Facebook Pixel ΠΣΑΤ: Ούτε Αντετοκούνμπο, ούτε Πετρούνιας: Αυτός βγήκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς! (ΦΩΤΟ)
| 2022-12-20 21:06:00

Ούτε Αντετοκούνμπο, ούτε Πετρούνιας: Αυτός βγήκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς! (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Ούτε Αντετοκούνμπο, ούτε Πετρούνιας: Αυτός βγήκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς! (ΦΩΤΟ)

Βραβείο και ο Πρίντεζης!

ΠΣΑΤ: Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε, μετά από σχετική ψηφοφορία, κορυφαίος αθλητής του 2022, στη γιορτή των κορυφαίων που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, σάρωσε τα μετάλλια στο μήκος, τόσο στα Παγκόσμια πρωταθλήματα, όσο και στο Ευρωπαϊκό. Χρυσός στο Παγκόσμιο κλειστού (Βελιγράδι) με Πανελλήνιο ρεκόρ, ασημένιος στο Παγκόσμιο ανοικτού (Όρεγκον) και πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοικτό (Μόναχο), με ρεκόρ μάλιστα αγώνων, στην πιο παραγωγική του χρονιά από άποψης μεταλλίων σε κορυφαίες διοργανώσεις. 

Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο έγραψε Ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε διαμάντι στη σειρά μίτινγκ Diamond League. Συμπεριλήφθηκε στην τελική τριάδα των υποψηφίων για τον τίτλο του Ευρωπαίου αθλητή για το 2022, ενώ τον μήνα Αύγουστο, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη, μέσα από τη ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου.

Από εκεί και πέρα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια για το 2022, εξαργυρώνοντας την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 20χλμ. και στα 35χλμ. βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου. Στην τελική τριάδα ήταν η Άννα Κορακάκη και η Ελίνα Τζένγκο.

Ο Γιώργος Πομάσκι αναδείχθηκε, μετά από σχετική ψηφοφορία, κορυφαίος προπονητής. Υπό τις οδηγίες του έμπειρου προπονητή ο Χρήστος Τεντόγλου κατάκτησε δύο χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό, στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που διεξήχθησαν μέσα στη χρονιά, ενώ πανηγύρισε και την κατάκτηση του διαμαντιού στη σειρά μίτινγκ Diamond League.

Το έπαθλο αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς απονεμήθηκε στον Γιώργο Πρίντεζη. Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού αποχώρησε από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2022, έχοντας διακριθεί με την «ερυθρόλευκη» και τη «γαλανόλευκη» φανέλα. 

H ενημέρωση του ΠΣΑΤ:

«Ο Γιώργος Πρίντεζης τιμήθηκε για την αθλητική και κοινωνική προσφορά του. Το καλοκαίρι του 2022 μια «μαγική» αθλητική καριέρα, αφήνοντας το στίγμα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τόσο με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας, όσο και με τη φανέλα του Ολυμπιακού επί 20 σεζόν ων ο μακροβιότερος μπασκετμπολίστας στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά.

Ο Γιώργος Πρίντεζης κατέκτησε δύο back to back τίτλους Euroleague (2012, 2013) με τον Ολυμπιακό, με το διάσημο πεταχτάρι του που χάρισε το τρόπαιο στους ερυθρόλευκους στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη ΤΣΣΚΑ να συγκλονίζει το φίλαθλο κοινό.

Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε επίσης ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο (2013), τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας (2012, 2015, 2016, 2022), δύο Κύπελλα Ελλάδας ( 2011, 2022). Διετέλεσε αρχηγός του Ολυμπιακού τη σεζόν 2021-22. Με την Εθνική ανδρών συμμετείχε σε 127 αγώνες, σημείωσε 1.127 πόντους, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags