Facebook Pixel Παραολυμπιακοί Αγώνες: "Χάλκινος" ο Νικολαΐδης, τέταρτος ο Στεφανίδης στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο
| 2021-08-31 20:46:00

"Χάλκινος" ο Νικολαΐδης, τέταρτος ο Στεφανίδης στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο

Sportdog Team
"Χάλκινος" ο Νικολαΐδης, τέταρτος ο Στεφανίδης στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο

Ακόμα ένα μετάλλιο, το έκτο συνολικά, για την χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που γίνονται στην Ιαπωνία με τον Έλληνα αθλητή να κατακτά την τρίτη θέση στη σφαίρα F20 και τον συναθλητή του να ολοκληρώνει τον αγώνα μια θέση πιο κάτω.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Στράτος Νικολαΐδης στη σφαίρα F20, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Ζιγιάντ που κέρδισε τον αγώνα κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ πετώντας τη σφαίρα στα 17.94μ. ακυρώθηκε και έτσι όλοι ανέβηκαν μια θέση πιο πάνω με αποτέλεσμα ο Στράτος Νικολαΐδης να κατακτήσει το έκτο μετάλλιο της Ελλάδας συνολικά στο Τόκιο. Η Ελλάδα έχει απολογισμό μέχρι στιγμής ένα ασημένιο και πέντε χάλκινα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Τα αποτελέσματα στη σφαίρα, πάντως άλλαξαν ύστερα από ενστάσεις, που κατατέθηκαν. Μία θέση πιο κάτω, δηλαδή στην 4η, βρέθηκε ο Λεόντιος Στεφανίδης. Ο Έλληνας αθλητής είχε αρχικά πάρει την έκτη θέση, αλλά μετά τις ενστάσεις κέρδισε δύο θέσεις. Οι ενστάσεις έγιναν γιατί οι αθλητές δεν ήταν την ώρα που έπρεπε στο call room.

Αναλυτικά, ο Ευστράτιος Νικολαΐδης έριξε την σφαίρα στα 15.93 μέτρα, επίδοση που την έκανε στην δεύτερη βολή, ενώ ο Λεόντιος Στεφανίδης με την πρώτη βολή έκανε 15.75μ., επίδοση που αποτελεί και ατομικό του ρεκόρ. Ο Στεφανίδης έριξε με περιστροφικό ρυθμό (σ.σ. ο λεγόμενος Μπαρισνίκοφ, από τον μεγάλο αθλητή). Αρχικά ο Ζιγιάντ είχε ...την κόντρα των παγκοσμίων ρεκόρ με τον Ουκρανό Κοβάλ. Μια έριχνε ο ένας βολή για ρεκόρ μια ο άλλος. Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας.

Στο Παραολυμπιακό χωριό, ο Στράτος Νικολαϊδης έγινε δεκτός με ιαχές «Ελλάς Ελλάς παρ’ ό,τι ο καιρός ήταν βροχερός στο Τόκιο και δεν είχε συγκέντρωση του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags