Ναι, ο Ολυμπιακός σκέφτεται ήδη το ματς της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αφού θέλει να εξαντλήσει και την τελευταία ελπίδα για κατάκτηση του πρωταθλήματος και παράλληλα (σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος) να αγκαλιάσει το μίνιμουμ, δηλαδή τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Champions League.
Όμως μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Προπονητής και παίκτες οφείλουν να είναι συγκεντρωμένοι στο καθαρά αγωνιστικό αλλά το κλαμπ επιβάλλεται να κάνει ήδη σχέδια για τη νέα σεζόν. Το τι μπορεί βελτιώσει. Θέλοντας και μη (προφανώς δεν θα το ήθελε) μπήκε στη διαδικασία λόγω της εικόνας της ομάδας από τον Φεβρουάριο και μετά που έδειξε να μπλοκάρει.
Και στο πρόσφατο νικηφόρο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο «μαρτύρησε» η ίδια η εικόνα, και οι επιλογές του προπονητή, μία από τις θέσεις στις οποίες θα υπάρχουν αλλαγές εν όψει της νέας σεζόν. Ποια θέση; Μα φυσικά του δεξιού μπακ.
Ο βασικός και ηγετικός τα τελευταία χρόνια Ρόντινεϊ προτιμήθηκε, ξανά, ως εξτρέμ. Και ο εναλλακτικός Κοστίνια ήταν, ξανά, επιεικώς μέτριος με πολλά λάθη και εν τέλει ανάγκασε τον προπονητή του (λόγω και της κίτρινης που δέχθηκε) να τον αντικαταστήσει με έναν παίκτη (Μπιανκόν) που στον Ολυμπιακό τον ξέρουμε ως στόπερ παρότι παλαιότερα έπαιζε δεξί μπακ.
Διαβάστε επίσης...
Με λίγα λόγια, ο Βραζιλιάνος που πια μεγάλωσε κιόλας (34 ετών και 3 μηνών είναι) θεωρείται πιο χρήσιμος ως εξτρέμ και αναπληρωματικός του και wanna be βασικός δεν καταφέρνει να βγάλει ένα τέτοιο ντέρμπι (απέναντι σ' έναν κάκιστο Παναθηναϊκό) δίχως να προκαλέσει ανησυχία στον προπονητή και γίνεται αλλαγή.
Και αν μη τι άλλο ο Μεντιλίμπαρ, αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τα στοιχεία, την έκανε την προσπάθεια να καθιερώσει τον Κοστίνια. Ειδικά στην αρχή της σεζόν που είχε και προβλήματα τραυματισμών ο Ρόντινεϊ.
Από τα συνολικά 1988 επίσημα αγωνιστικά λεπτά ως τώρα, ο Πορτογάλος μπακ πήρε τα 943 μόλις το πρώτο τρίμηνο (δηλαδή από τον Σεπτέμβρη ως και τον Νοέμβρη) παίζοντας διαρκώς. Μέχρι και τον Νοέμβρη ο Ολυμπιακός έδωσε τα 5 από τα συνολικά 10 ματς του (με τα πλέι οφ) στη φετινή διοργάνωση του Champions League.
Έδωσε τα 12 από τα συνολικά 28 ματς ως τώρα στη Super League. Έπαιξε και 2 από τα 5 στο κύπελλο ενώ Ιανουάριο ήταν και το Super Cup. Με απλά λόγια, σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα και αρκετά λιγότερα ματς ο Κοστίνια έπαιξε (ουσιαστικά) περισσότερο απ' όσο έχει παίξει από τον Δεκέμβρη ως τώρα. Κι αυτό κάτι δείχνει για το πως τον βλέπει ο Μεντιλίμπαρ, έτσι δεν είναι;
Πέρυσι σε όλη τη σεζόν μέτρησε 2421 λεπτά που σημαίνει ότι ακόμα κι αν είναι βασικός (και δεν αντικατασταθεί) στα τελευταία 4 ματς της σεζόν για τα πλέι οφ, δεν θα φτάσει την περυσινή επίδοση. Και υποτίθεται φέτος θα έκανε το επόμενο βήμα, θα καθιερώνονταν.
Εξάλλου φέτος, λόγω και ηλικίας και τραυματισμών, ο Ρόντινεϊ πήρε «δραματικά» λιγότερο χρόνο σε σχέση με πέρυσι. Ως τώρα ο Βραζιλιάνος έχει 2233 λεπτά και πέρυσι κατέγραψε 3591!
Ο χώρος έγινε αλλά ο Κοστίνια δείχνει να μη μπορεί να τον γεμίσει και γι' αυτό ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει (μάλλον έχει ήδη αρχίσει να το κάνει) δεξί μπακ με τη λογική να είναι βασικός τη νέα σεζόν.
Όσον αφορά στον Κοστίνια, το πολύ θετικό είναι πως αν οι ερυθρόλευκοι θελήσουν να τον παραχωρήσουν θα το κάνουν με σχετική άνεση. Είναι ακόμα αρκετά νέος. Είναι δυνατός, είναι αθλητικός και φυσικά είναι Πορτογάλος. Value for money δίχως αμφιβολία αλλά, κατά πως φαίνεται, δεν είναι ο μπακ για το επόμενο, υψηλό, επίπεδο. Με λίγες εκλάμψεις και συνήθως μέτριες (και κάτω) εμφανίσεις, δεν γίνεται η δουλειά για μια ομάδα με τις τρελές απαιτήσεις του Ολυμπιακού.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο