Η Εθνική παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη του αναμενομένου και έτσι έχασε άνετα, φυσιολογικά και δίκαια από την Τουρκία με 94-68. Ετσι την Κυριακή θα παίξει με την Φινλανδία στον μικρό τελικό για να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, που έχει να το κατακτήσει από το 2009.

Ο Εργκίν Αταμάν κέρδισε με ευκολία τη μάχη των πάγκων από τον Βασίλη Σπανούλη με την Τουρκία να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ και να κερδίζει διά περιπάτου. Πλέον οι Τούρκοι θα πάνε για το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας τους απέναντι στην Γερμανία. Ο Κώστας Σλούκας ήταν εκείνος, που κάτι προσπάθησε να κάνει (15 πόντοι), ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό (12 πόντοι).

Συγκλονιστική στιγμή μετά την ήττα της Ελλάδας - Ματ ο Αταμάν στον Σπανούλη
Intime

Στο ξεκίνημα του ματς η Τουρκία μπήκε πολύ πιο συγκεντρωμένη στο παρκέ και ο βασικός της στόχος ήταν να βγάλει όσο γίνεται εκτός παιχνιδιού σε αυτό το πρώτο μέρος τον Γιάννη και τον Σλούκα. Τα κατάφερε και για αυτό είχε το προβάδισμα συνεχώς. Την ίδια ώρα στην επίθεσή της τα πάντα κυλούσαν ιδανικά. Οι συνεργασίες ήταν εξαιρετικές, όπως και οι εκτελέσεις. Με τον Οσμανί να κάνει το καλύτερο ημίχρονο της καριέρας του. Από τη μία συνετέλεσε στον περιορισμό του Γιάννη και από την άλλη έβαλε 18 πόντους σε αυτά τα είκοσι λεπτά. Ο Γιάννης στο πρώτο ημίχρονο είχε μόλις 4 πόντους και ο Σλούκας ένα τρίποντο, το οποίο σημείωσε λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο 20΄ το σκορ ήταν 49-31 με την Τουρκία να είναι απόλυτα κυρίαρχη και ενώ πιο πριν είχε προηγηθεί και με 21 πόντους. Από την Εθνική πρώτος σκόρερ σε αυτό το διάστημα ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 9 πόντους.

Συγκλονιστική στιγμή μετά την ήττα της Ελλάδας - Ματ ο Αταμάν στον Σπανούλη
Intime

Σπουδαίο στιγμή το χειροκρότημα

Η κατάσταση για την επίσημη αγαπημένη συνέχισε να είναι δύσκολη στην τρίτη περίοδο. Οι Τούρκοι εξακολουθούσαν να παίζουν πολύ καλά, η Εθνική είχε μόνο στιγμές. Δεν είχε, όμως, συνέχεια. Ετσι η διαφορά πήγε στους 26 πόντους (72-46) για να κλείσει στους 21 (72-51) με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Στην τέταρτη περίοδο δεν άλλαξε τίποτα. Η Τουρκία σε ρυθμό ρελαντί έφτασε στη μεγάλη νίκη με τους διεθνείς μας να χειροκροτούνται παρά την ήττα από τους χιλιάδες Ελληνες, που έδωσαν το παρών στην Ρίγα.