Facebook Pixel Sportdog.gr | Πωρώνει κόσμο παίκτης της ΑΕΚ: «Δεν τέλειωσε τίποτα – Πάμε Ρέντη για το διπλό»
| 2018-05-27 23:18:00

Πωρώνει κόσμο παίκτης της ΑΕΚ: «Δεν τέλειωσε τίποτα – Πάμε Ρέντη για το διπλό»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πωρώνει κόσμο παίκτης της ΑΕΚ: «Δεν τέλειωσε τίποτα – Πάμε Ρέντη για το διπλό»

Μήνυμα στους Ενωσίτες μέσω sportdog από αριστερό εξτρέμ της Ένωσης.

Στις εποχές που η ΑΕΚ αιθεροβατούσε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, στο ποδόσφαιρο, αρκετά πριν επέλθει η περίφημη αναγέννηση, το 2013, ένα άλλο άθλημα κράτησε ψηλά το φρόνημα των οπαδών της. Το Χάντμπολ της Ένωσης πρόσφερε επιτυχίες και απίστευτες στιγμές χαράς στους φίλους του Δικεφάλου. Οι παίκτες της κατονομάστηκαν «μάγκες», έναν χαρακτηρισμό που φέρει η ομάδα ακόμα και σήμερα.

Ειδικά αυτήν την εποχή που η ΑΕΚ έχει φοβερή παρουσία σε Ευρώπη και Ελλάδα. Έπαιξε στον τελικό του Challenge Cup και πλέον προηγείται 2-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό/ΙΕΚ ΞΥΝΗ. «Φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει. Έχουμε έναν διοικητικό παράγοντα, τον Σταμάτη Παπασταμάτη, ο οποίος μας στηρίζει πάρα πολύ. Από ότι έχω ακούσει, η κάρτα Φιλάθλου έχει βοηθήσει όλη την Ερασιτεχνική. Διοικητικά είμαστε πολύ καλά», αναφέρει ο Στάθης Ζαμπούνης μιλώντας στο sportdog.gr μετά τη νίκη του Δικεφάλου στο δεύτερο παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους.

«Μπήκαμε πολύ δυνατά, στο Ρέντη, παρότι σοκαριστήκαμε με τον σοβαρό τραυματισμό του Παναγιώτη Νικολαΐδη, αλλά και τον λιγότερο σοβαρό του Γιάννη Τσικογιαννόπουλου που βγήκε εκτός παιχνιδιού. Βρεθήκαμε τέσσερα γκολ πίσω, δείξαμε όμως χαρακτήρα και το γυρίσαμε. Ήμασταν προσεκτικοι στις επιθέσεις, είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο μεγάλη βοήθεια και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη», θυμάται για το πρώτο παιχνίδι και συνεχίζει μιλώντας για το δεύτερο, στο οποίο η ΑΕΚ δεν άφησε τον Ολυμπιακό να πάρει ανάσα. Είναι Χαρακτηριστικό, ότι ο Ραντούλοβιτς δέχτηκε μόνο 5 τέρματα στο πρώτο ημίωρο.

«Η ομάδα πήγε πολύ προσηλωμένη. Νομίζω παίξαμε την καλύτερη άμυνα της χρονιάς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δώσουμε κάποιες εύκολες αποκρούσεις στον τερματοφύλακά μας, ο οποίος απέκτησε ρυθμό και στη συνέχεια έπιασε πολύ δύσκολα σουτ», αναφέρει και επισημαίνει: «Το πιο σημαντικό ήταν ότι η ομάδα έμεινε προσγειωμένη μετά το πρώτο παιχνίδι. Και σήμερα με το που τελείωσε το παιχνίδι πανηγυρίσαμε πολύ λίγο. Είπαμε “τα κεφάλια μέσα” και κοιτάμε το επόμενο».

Στην ΑΕΚ υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση να τελειώσει η σειρά στο τρίτο ματς. «Δεν έχουμε επαναπαυθεί καθόλου με το 2-0. Η σειρά τελειώνει στα τρία παιχνίδια και έχουμε δει στο παρελθόν ανατροπές. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Έχουμε ένα καλό προβάδισμα. Την Τετάρτη στο Ρέντη πάμε για το διπλό», αναφέρει ο αριστερός εξτρέμ των «κιτρινόμαυρων».

Η ΑΕΚ έχει χρόνια παρουσίας στο Χάντμπολ δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον Ολυμπιακό, ο οποίος αγόρασε την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα του ΔΙΚΕΑ και την υιοθέτησε σε συνεργασία με τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Ο κόσμος του δεν έδειξε να αγκαλιάζει τόσο το νέο τμήμα, παρότι παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Οπότε δεν θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε τον παίκτη της Ένωσης, αν οι μεγάλες ομάδες χτίζονται ή αγοράζονται. Ο ίδιος πάντως δεν ήθελε να πολώσει το κλίμα και έδωσε διπλωματική απάντηση.

«Η ΑΕΚ έχει χρόνια ομάδα Χάντμπολ. Έχει πια μία ιστορία. Έχει συνδεθεί η ομάδα με το κοινό της ΑΕΚ. Φέτος μας έχουν στηρίξει οι Ενωσίτες σε όλα τα παιχνίδια μας. Ακόμα και στο εξωτερικό. Ο Ολυμπιακός είναι μία νέα ομάδα. Πρέπει ο κόσμος να έρθει κοντά με το άθλημα, αφενός να το κατανοήσει, αφετέρου να το αγαπήσει και να του αρέσει. Στην ΑΕΚ υπάρχουν πλέον οπαδοί που έρχονται επειδή τους αρέσει να βλέπουν Χάντμπολ. Χρειάζεται καιρός για να αφομοιώσει ο κόσμος το άθλημα και να έρθουν οι επιτυχίες με τις οποίες θα δεθούν με το τμήμα», ανέφερε.

Δεν είναι αμαρτία το γεγονός, ότι αυτοί οι τελικοί δεν γίνονται με την παρουσία των φιλάθλων των δύο ομάδων; «Είναι σίγουρα λυπηρό», απαντά ο παίκτης της ΑΕΚ και συμπληρώνει: «Στη Γερμανία βλέπουμε φιλάθλους των δύο ομάδων να παρακολουθούν τέτοια παιχνίδια. Ξέρουμε όμως ότι στην Ελλάδα αυτό είναι ένα θέμα που ξεφεύγει του Χάντμπολ. Προέχει η ασφάλεια, αθλητών και κόσμου. Είναι λογικό».

Στο τέλος ζητήσαμε από τον χαντμπολίστα της Ένωσης να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο του Δικεφάλου για το τρίτο ματς, το οποίο αν κερδηθεί, θα δώσει τον τίτλο στους κιτρινόμαυρους. «Ευχαριστούμε τους Ενωσίες για την στήριξη τους, σήμερα και όλη τη χρονιά. Την Τετάρτη πάμε στο Ρέντη για να πάρουμε το πρωτάθλημα», κατέληξε ο Στάθης Ζαμπούνης.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags