Στη λίστα του ΠΑΟΚ βρίσκονται τα ονόματα των Αντώνη Τσιφτσή και ο Γιώργου Λιάβα - Ο πρώτος είναι ηλικίας 24 ετών και αγωνίζεται ως τερματοφύλακας στον Αστέρα Τρίπολης (και θα μπορούσε εύκολα να πάρει τη θεση του Ζίβκο Ζίβκοβιτς στο ρόστερ), ενώ ο δεύτερος είναι 23 ετών, δεξιός μπακ, και με τον  Παναιτωλικό φέτος είχε 37 συμμετοχές, 2 γκολ και 5 ασίστ - Είναι και διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδας.

Αλλά αυτό είναι ρεπορτάζ ευρείας λήψης, μπορείτε να το διαβάσετε κι αλλού. Αυτό που δεν θα διαβάσετε αλλού είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει απλώσει και αλλού τα πλοκάμια του για Έλληνες παίκτες. Μόνο που εκεί, βρίσκονται και πλοκάμια της ΑΕΚ! Να δούμε αναλυτικά τι ισχύει.

Πιο έμπειρος και «ψημένος» ο Γιώργος Λιάβας, ο δεξιός μπακ του Παναιτωλικού. Πρόκειται για έναν 23χρονο ποδοσφαιριστή που φέτος μέτρησε 37 συμμετοχές με 2 γκολ και 5 ασίστ. Συνολικά έχει φορέσει τη φανέλα του Παναιτωλικού 118 φορές, ενώ είναι και διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρα. Λύση για τα άκρα τής άμυνας έψαχνε ο Δικέφαλος τον περασμένο χειμώνα και ο Γιόνι Ότο ήταν αυτός που ήρθε και καλύψει το κενό. Μόνο που μάθαμε ότι υπήρξε μια ενδιαφέρουσα περίπτωση Έλληνα άσου που προτάθηκε για τη θέση τού δεξιού μπακ, αλλά δεν είχε προχωρήσει. Και δεν αποκλείεται να γίνει τώρα το κρίσιμο βήμα.

Πρόκειται για τον Πάνο Κατσέρη, δεξιοπόδαρο μπακ, 22 ετών, που στην αρχή τής καριέρας του στην Ελλάδα έπαιζε σε ερασιτεχνικές κατηγορίες, αλλά ήδη από 18 ετών (το 2020) βρήκε άκρη και πήγε στην Ιταλία για να παίξει ποδόσφαιρο σε χαμηλές κατηγορίες. Τελευταία ομάδα του στη γειτονική χώρα ήταν η Κατανζάρο (με τη φανέλα της οποίας έπαιξε και ως αριστερός μπακ και χαφ), και στα τέλη Γενάρη πήρε μεταγραφή για τη γαλλική Λοριάν - Δηλαδή από τη Serie B πήρε μεταγραφή σε ομάδα της Ligue 1 στη Γαλλία, έστω κι αν τελικά η Λοριάν υποβιβάστηκε πριν από λίγο καιρό - Μάλιστα το market value του παίκτη εκτοξεύτηκε από τις 500.000 ευρώ στα 2,4 εκατ. ευρώ.

Η μεταγραφή του κόστισε 2,4 εκατ. ευρώ (ήταν, προφανώς, η πιο ακριβή στην Ιστορία της Κατανζάρο!), αλλά η πληροφορία από τη Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι είχε τεθεί υπόψιν του Δικέφαλου το προηγούμενο διάστημα η περίπτωσή του. Μόνο που τα χρήματα που ζητούσε το ιταλικό κλαμπ δεν ήταν ικανά για να δελεάσουν τον ΠΑΟΚ. Κι εδώ αρχίζει η σύνθεση των πληροφοριών από τη Γαλλία: Η Λοριάν υποβιβάστηκε, αλλά είναι ομάδα με μεγάλο μπάτζετ και ισχυρό οικονομικά ιδιοκτήτη (που εμπλέκεται και στην αγγλική Μπόρνμουθ!), άρα δεν πρόκειται να βαρέσει διάλυση επειδή υποβιβάστηκε.

Το αντίθετο, θα μείνουν στο ρόστερ όλοι όσοι χρειάζονται για να επιστρέψει ήδη από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο στη Ligue 1. Έχει θέση σε αυτό το ρόστερ ο Κατσέρης; Μα, ασφαλώς! Ήδη στο δεύτερο μισό της σεζόν που βρεθηκε στη Γαλλία, έχει 15 εμφανίσεις και 1 γκολ, με πολύ καλό χρόνο συμμετοχής. Παρόλα αυτά αν ενδιαφερθεί για τον δανεισμό του μια ομάδα στο επίπεδο του ΠΑΟΚ, δηλαδή πρωταθλήτρια, που θα κάνει και την επόμενη σεζόν πρωταθλητισμό και, σε κάθε περίπτωση, θα έχει και την ευκαιρία για να διεκδικήσει ακόμα και την είσοδό της στους ομίλους τού Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μικρή υπόθεση; Γιατί η προβολή θα είναι πολλαπλάσια και η αξια του θα απογειωθεί.

Πού κολλάει η ΑΕΚ σε όλα αυτά; Σύμφωνα με πληροφορίες τη Γαλλία του sportdog ότι δεν είναι τυχαία η σύνδεση που έχει γίνει στην Ένωση με τον Μοντάσαρ Ταλμπί - Τον διεθνή Τυνήσιο στόπερ της Λοριάν, που φαίνεται ότι έχει βάλει στο μάτι ο Αλμέιδα. Υπάρχει, δηλαδή, έδαφος για ζητήσουν και οι Κιτρινόμαυροι τον δανεισμό του αλλά, κυρίως, υπάρχουν ήδη επαφές με τη διοίκηση του γαλλικού κλαμπ. Κι αυτό μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα.