ και να συνεχίσουμε έτσι».

Το κατά πόσον ήταν «πρόβα» εν όψει Παναθηναϊκού: «Η πρόβα γίνεται σε όλα τα ματς και όχι σε ένα. Και το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν επίσης πρόβα. Το ίδιο και αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πάντα προσπαθούμε να νικήσουμε και να δείχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Το τι θα είχε γίνει αν ερχόταν νωρίτερα και για τον Αποστολόπουλο: «Δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις κάτι τέτοιο. Την ομάδα την ανέλαβα σε αυτές τις συνθήκες. Αν την είχα πάρει την ομάδα δύο μήνες πριν μπορεί να ήταν χειρότερα τα πράγματα

Όταν ανέλαβα την ομάδα είχα 28 παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχε χρόνος για όλους. Ο Αποστολόπουλος μπορεί να μην είχε παίξει αν δεν ήταν τραυματίες οι Ορτέγα - Ρίτσαρντς. Εκείνος άρπαξε την ευκαιρία. Αυτό διδάσκει σε όλους να είναι πάντα προετοιμασμένοι γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η ευκαιρία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Έδεσε" Αλμέιδα ο Μεντιλίμπαρ - Τους "κατάπιε" όλους ο Έσε - "Δώρο" σε ΠΑΟΚ