Το πρωτάθλημα κρίθηκε μεταξύ των δυο "δικεφάλων", με τον ΠΑΟΚ να το παίρνει από την ΑΕΚ που ήταν η περσινή Πρωταθλήτρια. Κατά σύμπτωση(;) και την προηγούμενη 2ετία που είχαν ... αφήσει τον Ολυμπιακό εκτός τίτλων, με την ίδια σειρά πάλι οι δυο "δικέφαλοι" βγήκαν πρωταθλητές: η ΑΕΚ το 2018 και ο ΠΑΟΚ το 2019, πριν επιστρέψουν οι "ερυθρόλευκοι" και πάρουν τρία στην σειρά. Μάλιστα όπως στο προηγούμενο πρωτάθλημα του Λουτσέσκου είχαν ... προειδοποιήσει με τον Μαρτίνς, το ίδιο έκαναν και στο φετινό με τον Μεντιλίμπαρ!

Πάμε στα γρήγορα και σε μια πρώτη μεταγραφική προσέγγιση για την "επόμενη ημέρα" σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αφού η σεζόν λόγω των Τελικών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ: Ο επόμενος στόχος του Λουτσέσκου θα είναι να βάλει τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που έχουν πετύχει οι υπόλοιποι της ελληνικής Big 4 (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ). Για να συμβεί δεν θα πρέπει αυτό το καλοκαίρι να πουληθεί κάποιος από τους Κουλιεράκη, Κοτάρσκι, Κωνσταντέλια. Κι αν συμβεί αυτό με έναν ή δυο απο τους τρεις, να γίνει στο τέλος Αυγούστου, εφόσον δεν καταφέρει ο "δικέφαλος" να περάσει στους "χρυσοφόρους" ομίλους. Διαφορετικά τους κρατάει για να αποκτήσουν και επιπλέον υπεραξία, παίζοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάπως έτσι το σκέφτονται στον Οργανισμό ΠΑΟΚ κι αυτή λογικά τη. δέσμευση θα πάρει ο Λουτσέσκου από τον "μπος" Ιβάν Σαββίδη.

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα αποκάλυψε πως έχει προχωρήσει ο προγραμματισμός, δεν περίμεναν δηλαδή να δουν αν θα τερματίσει πρώτη ή δεύτερη στο πρωτάθλημα για να κινηθούν αναλόγως. Κάτι που σημαίνει πως δεν θα διαφοροποιηθεί το μεταγραφικό μπατζετ. Μάλιστα ακούγεται πως έχουν προχωρήσει κάποιες υποψηφιότητες. Συγκεκριμένα του τερματοφύλακα, του δεξιού μπακ και του χαφ. Με τα ονόματα των Μπρινιόλι / Ουντομπάτζο / Χουάνγκ να είναι σε πρώτο πλάνο. Όσον αφορά σε αυτούς που θα αποχωρήσουν, ο μόνος σίγουρος είναι ο Σιντιμπέ! Από εκεί και πέρα για αριστερό μπακ και εξτρεμ υπάρχουν αστερίσκοι αντίστοιχα και για Γιαννούλη (παραμένει προτεραιοτητά του το εξωτερικό) και για Παλάσιος. Και κάτι τελευταίο και... φρεσκότατο:  στην Θεσσαλονίκη ακούγεται πολύ έντονα από αξιόπιστες πηγές πως αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να μετακινηθούν (με πώληση) δυο παίκτες του Άρη στην ΑΕΚ. Αν ο ένας είναι ο Ουντομπάτζο, "ψάχνουμε" τον άλλον που δεν θα είναι πάντως ο Μορόν...