Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε στον επεισοδιακό τελικό με τον Άρη, ολοκληρώνοντας με έναν τίτλο μία σεζόν που ειδάλλως θα ήταν καταστροφική. Έτσι όπως τα κατάφεραν οι Πράσινοι στο Πρωτάθλημα, αναγκάστηκαν να παίξουν τον τελικό όχι μόνο για την κατάκτηση της κούπας, αλλά και για να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν το Τριφύλλι κατέληγε να μην παίξει καν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, θα πάθαινε ζημιά σε πολλαπλά επίπεδα.

Το "πρέπει" ήταν τεράστιο για τον Παναθηναϊκό, συνεπώς δεν είχε κανείς από την ομάδα την απαίτηση να... λάμψει με την απόδοσή της. Το ζητούμενο ήταν η επίτευξη του στόχου για τους πολύ σημαντικούς λόγους που προαναφέραμε. Ούτως ή άλλως οι Πράσινοι βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο, με τον Χρήστο Κόντη να αναλαμβάνει μία πολύ δύσκολη αποστολή. Να "στρώσει" όσο προλάβαινε την ομάδα στα δύο τελευταία και κρίσιμα ματς της σεζόν.

Το πρόσωπο της αναμέτρησης για τον Παναθηναϊκό ασφαλώς ήταν ο Γιώργος Βαγιαννίδης, ένα παιδί που έχει περάσει από ουκ ολίγα σκαμπανεβάσματα. Η φετινή σεζόν δεν πήγε όπως θα ήλπιζε τόσο ο ίδιος όσο και ο Παναθηναϊκός, αφού παρά την εντυπωσιακή του εκκίνηση το περασμένο καλοκαίρι ο "Βάγια" δεν άργησε να χάσει τη θέση του βασικού. Οι Πράσινοι ευελπιστούν ότι το γκολ στην εκπνοή του τελικού θα δώσει στον Βαγιαννίδη το ψυχολογικό έναυσμα για μία νέα αρχή. Για να βγάλει επιτέλους το τεράστιο ταλέντο του στο γήπεδο, με μεγαλύτερη διάρκεια αυτή τη φορά. Ο Βαγιαννίδης θα έχει έντονο ανταγωνισμό την επόμενη σεζόν ελέω της συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τον Τζορτζ Μπάλντοκ, εν ενεργεία διεθνή μπακ της Εθνικής Ελλάδας. Έχει πάντως και την ευκαιρία να μάθει πολλά πράγματα δίπλα σε έναν έμπειρο παίκτη, με χρόνια παρουσίας στα αγγλικά γήπεδα και στην Premier League.

 

Θα μπορούσε άραγε η νέα σεζόν να μην βρει τον "Βάγια" στο Τριφύλλι; Τον περασμένο Ιανουάριο είχε γίνει λόγος για ενδιαφέρον της Βιγιαρεάλ, η οποία φερόταν να δίνει 6 εκατομμύρια ευρώ για τον ταλαντούχο άσο. Πρόταση που φυσικά απορρίφθηκε, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγαλύτερες οικονομικές απαιτήσεις για τον Βαγιαννίδη. Δεν ξέρουμε αν οι Ισπανοί θα επανέλθουν, πάντως το γκολ στον τελικό Κυπέλλου διαφημίζει με εξαιρετικό τρόπο τον παίκτη και ανεβάζει τις μετοχές του στην αγορά.

Κατά τα άλλα, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για τον Παναθηναϊκό της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς, με πρώτη και σημαντικότερη αυτή της εύρεσης νέου προπονητή. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αποφασιστεί τι θα γίνει με τα συμβόλαια κομβικών παικτών που λήγουν, όπως του Παλάσιος, αλλά και το αν θα αγοραστούν τελικά οι δανεικοί Γεντβάι και Ντραγκόφσκι. Για τον πρώτο, η μεταγραφή του φαίνεται να είναι ειλημμένη απόφαση, όμως για τον δεύτερο τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Με πολλούς να έχουν μπει σε σκέψεις αναφορικά με τον διεθνή κίπερ εξαιτίας του γεγονότος ότι έχασε τη θέση του βασικού από τον Λοντίγκιν στα τελευταία ματς. Κάτι που δεν έγινε μόνο στο πλαίσιο του ροτέισον, αφού ο Κόντης τον άφησε στον πάγκο και στον τελικό Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται σίγουρα αριστερό μπακ λόγω της αποχώρησης του Χουάνκαρ, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του μεταγραφικού μπάτζετ θα δοθεί για μεσοεπιθετικό υψηλού επιπέδου, μιάς και η απώλεια του Μπερνάρ είναι τεράστια.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr