Σύμφωνα με πρόσφατα ρεπορτάζ από την Τουρκία και την Πορτογαλία, η Φενέρμπαχτσε ενδιαφέρεται πολύ ζεστά για την απόκτηση του Βαγγέλη Παυλίδη ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Το σκηνικό γύρω από το ενδιαφέρον της τουρκικής ομάδας διαμορφώνεται ως εξής:

Το «κλειδί» των διοικητικών εκλογών

Η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη νέου προέδρου. Το εντυπωσιακό είναι ότι και οι δύο βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία (μεταξύ των οποίων και ο Αζίζ Γιλντιρίμ) έχουν κυκλώσει το όνομα του 27χρονου Έλληνα επιθετικού. Όποιος κι αν εκλεγεί, ο Παυλίδης αποτελεί κοινό, πρωταρχικό στόχο για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής.

Η στάση του Παυλίδη και της Μπενφίκα

Ο Παυλίδης: Δημοσίευμα της «Sabah» αναφέρει ότι ο Έλληνας επιθετικός (που κάνει εξαιρετική σεζόν στη Λισαβόνα με 30 γκολ και 6 ασίστ σε 52 ματς σε όλες τις διοργανώσεις) δεν είναι αρνητικός στην προοπτική να αγωνιστεί στην Τουρκία, έχοντας μάλιστα εξαιρετική χημεία στη Μπενφίκα με τον Τούρκο εξτρέμ, Κερέμ Ακτούρκογλου, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στη Φενέρ.

Η Μπενφίκα: Παρότι το συμβόλαιό του λήγει το 2029 και έχει ρήτρα 100 εκατομμυρίων ευρώ, οι Πορτογάλοι εμφανίζονται ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις, αρκεί να ικανοποιηθούν οικονομικά.

Το οικονομικό «αγκάθι»

Η μεταγραφή μόνο εύκολη δεν θα είναι, καθώς η Μπενφίκα φέρεται να αξιώνει ένα ποσό κοντά στα 40 με 50 εκατομμύρια ευρώ για να τον παραχωρήσει. Επιπλέον, η Φενέρμπαχτσε δεν παίζει μόνη της, καθώς η χρηματιστηριακή αξία του Παυλίδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ (από την Premier League και τη Serie A).

Οι πρώτες επαφές με την πλευρά του μάνατζέρ του έχουν ήδη γίνει, και το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογικές και διοικητικές διαδικασίες στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης.