Facebook Pixel Formula 1: Επιβλητικός Φερστάπεν στο Μαϊάμι - Στο 2-3 η Φεράρι "έσωσε" τον αγώνα
| 2022-05-09 00:25:00

Επιβλητικός Φερστάπεν στο Μαϊάμι - Στο 2-3 η Φεράρι "έσωσε" τον αγώνα

Sportdog Team
Επιβλητικός Φερστάπεν στο Μαϊάμι - Στο 2-3 η Φεράρι "έσωσε" τον αγώνα

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull αν και ξεκίνησε από την τρίτη θέση κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία στο grand prix των ΗΠΑ με αποτέλεσμα να μειώσει τη διαφορά από τον Μονεγάσκο που τερμάτισε πίσω του.

Formula 1: Επιβλητική νίκη για τον Μαξ Φερστάπεν στο Μαϊάμι, που μπορεί να έβλεπε μπροστά του τις δύο Ferarri κατά την εκκίνηση, αλλά κάνοντας έναν εκπληκτικό αγώνα κατάφερε και πήρε την τρίτη φετινή και δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, με τον την Scuderia να κάνει το 2-3, έχοντας στην δεύτερη θέση τον Λεκλέρκ και στην τρίτη τον Σάινθ.

Ο αγώνας για τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull κινήθηκε ακριβώς όπως τον είχε σχεδιάσει καθώς μετά την εκκίνηση προσπέρασε τον Σάινθ βάζοντας... δύσκολα στον Λεκλέρκ, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να προσπερνάει τον Μονεγάσκο κατά τη διάρκεια του 8ου γύρου και μετά τη χρήση του DRS.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο Φερστάπεν δεν θα δει... ποτέ πίσω, με τον Λεκλέρκ να βλέπει συνεχώς τον Ολλανδό να ανεβάζει τη διαφορά, ενώ ούτε το αυτοκίνητο ασφαλείας που μπήκε στον 40ο γύρο, μετά το ατύχημα του Νόρις με τον Γκασλί και την έξοδο του πιλότου της McLaren, έκανε τον Μονεγάσκο να διεκδικήσει την πρώτη θέση.

Στη μάχη της 3ης θέσης ο Σάινθ με νύχια και με δόντια κρατούσε πίσω του τον Πέρεζ. Ο Μπότας έκανε ένα λάθος που επέτρεψε και στις δύο Mercedes να περάσουν, με τον Ράσελ να προσπερνά και τον Χάμιλτον για να ανέβει στην 5η θέση. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formua 1, Φερνάντο Αλόνσο ήταν 8ος μπροστά από τους Σουμάχερ, Οκόν και Φέτελ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags