Ο Ολυμπιακός έχει την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί του Άγιαξ και την πρόκριση στους «24» του Champions League, θέλοντας να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μιλώντας στην Cosmote TV, εξέφρασε την αισιοδοξία του για διπλό στο κυριακάτικο (1/2) ματς της Opap Arena, ενώ αναφέρθηκε και στην ετοιμότητα του Αντρέ Λουίς. 

O Aντρέ Λουίς
Οlympiacos FC

Αναλυτικά, ο Βάσκος προπονητής είπε:

Για το κλίμα στην ομάδα του μετά την πρόκριση στο Champions League: «Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό. Όλα είναι πολύ θετικά και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με αυτό που πετύχαμε. Ωστόσο, το έχουμε αφήσει ήδη πίσω, γιατί έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι. Είμαστε πάρα πολύ καλά και πνευματικά και σωματικά και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι όλη αυτή την καλή κατάσταση».

Για την κλήρωση με τη Λεβερκούζεν: «Σκέφτομαι πως θα υποφέρουμε, γιατί είναι ένας πάρα πολύ δυνατός αντίπαλος και μια πολύ καλή ομάδα. Τους έχουμε κερδίσει πρόσφατα, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Όλοι είδαμε πόσο δύσκολο ήταν. Δεν έχει καμία σημασία τι έχει συμβεί στο παρελθόν, γιατί κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Είμαστε ήρεμοι και αρκετά χαλαροί σε ό,τι αφορά τη δοκιμασία αυτή, γιατί δεν έχουμε κάτι αυτή τη στιγμή να αποδείξουμε. Θα κάνουμε τα πάντα με τον ίδιο τρόπο, όπως κάνουμε σε όλα μας τα παιχνίδια. Θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο, δεν θα αλλάξουμε φυσικά την ιδέα μας και με πίστη πως τελικά θα μπορέσουμε να προκριθούμε».

Για την καταπόνηση μετά την προσπάθεια στο Άμστερνταμ εν όψει ΑΕΚ: «Η κούραση είναι σημαντικός παράγοντας και αληθινός, γιατί ήταν πολύ απαιτητικό το ματς στην Ολλανδία. Ωστόσο, την Παρασκευή είχαμε ρεπό και αν οι παίκτες το εκμεταλλεύτηκαν τότε σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα. Παίζουμε απέναντι στην πρωτοπόρο και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά μας βοηθάει η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση που έχουμε και αν τα εκμεταλλευτούμε αυτά τότε θα πάνε όλα καλά». 

O Μεντιλίμπαρ
ΙnTime

Για την ετοιμότητα του Αντρέ Λουίς και τις απουσίες: «Ο Αντρέ Λουίς ήρθε από μια ομάδα όπου αγωνιζόταν, έχει κάνει δύο προπονήσεις μαζί μας, οπότε ναι είναι έτοιμος να μας βοηθήσει. Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα, τόσο ο Πιρόλα όσο και ο Ελ Κααμπί έχουν ενοχλήσεις και δεν θα είναι διαθέσιμοι».

Για το ότι τέσσερις ελληνικές ομάδες συνεχίζουν στην Ευρώπη: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι αυτό που θέλουμε όλοι. Να βλέπουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να ανεβαίνει. Νομίζω πως αλλάζει ο τρόπος που βλέπουν οι ξένοι τις ελληνικές ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό για μας που συνεχίζουμε στην κορυφαία διοργάνωση, αλλά και για τις άλλες ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη. Δείχνει πως το πρωτάθλημά μας είναι πιο ανταγωνιστικό, πως η ποιότητα αυξάνεται και μακάρι να προκριθούμε όλοι και να πάμε πιο μακριά ακόμα».