Χρήστος Μουζακίτης: Αποτελεί κοινό μυστικό στην διεθνή πιάτσα agents πως ο Ολυμπιακός προσβλέπει μαζί του σε μια καλοκαιρινή περήφανη πώληση τύπου "Χάμπου Κωστούλα Νο 2"!!

Κάτι ο τίτλος του (Web) "Golden Boy", κάτι η συμμετοχή του ως βασικός στο Champions League, κάτι η καθιέρωσή του στην Εθνική Ελλάδας, κάτι τα σταθερά ανά τακτά διαστήματα σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ αφιερώματα/δημοσιεύματα/δηλώσεις για αυτόν και κάτι το επικοινωνιακό promotion  του προφίλ του (όπως για παράδειγμα η πρόσφατη συνέντευξη του ατζέντη του στην "ΑS" και τώρα η διαρροή στην Ιταλία της επίσκεψης του Βασίλη Ρόβα στο προπονητικό κέντρο της Γιουβέντους, όπου συζήτησε με τον Κιελίνι, υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και σκάουτερ της "Μεγάλης Κυρίας", βγάζοντας και δημοσιεύοντας και την σχετική φωτογραφία!), είναι ασφαλείς ενδείξεις για το τι θα ακολουθήσει στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Αναμένεται να είναι το λιγότερο...καυτή για τον Μουζακίτη και τα κλαμπ που θα εμφανιστούν να ενδιαφέρονται και να θέλουν να τον αποκτήσουν (επίσημα ή ανεπίσημα, υπαρκτά ή ... φιλολογικά)!

Ο Μουζακίτης με την μπάλα στα χέρια
InTime

Τι ισχύει με Μουζακίτη και Γιουβέντους, Παρί, Κιελίνι και Κομολί

Από εκεί και πέρα γενικότερα αλλά και ειδικότερα (για Γιούβε) να πούμε τα εξής: Πρώτον, ο Ολυμπιακός μπορεί να ζητάει τον ...ουρανό με τα άστρα, δηλαδή 35 και 40 εκατομμύρια ως fix transfer fee για τον Μουζακίτη, δεν σημαίνει κιόλας πως θα τα βρει.

Δεύτερον, προτάσεις  plus 25.000.000 ευρώ μπορούν να πάνε  στους "ερυθρόλευκους" μόνο από ομάδες της Premier League ή από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ (εκτός Αγγλίας) που έχουν πολύ καλή σχέση απευθείας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τρίτον, η Γιουβέντους (ή και η Παρί Σ.Ζ) είναι σε αυτή την κατηγορία, ενώ ενισχυτικός παράγοντας είναι και η παρουσία του Μοντεστό από το περασμένο καλοκαίρι, ως Τεχνικός Διευθυντής των "μπιανκονέρι" (δική του μεταγραφή άλλωστε ήταν , από την πρώην του , την Μόντσα, του Ιταλού πορτιέρε Ντε Γκρεγκόριο αντί 15 εκατομμυρίων).

Τέταρτον, μπορεί ο Κιελίνι να είναι μια από τις εμβληματικές φιγούρες της Γιουβέντους αλλά το γενικό κουμάντο σε αυτά τα θέματα κι αυτός που αποφασίζει (και για τα...λεφτά) είναι ο Chairman, Νταμιάν Κομολί !!! Ο Γάλλος παραδοσιακά (από την εποχή που ήταν ο τσιφ σκάουτ του Βενγκέρ στην Αρσεναλ, πριν κάνει την δική του μεγάλη καριέρα ως τεχνικός/ αθλητικός Διευθυντής ή και πρόεδρος σε ομάδες όπως η Σεντ Ετιέν, η Τότεναμ, η Λίβερπουλ, η Μπενφίκα, η Φενέρ, η Τουλούζ), έχει πολύ καλή σχέση με Έλληνες ατζέντηδες και παράγοντες, ενώ είχε εμπλοκή  άμεσα ή έμμεσα σε διεθνείς μεταγραφές αρκετών Ελλήνων παικτών (π.χ. Ταυλαρίδη, Μήτογλου, Κουλούρη). Κατά συνέπεια αυτό θεωρητικά είναι υπέρ των ελληνικών περιπτώσεων Μουζακίτη, Τζολάκη αλλά και των ... Καρέτσα, Μανδά που επίσης βρίσκονται στη μεταγραφική λίστα της "Μεγάλης Κυρίας".

Πέμπτον, η μεταγραφική υπόθεση Μουζακίτη απλά τώρα... προετοιμάζεται, γίνονται οι προεργασίας (δεδομένα ο Έλληνας ατζέντης του έχει κάνει επαφές/συζητήσεις και με άλλα κλαμπ), οπότε θα υπάρξουν πολλά επεισόδια ακόμη. Υπομονή