Τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα έχουν αρχίσει, ήδη, στον ΠΑΟΚ, καθώς εδώ και πολύ καιρό έχει δοθεί εντολή από τον Ιβάν Σαββίδη ώστε να βρεθούν παίκτες για όλες τις θέσεις, ώστε το προσεχές καλοκαίρι η ομάδα να είναι έτοιμη για τις επιλογές της.

Ποδοσφαιριστές που, αφενός, θα είναι φτασμένοι, με ποιότητα, που μπορούν να αλλάξουν τη ροή στην 11άδα, αφετέρου όμως και νεαροί/εξελίξιμοι, που η πορεία τους μπορεί να απογειωθεί μέσα από τη συμμετοχή τους στην 11άδα του Δικέφαλου.

Σε αυτή την κατηγορία, τη δεύτερη, φαίνεται ότι εντάσσεται και το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων για τον Ιβάν Μπάσιτς, 22χρονο χαφ (γεννημένο τον Αύγουστο του 2002) που παίζει στη ρωσική Όρενμπουργκ. Είναι διεθνής με όλα τα κλιμάκια της Βοσνίας, παίζει κυρίως ως 8άρι (αν και μπορεί να δώσει λύσεις και ως 10άρι), με καλό πόδι το αριστερό.

Προωθείται στον αγωνιστικό χώρο, σουτάρει, εκτελεί και σκοράρει στημένες φάσεις - Ένας παίκτης σε σουλούπι και αγωνιστικό στιλ που θυμίζει τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Προφανώς με διαφορετική ποιότητα/εμπειρία/αξία.

Το market value είναι στις 800.000 ευρώ και το συμβόλαιό του με το ρωσικό κλαμπ λήγει το καλοκαίρι του 2025. Παρόλα αυτά είναι γνωστές οι πολύ καλές επαφές που έχει στο ρωσικό ποδόσφαιρο η οικογένεια Σαββίδη και, μοιραία, το σενάριο διανθίζεται. Πλην του ΠΑΟΚ, βέβαια, ενδιαφέρον για την περίπτωσή του έχει δείξει και η βελγική Ουνιόν Σεν Ζιλουά, κάτι που αποδεικνύει ότι υπάρχει κινητικότητα γύρω από την περίπτωσή του.

"Καλή επένδυση για τον ΠΑΟΚ - Max 1,5 εκατ. ευρώ η μεταγραφή - Θυμίζει Σιμάνσκι"

Ο Μπάσιτς είχε αποκτηθεί από την ομάδα του το καλοκαίρι του 2022, έναντι 550.000 ευρώ, αν και το συγκεκριμένο κλαμπ γενικά δεν έχει κάποια παράδοση να πουλάει ακριβά. To sportdog επικοινώνησε με τον Λευτέρη Ντανοβασίλη, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στη Ρωσία, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για τον Μπάσιτς και την πορεία του στην Όρενμπουργκ.

"Καλός ποδοσφαιριστής είναι, αλλά όχι ακόμα για βασικός στο επίπεδο του ΠΑΟΚ. Αλλά μπορεί να γίνει καλή επένδυση για τον Δικέφαλο", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Καλός ανασταλτικά είναι, αλλά λίγα πράγματα επιθετικά".

Πόσο θα μπορούσε να κοστίσει στον ΠΑΟΚ πιθανή έλευσή του στην Ελλάδα;

"Συνήθως τέτοιοι παίκτες φτάνουν την αξία τους, στην πώληση, max στο 1,5 εκατ. ευρώ".

Ποιον παίκτη θυμίζει στο παιχνίδι του, για να γίνει πιο κατανοητή η εικόνα του;

"Από αυτούς που έχουμε στην Ελλάδα πιο κοντά στον Σιμάνσκι θα έλεγα".