Η ομάδα τού Ραζβάν Λουτσέσκου το πίστεψε, το πάλεψε, δεν άφησε παιχνίδι να πάει χαμένο από όταν φάνηκε ότι έχει ανοίξει ένα μικρό παράθυρο για να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα. Και τελικα τα κατάφερε, αφήνοντας δεύτερη την ΑΕΚ που τον είχε αγκαλιάσει λίγο καιρό πριν.

Στην επιτυχία τής φετινής αγωνιστικής περιόδου δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι ο Δικέφαλος έφτασε μέχρι τους 8 τού Conference League, κάτι που αποτελεί επιτυχία μαζί με την πορεία πρωταθλητισμού στην Ελλάδα αλλά και επειδή είναι κοντινή η χρονιά που η ομάδα είχε προχωρήσει, ξανά, μακριά στη διοργάνωση.

Με μια έννοια το στάτους τού ΠΑΟΚ έχει αλλάξει, τα φτερά τού Δικέφαλου Αετού έχουν ανοίξει και, τώρα, όλοι περιμένουν με αγωνία τι θα συμβεί μέσα στην επόμενη περίοδο - Δηλαδή τι έχει να γίνει με τον εκπόνηση του προγραμματισμού και, κυρίως, με την υλοποίησή του. Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο είχατε διαβάσει, εδώ στο sportdog, ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε δώσει εντολή για να υπάρξει έτοιμη λίστα με παίκτες που ταιριάζουν στο προφίλ του Δικέφαλου, τόσο για τον περασμένο Γενάρη όσο και για το καλοκαίρι του 2024.

Κάπως έτσι, τότε, είχε βρεθεί στο ρεπορτάζ τού κλαμπ το όνομα του Νεμάνια Μαξίμοβιτς που, τελικά, κατέληξε στον Παναθηναϊκό. Σε κάθε περίπτωση το σχήμα με τον Γιώργο Σαββίδη στην κορυφή τού τμήματος σκάουτινγκ/εισηγήσεων/διαπραγματεύσεων και τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην τελική επιλογή, δούλεψε μια χαρά και το περασμένο καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα του 2024.

Μόνο που τώρα, όμως, υπάρχουν λίγο διαφορετικά κριτήρια. Τόσο για τους παίκτες που θα αποκτηθούν όσο και για εκείνους που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ και θα συνεχίσουν και τη νέα σεζόν. Ποιος έχει θέσει αυτά τα νέα κριτήρια; Η Μπριζ! Οι αγώνες με τη βελγική ομάδα, που απέκλεισε τον Δικέφαλο από τη συνέχεια του Conference League, ήταν καμπανάκι για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Τέτοιο συνολο θέλουν να φτιάξουν, δηλαδή όχι απλα μαχητικό και τεχνικό αλλά και σούπερ αθλητικό. Με αποτέλεσμα να έχουν διαμορφωθεί διαφορετικά δεδομένα. Να τα δούμε για έναν-έναν τους παίκτες που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ;

Τερματοφύλακες: Όπως αποκάλυψε ο Ευάγγελος Μίχος στο sportdog ο Λουτσεσκου έχει ασκήσει βέτο για την παραμονή του Κοτάρσκι. Αυτό σημαίνει πως θα χαιρετίσει ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, που κανείς τόσα χρόνια δεν κατάλαβε πώς έκανε συμβολαια ως Νο2 στον ΠΑΟΚ. Μπορεί να γνωρίζονται με τον Λουτσέσκου από την εποχή της Ξάνθης, αλλά το ταξίδι του στον Δικέφαλο "τελειώνει" εδώ. Θα έρθει τερματοφύλακας για Νο2 (χωρίς να διαταρχθεί η ισορροπία στη θέση, αφού ο Κοτάρσκι θα συνεχίσει κανονικά) και θα προωθηθει ένας ακόμα από την ακαδημία.

Άμυνα: Ο Κουλιεράκης δεν πηγαίνει πουθενά, ο Μιχαηλίδης θα μείνει για βάθος, ο Κεντζιόρα θα συνεχίσει αφού θα πληρωθεί η οψιόν του και θα αποκτηθούν τα δικαιώματά του, ο Όττο συνεχίζει κανονικά - Όπως και ο Ράφα Σοάρες και, ίσως, ο Σάστρε. Τι γίνεται, όμως, από εκεί και μετά; Γιατί ο Ραχμάν Μπάμπα βλέπει το όνομά του να εμπλέκεται σε ενδιαφέροντα μεταγραφικά σενάρια στην Αγγλια, ενώ οι Νάσμπεργκ-Εκόνγκ δεδομένα θα αποχωρήσουν. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, που δεν πληρεί τις νέες προδιαγραφές που υπάρχουν λόγω ηλικίας και σωματικής καταπόνησης. Το συμβόλαιό του είναι ανοιχτό, αλλά μπορεί να υπάρξει καλύτερο φινάλε για την καριέρα του μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Χαφ: Ο Κωνσταντέλιας δεν το κουνάει. Για τον Μεϊτέ γίνονται ήδη επαφές για να συνεχίσει, αλλά μετα είναι κάπως το... χάος: Ο Μάρκος Αντόνιο δύσκολα θα συνεχίσει, ο Σβαμπ δεν πληρεί τα νέα κριτήρια, όπως και ο Οζντόεφ που ήρθε (και) για την προσωπικότητα στα αποδυτήρια, αλλά δεν βγήκε μπροστά. Και ο Τσιγγάρας δεν έχει πολλές πιθανότητες για να συνεχίσει στην ομάδα.

Επιθετικοί: Ο Μουργκ μένει μετά την πολύ καλή σεζόν που έκανε, ο Τάισον συνεχίζει κανονικά (αν και ηλικιακά είναι... εκτός, παρόλα αυτά έχει τρομερή ποιότητα), ο Ντεσπόντοφ το ίδιο. Ο Μπράντον Τόμας έχει γίνει νέος Βιεϊρίνια, με Θεσσαλονικιά σύντροφο που μπορεί να τον κρατήσει για πάντα στη συμπρωτεύουσα, όπως και ο Ζίβκοβιτς. Φυσικά συνεχίζει, με αναβαθμισμένο ρόλο, και ο Τζίμας.

Συνολικά, δηλαδή, από ένα ρόστερ με 25 παίκτες μπορεί να φύγουν σε λίγες μέρες οι 9-10 από αυτούς, δηλαδή το ρόστερ να αλλάξει κατά 35-40% ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου!

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr