Ο Τάισον Μπάρκελος Φρέντα αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και έχει καταφέρει να γράψει τη δική του ιστορία στην ομάδα, με την προσωπικότητά του και με το γκολ πρωταθλήματος στο "Κλεάνθης Βικελίδης" την περασμένη σεζόν.

Ο 37χρονος άσος ολοκλήρωσε το συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο του Βορρά και πρόθεση των δύο πλευρών ήταν η επέκταση της συνεργασίας του και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Η τελευταία εξέλιξη για το μέλλον του Βραζιλιάνου αλλάζει τα δεδομένα, καθώς υπάρχει χάσμα μεταξύ αυτού και του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς προσέφεραν μονοετές συμβόλαιο με τις αποδοχές του Τάισον να φτάνουν τα 500.000 ευρώ αλλά ο πολύπειρος εξτρέμ αρνήθηκε και δε βγήκε λευκός καπνός στην πρώτη συζήτηση. Το αν ο ΠΑΟΚ θα επανέλθει με νέα πρόταση ή θα επιμείνει στην αρχική του, είναι άγνωστο προς το παρόν.