Το νέο «project» που προκαλεί ενθουσιασμό στους ανθρώπους του Δικεφάλου ακούει στο όνομα Ιωάννης Νέτο Ντοριβάλ Φερράζ. Ο 15χρονος άσος δεν είναι μια τυχαία περίπτωση· είναι ένας παίκτης με «βαριά» ποδοσφαιρική κληρονομιά και ταλέντο που... ξεχειλίζει, το οποίο ήδη άρχισε να ξεδιπλώνει στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης.

Από την Παλμέιρας στο ντεμπούτο με τον Άρη

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποσπάσει το «ναι» του νεαρού άσου, ο οποίος μέχρι πρότινος «θήτευε» στα τμήματα υποδομής της Παλμέιρας, μίας εκ των κορυφαίων σχολών της Βραζιλίας.

Η μοίρα το έφερε έτσι ώστε το επίσημο ντεμπούτο του με την Κ17 του ΠΑΟΚ να γίνει σήμερα (07/02) σε ένα ντέρμπι κόντρα στον Άρη, δείγμα του ότι ο Λουτσέσκου (αλλά και οι προπονητές των ακαδημιών) δεν φοβούνται να ρίξουν τα «βαριά όπλα» κατευθείαν στη φωτιά.

Το προφίλ: Ένας «all-around» μέσος με γλυκό αριστερό

Ο Φερράζ είναι ο σύγχρονος κεντρικός χαφ που κάθε προπονητής ονειρεύεται. Αριστεροπόδαρος, μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση τόσο ως «6άρι» (κόφτης) όσο και ως «8άρι» (box-to-box).

Αν και γεννημένος το 2010 (μόλις 15 ετών), η ωριμότητά του είναι τέτοια που προορίζεται για άμεση προώθηση στην Κ17, αλλά και στην Κ19, παρακάμπτοντας τα ηλικιακά «σκαλοπάτια».

Η περίπτωση του Ιωάννη έχει έντονο ελληνικό στοιχείο. Είναι γιος του Ντοριβάλ Φερράζ, του Βραζιλιάνου που «έφαγε» τα ελληνικά γήπεδα με το κουτάλι (Θρασύβουλος, Ξάνθη, Διαγόρας κ.α.). Ο μικρός γεννήθηκε στην Ξάνθη, έχει Ελληνίδα μητέρα και διπλή υπηκοότητα, κάτι που τον καθιστά ήδη μέλος των κλήσεων της Εθνικής Παίδων.

Το παρασκήνιο με τον Βιεϊρίνια

Εδώ κρύβεται το «ζουμί». Ο πατέρας του νεαρού παρακολουθεί τα παιχνίδια του γιου του έχοντας δίπλα του έναν πολύτιμο σύμμαχο: τον Αντρέ Βιεϊρίνια.

Ο εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΟΚ έχει αναλάβει ρόλο «μέντορα», βοηθώντας τον μικρό στην προσαρμογή του λόγω της κοινής γλώσσας (Πορτογαλικά), αλλά και μεταφέροντάς του το μέγεθος του συλλόγου στον οποίο ήρθε.

Ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» έναν παίκτη που έχει τη βραζιλιάνικη τεχνική και την ελληνική νοοτροπία. Το γεγονός ότι ο Βιεϊρίνια είναι από πάνω του, δείχνει πόσο πολύ ποντάρει το κλαμπ σε αυτό το παιδί. Κρατήστε το όνομα: Ιωάννης Νέτο Ντοριβάλ Φερράζ. Θα μας απασχολήσει πολύ σύντομα και στην πρώτη ομάδα.