Νίκος Αθανασίου: Τα αίτια της αποχώρησης του Ρουί Βιτόρια από τον πάγκο του Παναθηναϊκού αλλά και την ανάγκη ο διάδοχος να… εμπνέει, μετέφερε στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ο έμπειρος ρεπόρτερ.

«Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μια διαδικασία αναζήτησης αρχικά υπηρεσιακού και μετά ενός… μόνιμου προπονητή που θα έρθει και θα κάνει την διαφορά. Υπήρξε ένας προβληματισμός μετά το ματς με τον Λεβαδειακό, για το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως για την εικόνα της ομάδας. Οι προκρίσεις στην Ευρώπη και ο ερχομός κάποιων παικτών στο τέλος έδωσαν την ευκαιρία στον Βιτόρια, λες όλοι δικαιούνται μια κακή ημέρα στη δουλειά, πάμε παρακάτω.

Η εικόνα με την Κηφισιά, όμως, ήταν ακόμα χειρότερη. Γενικά θα έλεγα ότι έβλεπες μια συγκεκριμένη εικόνα μέχρι το παιχνίδι στην Σαμψούντα και μια άλλη από εκεί μετά. Σαν να τραβήχτηκε μια γραμμή και να έκαναν όλοι αγγαρεία.

Προβλημάτισαν περισσότερο τη διοίκηση η νοοτροπία και η εικόνα σε αυτά τα δύο παιχνίδια με Λεβαδειακό και Κηφισιά, παρά οι βαθμοί. Έχεις πάρει έναν πόντο αντί για έξι, αλλά είσαι και άθλιος. Ο Βιτόρια κατάφερε να διαχειριστεί τις πωλήσεις και να πάρει ο Παναθηναϊκός τις προκρίσεις. Έχει παίξει ρόλο και η εικόνα που είχε η ομάδα στο τέλος πέρυσι, όπου δεν ήταν καλή αλλά τερμάτισε δεύτερη. Θέλω να πω, πάντως, ότι θα είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό, πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, να κάνει μια επιλογή που θα καταφέρει να ψήσει λίγο και τον κόσμο. Προφανώς είναι πιο σημαντικό από το επικοινωνιακό, αλλά δεν θα ήταν άσχημο να συμβεί αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Αθανασίου εκτίμησε ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος προπονητής έτοιμος να αναλάβει αλλά μέχρι αύριο (16/09) το πιθανότερο είναι να προκύψει ο αντικαταστάτης του Βιτόρια, ενώ επισήμανε ότι δεν βλέπει άλλες αλλαγές στον Παναθηναϊκό άμεσα, χωρίς να αποκλείσει να συμβεί στο μέλλον.