Άφωνοι έμειναν στον Ολυμπιακό με τον Ντιόγκο Νασιμέντο στην προπόνηση της Παρασκευής. Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog.gr, o Πορτογάλος μέσος εξέπληξε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους συμπαίκτες του εξαιτίας μιας ντρίμπλας υψηλής τεχνικής. Συγκεκριμένα, όπως μαθαίνουμε, ο 22χρονος χάφ πέρασε τρεις παίκτες τους Καμπελά, Έσε και Ντάνι Γκαρθία.
Γενικότερα τα πρώτα δείγματα γραφής κάνουν λόγο για έναν ταλαντούχο box to box μέσο, ο οποίος μπορεί να καλύψει με την ίδια άνεση τόσο τον ρόλο του «εξαριού» όσο και του «οκταριού», φέρνοντας στο γήπεδο ένταση στο πρέσινγκ, ταχύτητα, καθαρές μεταβιβάσεις και σωστές τοποθετήσεις. Στοιχεία που συνθέτουν το αγωνιστικό του προφίλ και ταιριάζουν απόλυτα στη φιλοσοφία του Μεντιλίμπαρ για τους μέσους που πλαισιώνουν τον άξονα.
Ο Νασιμέντο δείχνει από τις πρώτες μέρες του στον Ολυμπιακό πως μπορεί να εξελιχθεί στο πολυεργαλείο της μεσαίας γραμμής. Αυτό που ήθελε ο Βάσκος τεχνικός, ο οποίος ήθελε τον Μίγια, το εξαροχτάρι που θεωρούσε, ότι θα άλλαζε επίπεδο την ομάδα του Πειραιά. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις με τη Χετάφε δεν έβγαλαν λευκό καπνό, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν... ψήσει τον Ισπανό για Ελλάδα.
Λέτε ο Νασιμέντο να κάνει τον Μεντιλίμπαρ να ξεχάσει τον Μίγια, τον οποίο ζητούσε επίμονα; Όσοι παρακολουθούν την προετοιμασία στο Σίνταμ κάνουν λόγο για παίκτη με ψυχραιμία, τεχνική και προσαρμοστικότητα στις συνθήκες. Αυτά είναι τα στοιχεία που χρειάζεται να πείσει τον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν εντυπωσιάζεται από ντρίπλες και μαγικές ενέργειες.
Είναι οπαδός της απλότητας, της γρήγορης σκέψης και απόφασης, της πειθαρχίας και της συγκέντρωσης στο πλάνο. Όποιος υπηρετεί αυτές τις πέντε αρχές μπορεί να ελπίζει, ότι θα εξασφαλίσει θέση στη διαχείριση του Μεντιλίμπαρ και το πρώτο τεστ για να δείξουν αυτές τις αρετές είναι το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ο Ολυμπιακός δίνει στις 15:00 (CosmoteSport 1) το πρώτο του φιλικό παιχνίδι αντιμετωπίζοντας την Μπρέντα στο Σεντ Βίλεμπρορντ. Μόλις λίγες μέρες μετά την έναρξη των προπονήσεων, οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν σε αγωνιστικό ρυθμό, απέναντι σε μια πιο έτοιμη – αγωνιστικά – ολλανδική ομάδα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν περιμένει ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο θέλει να δει στην πράξη κομμάτια από όσα δουλεύονται στις πρώτες προπονήσεις.
Το φιλικό πιθανόν να σημάνει και τις πρώτες ανεπίσημες εμφανίσεις των νέων μεταγραφών, με τους Σιπιόνι, Καμπελά και Νασιμέντο να αναμένεται να πάρουν λεπτά συμμετοχής, όπως και οι νεαροί Μπετανκόφ και Καλογερόπουλος. Ο Βάσκος τεχνικός θα μοιράσει χρόνο στους περισσότερους παίκτες, όπως έκανε και στο χθεσινό οικογενειακό δίτερμα, όπου δοκίμασε αρκετά σχήματα και πρόσωπα.