Το κλίμα στον Ολυμπιακό έχει αλλάξει αισθητά μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα, ένα αποτέλεσμα που δίνει στους Ερυθρόλευκους τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μέσω των θερινών προκριματικών την παρουσία τους στη League Phase του Champions League. Προφανώς ο μεγάλος στόχος της σεζόν ήταν η επιστροφή στην κορυφή και η κατάκτηση του τίτλου, όμως με βάση την εικόνα και τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς, η δεύτερη θέση θεωρείται η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την ομάδα του Πειραιά.
Η εξασφάλιση ενός τόσο σημαντικού ευρωπαϊκού στόχου φέρνει μεγαλύτερη αισιοδοξία και ηρεμία στο εσωτερικό του συλλόγου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα για την επόμενη μέρα. Αντίθετα, οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν άμεσα σε όλα τα επίπεδα, ώστε ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος και ανταγωνιστικός στη νέα αγωνιστική περίοδο.
Διαβάστε επίσης...
Ο κόουτς Μεντιλίμπαρ
Στην αρχή των πλέι-οφ άνοιξε ξαφνικά θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό, κάτι που έσβησε άμεσα και ρεπορταζιακά και με την εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμφανίστηκε ήρεμος και ξεκάθαρος μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ - Υπογράμμισε πως δεσμεύεται με συμβόλαιο και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση που να δείχνει αλλαγή δεδομένων σχετικά με το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα υπάρξει συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ώστε να λάβουν αποφάσεις συνολικά για το πλάνο της επόμενης χρονιάς.
Τι γίνεται με ρόστερ του Ολυμπιακού τη σεζόν 2026-27
ΤΕΡΜΑΤΟΦΛΥΛΑΚΕΣ: Ο Τζολάκης μένει και είναι βασικός, εκτός αν έρθει πρόταση 35+ εκατ. ευρώ που θα αναγκάσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να καθίσουν σε τραπέζι διαπραγμάτευσης. Πασχαλάκης, Μπότης, Κουρακλής έχουν συμβόλαια που λήγουν και δεν έχει γίνει κίνηση ανανέωσης σε κανέναν. Οπότε είναι δεδομένο ότι θα έρθουν τερματοφύλακες και όχι τερματοφύλακας μέσα στο καλοκαίρι. Όπως διαβάσατε στο Sportdog.gr, είναι πλέον πολύ πιθανό να επιστρέψει ο Λευτέρας Χουτετσιώτης.
ΑΜΥΝΑ: Ο Πιρόλα θα είναι 11αδάτος τη νέα σεζόν αν δεν υπάρξει μεγάλη πρόταση πώλησης, το ίδιος ακριβώς ισχύει και για τον Ρέτσο. Ο Μπιανκόν θα μείνει αλλά ως Νο4 στη ιεραρχία, καθώς η ομάδα θα αποκτήσει στόπερ 11άδας που θα ανταγωνίζεται με Πιρόλα και Ρέτσο για το βασικό σχήμα. Ο Καλογερόπουλος κατά πάσα πιθανότητα και ο Βέζο δεδομένα, δεν έχουν μέλλον στην ομάδα - Κάτι που ισχύει και για τον Μάντσα, αν και τα έχει πάει καλά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος με τη φανέλα της Ρίο Άβε. Όπως μέλλον δεν φαίνεται να έχει και ο Ονιεμαέτσι, εκτός αν βρεθεί πρόταση για τον Ορτέγκα - Οι Πειραιωτες θέλουν ο ένα από τα δύο αριστερά μπακ να μην πιάνει θέση ξένου τη νέα σεζόν (εδώ θα παίξει ρόλο και η περίπτωση του Αθανασίου). Στα δεξιά τής άμυνας υπάρχει κινητικότητα για τον Κοστίνια, που μπορει να αποχωρήσει με πώληση καθώς έχει πιάσει το ταβάνι του στο Λιμάνι, ενώ ο Ροντινέι όπως αποκάλυψε και ο Μεντιλίμπαρ θα λογίζεται πλέον ως εξτρέμ! Γι’ αυτό και υπάρχει πλέον έντονη φημολογία για τον Μανώλη Σάλιακα!
ΧΑΦ: Έσε και Μουζακίτης θα φύγουν μόνο αν υπάρξει μεγάλη πρόταση, ο Ντάνι Γκαρθία δύσκολα θα ανανεώσει, Σιπιόνι κέρδισε πόντους στο κλείσιμο της σεζόν, ενώ ο Νασιμέντο δεν είναι δεδομένο ότι τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στο ρόστερ. Στην ομάδα θα μείνει, προφανώς, και ο Τσικίνιο αλλά με την προσδοκία από όλους να σταθεροποιήσει την απόδοσή του. Λιατσικούρας και Μπάκουλας έχουν μέλλον μπροστά τους αλλά δεν αποκλείεται να δοθούν δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια στα ποδια τους.
ΕΠΙΘΕΣΗ: Ο Γιαζίτσι μετά τον νέο του τραυματισμό δεν είναι σίγουρο ότι θα φύγει, ενώ ο Ποντένσε είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση και ακριβή καθώς το συμβόλαιο του για του χρόνου στην Αλ Σαμπάμπ προβλέπει αποδοχές 6 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, όμως μπαίνει στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου και θέλει πάρα πολύ να μείνει στην Ελλάδα.
Ο Αντρέ Λουίζ αναμένεται να πάρει την ευκαιρία για την επόμενη σεζόν, σε αντίθεση με τον Κλέιτον που δεν αποκλείεται να αποχωρήσει με τη μορφή δανεισμού. Ταρέμι και Ελ Κααμπί προφανώς παραμένουν στη θέση του, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και με τον Γιάρεμτσουκ αν δεν βρεθεί κάποια λύση μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Από τους δανεικούς στον… αέρα βρίσκεται ακόμα ο Γιώργος Μασούρας, ο Παπακανέλλος θα πάρει ευκαιρία στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, σε αντίθεση με τον Μπετανκόρ και τον Καμπελά που δύσκολα θα τους δούμε ξανά.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο