Facebook Pixel Πήρε την pole και στην Κίνα ο Ρόσμπεργκ
| 2016-04-16 12:14:00

Πήρε την pole και στην Κίνα ο Ρόσμπεργκ

Πήρε την pole και στην Κίνα ο Ρόσμπεργκ

Ο Γερμανός πιλότος κατέκτησε την pole position και στη Σανγκάη καθώς έκανε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες του Σαββάτου. Δεύτερος ο Ρικιάρντο, τρίτος ο Ραϊκόνεν, πρόβλημα και αποκλεισμός από το Q1 για Χάμιλτον

Αν και οι κατατακτήριες δοκιμές του φετινού grand prix Κίνας δεν ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς, η εξέλιξη της διαδικασίας – η οποία επέστρεψε στη μορφή του 2015- αποζημίωσε όσους την παρακολούθησαν.

Το ατύχημα του Wehrlein στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και οι προσπάθειες των διοργανωτών να απομακρύνουν το νερό που είχε κρατήσει στο συγκεκριμένο τμήμα της πίστας προκάλεσαν τη διακοπή της διαδικασίας.

Ακολούθησε το πρόβλημα στο υβριδικό σύνολο του L. Hamilton το οποίο έθεσε από πολύ νωρίς εκτός μάχης έναν εκ των διεκδικητών της pole position και αναγκάζει τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή να εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την τελευταία θέση.

Οι δυσάρεστες εκπλήξεις συνεχίστηκαν, καθώς σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του Q2, το εμπρός αριστερό ελαστικό του N. Hulkenberg αποχωρίστηκε από τη ζάντα, επαναφέροντας τις κόκκινες σημαίες στην πίστα της Σαγκάης.

Χαμένοι από την εξέλιξη αυτοί ήταν όσοι δεν είχαν ολοκληρώσει ως εκείνη τη στιγμή έναν γρήγορο γύρο. Ανάμεσά τους οι F. Massa, F. Alonso και J. Button, που διεκδικούσαν με αξιώσεις την είσοδό τους στην πρώτη δεκάδα.

To Q3 «άνοιξε» με τον N. Rosberg να περνά στην κορυφή της κατάταξης, λίγο πριν ο K. Raikkonen απαντήσει και ανακτήσει την κορυφή, καθώς ο Φινλανδός ήταν ο ταχύτερος όλων και στο Q2.

Τελευταίος στη μάχη της pole position μπήκε ο S. Vettel. O Γερμανός πραγματοποίησε τη μία και μοναδική προσπάθειά του στο Q3 την ίδια στιγμή που οι βασικοί ανταγωνιστές του επιχειρούσαν για να βελτιώσουν τις αρχικές επιδόσεις τους.

Πρώτος και καλύτερος, ο Ν. Rosberg ο οποίος κατάφερε να βρεθεί και πάλι στην κορυφή, βελτιώνοντας με τα φρέσκα super soft ελαστικά της Pirelli κατά επτά δέκατα του δευτερολέπτου τον χρόνο του.

Οι δύο Ferrari όχι μόνο δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Γερμανού αλλά έχασαν και την ευκαιρία να εκκινήσουν από την πρώτη σειρά, καθώς ο εκπληκτικός D. Ricciardo τις άφησε στην τρίτη και την τέταρτη θέση.

Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν οι Bottas (5η θέση) και Kvyat (6η θέση), με τους Perez, Sainz, Verstappen και Hulkenberg να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

auto.in.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags