Πλεονέκτημα στην προσπάθεια να τερματίσει 2ος και να πετύχει τον στόχο της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League πήρε ο Ολυμπιακός, διπλασιάζοντας με 1-0 τις νίκες του στα play off της Super League κόντρα στον Παναθηναϊκό την Τετάρτη (13/5) στο «Γ. Καραϊσκάκης», με σκόρερ τον Ροντινέι.
Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδειξε ότι ήθελε πολύ το τρίποντο και, σε συνδυασμό με το 1-1 του ΠΑΟΚ με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ στην Τούμπα, προσπέρασε με 65 βαθμούς τον «Δικέφαλο του Βορρά» (στους 63 ο ΠΑΟΚ), κυνηγώντας τη νίκη και στην έδρα της Ένωσης στην 6η και τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσει τη 2η θέση.
Διαβάστε επίσης...
Το «τριφύλλι» ήταν απογοητευτικό, δεν είχε υποψία ευκαιρίας σε ολόκληρο το παιχνίδι, ήταν φυσιολογικό να γνωρίσει άλλη μία ήττα (4ος ο ΠΑΟ με 51 βαθμούς) και ο Ράφα Μπενίτεθ βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου.
Γκολ ο Ροντινέι, δεν απείλησε ο Παναθηναϊκός
Για τους γηπεδούχους ο Τζολάκης ήταν στο τέρμα, αμυντική τετράδα με Κοστίνια, Ρέτσο, Πιρόλα και Ονιεμαέτσι από δεξιά προς αριστερά, Έσε και Ντάνι Γκαρθία το δίδυμο στα χαφ, ο Τσικίνιο σε οργανωτικό ρόλο και στα άκρα της επίθεσης δεξιά ο Ροντινέι και αριστερά ο Μαρτίνς. Ο Ταρέμι πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης αντί του Ελ Κααμπί, που δεν ήταν και στα καλύτερά του το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο Μπενίτεθ, από την πλευρά του, επέλεξε πιο επιθετικό σχήμα απ’ ό,τι μας είχε συνηθίσει, με τον Λαφόν στα γκολπόστ, τους Καλάμπρια και Κυριακόπουλο στα άκρα της άμυνας, ενώ ο Τουμπά και ο Πάλμερ-Μπράουν ήταν στο κέντρο της οπισθοφυλακής.
Κοντούρης και Τσέριν οι αμυντικοί μέσοι, Αντίνο και Ταμπόρδα στις πτέρυγες της επιθετικής γραμμής και ο Τεττέη μαζί με τον Σφιντέρσκι στη γραμμή κρούσης.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, στο 17' η πρώτη σημαντική φάση στο ματς ανήκε στον Ολυμπιακό, καθώς ο Τσικίνιο από κοντά και αριστερά σούταρε πέφτοντας και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό μια κεφαλιά του Τσικίνιο δεν ανησύχησε τον Λαφόν, σε ένα ματς που ήταν πολύ μέτριο όσο κυλούσαν τα λεπτά. Ωστόσο, η ένταση ανέβηκε στο 41’, καθώς ο Μπρούνο Ονιεμαέτσι σκόραρε με τον Λαφόν εξουδετερωμένο, αλλά δεν μέτρησε το γκολ με τη συνδρομή του VAR για φάουλ του Σιπιόνι (είχε αντικαταστήσει στο 36’ τον τραυματία Έσε) στον Ταμπόρδα στην αρχή της φάσης, απόφαση που έφερε πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων.
Εντέλει, το 1-0 ήρθε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ταρέμι να κερδίζει τη μάχη από τον Τουμπά, πήγε να πλασάρει πέφτοντας κι ενώ ο Λαφόν είχε βγει για να αποκρούσει, η μπάλα κόντραρε στον Ιρανό φορ, βρήκε στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο Ροντινέι δεν θα μπορούσε να αστοχήσει σε κενή εστία.
Άφαντος Παναθηναϊκός - Μπορούσε και δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μπενίτεθ έριξε στο παιχνίδι τον Ζαρουρί αντί του Αντίνο, δίχως να καταγράφεται κάτι σημαντικό έως το 60’, όταν σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Ροντινέι εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, τον ξέχασε τελείως η άμυνα του ΠΑΟ τον Ταρέμι, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση κι έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Λαφόν.
Σιώπης και Τζούριτσιτς στο 63’ πήραν τις θέσεις των Κοντούρη και Ταμπόρδα, ενώ ο Μαρτίνς στο 67’ από ιδανική θέση σούταρε δυνατά και άστοχα σε άλλη μία σημαντική ευκαιρία για δεύτερο γκολ των «ερυθρόλευκων».
Ο Ελ Κααμπί αντί του Ταρέμι και ο Αντρέ Λουίς στη θέση του Μαρτίνς ήταν στο 73’ οι δύο αλλαγές του Μεντιλίμπαρ, ο Τσιριβέγια στο 78’ αντικατέστησε τον Τσέριν για λογαριασμό των «πράσινων», με τον Γιάγκουσιτς να ολοκληρώνει στο 83’ τις αλλαγές του Μπενίτεθ αντί του Σφιντέρσκι.
Στο 84’ ο Λαφόν ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Τσικίνιο από θέση μέσα δεξιά, δεν είχε τύχη το σουτ του Αντρέ Λουίς στο 90’+2 από αριστερά και το 1-0 δεν άλλαξε έως το σφύριγμα της λήξης.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν o Σλοβένος Ομπρένοβιτς με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Γκάμπροβετς και Κόρντεζ, ενώ στο VAR ήταν oι επίσης Σλοβένοι Γιουγκ και Πέριτς.
Κίτρινες: 50’ Κοστίνια, 87’ Σιπιόνι - 77’ Καλάμπρια, 90’+1 Τσιριβέγια.
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ονιεμαέτσι, Πιρόλα, Ρέτσος, Ντάνι Γκαρθία, Έσε (36’ λ. τρ. Σιπιόνι), Ροντινέι, Μαρτίνς (73’ Αντρέ Λουίς), Τσικίνιο, Ταρέμι (73’ Ελ Κααμπί).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράφα Μπενίτεθ): Λαφόν, Καλάμπρια, Κυριακόπουλος, Τουμπά, Πάλμερ-Μπράουν, Κοντούρης (63’ Σιώπης), Τσέριν (78’ Τσιριβέγια), Ταμπόρδα (63’ Τζούριτσιτς), Αντίνο (46’ Ζαρουρί), Τεττέη, Σφιντέρσκι (83’ Γιάγκουσιτς).
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο