Facebook Pixel Η απάντηση της Δεβετζή για το ντόπινγκ!
| 2016-09-25 17:30:00

Η απάντηση της Δεβετζή για το ντόπινγκ!

Η απάντηση της Δεβετζή για το ντόπινγκ!

Ο δικηγόρος της Ελληνίδας αθλήτριας απαντάει στα δημοσιεύματα και σχολιάζει τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αφαίρεση του μεταλλίου που είχε κατακτήσει στο Πεκίνο.

Σε γραπτή του δήλωση ο δικηγόρος της Πηγής Δεβετζή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επεσήμανε ότι η αθλήτρια ουδέποτε έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Όπως προσθέτει μάλιστα όσοι προβλέπουν αφαίρεση του μεταλλίου που είχε κατακτήσει στο Πεκίνο θα διαψευστούν. Θυμίζουμε ότι υπήρξε δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο σε επανεξέταση δείγματος της αθλήτριας από τους Ολυμπιακούς του 2008 βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει το μετάλλιο που κατέκτησε τότε.

Η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου:
 

«Η Πηγή Δεβετζή τίμησε τη χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια –αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού –ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.

Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια, και μετά τη διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.

Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους  Αγώνες  στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.

Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος –εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags