Facebook Pixel Στέφανος Τσιτσιπάς: Τον Στέφανο δεν τον ξεγράφεις - Επική ανατροπή Τσιτσιπά από το 0-2!
| 2022-05-25 01:41:00

Τον Στέφανο δεν τον ξεγράφεις - Επική ανατροπή Τσιτσιπά από το 0-2! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τον Στέφανο δεν τον ξεγράφεις - Επική ανατροπή Τσιτσιπά από το 0-2! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε πολύ κοντά σε πρόωρο αποκλεισμό από το Roland Garros, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να γυρίσει από το εις βάρος του 0-2 και να αποκλείσει τον Λορέντζο Μουζέτι με 3-2 σετ.

Μια πολύ δύσκολη πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Roland Garros πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μεγάλη ανατροπή επί του Λορέντζο Μουζέτι.

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, ο Έλληνας τενίστας δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να πετύχει την απόλυτη ανατροπή, παίρνοντας τη νίκη με 3-2 σετ επί του Ιταλού αντιπάλου του.

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2 του 20χρονου Ιταλό σε 3 ώρες και 33 λεπτά, για να κλείσει θέση στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, όπου θα βρει τον Ζντένεκ Κόλαρ.

Δυναμικό το ξεκίνημα του Τσιτσιπά, ο οποίος πήρε το πρώτο γκέιμ της αναμέτρησης, προστάτευσε το σερβίς του για το 2-1 και έκανε το πρώτο μπρέικ της βραδιάς, κάνοντας το 4-1 χωρίς να χάσει ούτε πόντο στο πέμπτο γκέιμ του πρώτου σετ. Ο Μουζέτι απάντησε με δικό του μπρέικ και μείωσε σε 4-3, ενώ μετά από ένα γκέιμ που κράτησε περισσότερα από δέκα λεπτά, ο Ιταλός ισοφάρισε σε 4-4. Ο Τσιτσιπάς έκανε το 5-4 και έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου σετ, αλλά ο Μουσέτι είχε απάντηση και αφού ισοφάρισε σε 5-5, έκανε το μπρέικ για το 6-5 και εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του για να κάνει το 7-5 και να κατακτήσει το πρώτο σετ.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε να επηρεάζεται από τον τρόπο που έχασε το πρώτο σετ και αυτό φάνηκε στο κορτ, με τον Μουζέτι από την άλλη να αποκτά αυτοπεποίθηση, να ξεκινάει με μπρέικ το δεύτερο σετ και να προηγείται με 4-0, παίρνοντας επτά συνεχόμενα γκέιμ, εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη του Έλληνα τενίστα. O Στέφανος αντέδρασε και πήρε τρία διαδοχικά γκέιμ για να μειώσει σε 4-3, με τον Ιταλό όμως να μην χάνει την ψυχραιμία του και να κάνει το 2-0 στα σετ, επικρατώντας με 6-4.

«Με την πλάτη στον τοίχο» από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς, ανέβασε την απόδοσή του και πήρε τα τρία πρώτα γκέιμ, έχοντας ως μεγαλύτερο «όπλο» του τα πολύ καλά σερβίς του. Ο Μουζέτι μείωσε σε 4-2, αλλά δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Στέφανο στο τρίτο σετ, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να διαμορφώνει το υπέρ του 6-2 με μπρέικ, μειώνοντας σε 2-1 σετ!

Ο Τσιτσιπάς είχε ξεκάθαρα το μομέντουμ στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ και προηγήθηκε με 3-0, πριν απαντήσει με δικό του μπρέικ ο Μουζέτι, μειώνοντας σε 3-2. Ωστόσο, ο Στέφανος στηρίχθηκε ξανά στο σερβίς του και περιόρισε στο ελάχιστο τα λάθη του, κάνοντας το 6-2 και ισοφαρίζοντας σε 2-2 σετ!

Το πέμπτο και καθοριστικό σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά, ο οποίος αρχικά έκανε το μπρέικ και στη συνέχεια έκανε το 2-0 χωρίς να χάσει ούτε πόντο! Ο Στέφανος είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του, επιτρέποντας στον αντίπαλό του απλώς να μειώσει σε 3-1 και 5-2, πριν ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή, κατακτώντας το πέμπτο σετ με 6-2!

Τα σετ: 7-5, 6-4, 2-6, 3-6, 2-6

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags