Facebook Pixel Στον πυρετό της πυγμαχίας! Πάνω από 220.000 Ευρώ το έπαθλο του νικητή -
| 2023-03-18 18:55:00

Στον πυρετό της πυγμαχίας! Πάνω από 220.000 Ευρώ το έπαθλο του νικητή

Sportdog Team
Στον πυρετό της πυγμαχίας! Πάνω από 220.000 Ευρώ το έπαθλο του νικητή

Με χορηγό την κορυφαία μάρκα που κατασκευάζει SUV στη χώρα. Πρεσβευτές μία Ολυμπιονίκης και ένας αστέρας του… Bollywood.

Η Mahindra & Mahindra Limited είναι μια Ινδική πολυεθνική εταιρεία κατασκευής οχημάτων με έδρα τη Βομβάη στη Μαχαράστρα της Ινδίας. Ιδρύθηκε το 1945 ως Muhammed & Mahindra και αργότερα μετονομάστηκε στη σημερινή της ονομασία, Mahindra and Mahindra.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Πυγμαχίας της Ινδίας (BFI) ο κορυφαίος κατασκευαστής SUV της Ινδίας θα είναι ο μεγάλος χορηγός των πρωταθλημάτων πυγμαχίας με πρεσβευτές, τη θρυλική MC Mary Kom και τον αστέρα του Bollywood, Farhan Akhtar.

 Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών IBA έχει προγραμματιστεί από τις 15 έως τις 26 Μαρτίου στο αθλητικό συγκρότημα, Indira Gandhi, στο Νέο Δελχί. Η Ινδία φιλοξενεί τη διοργάνωση για τρίτη φορά στην ιστορία και η χώρα είναι έτοιμη να κυριευτεί από πυρετό της πυγμαχίας, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, καθώς αρκετοί κορυφαίοι πυγμάχοι πρωτοστατούν στα πρωταθλήματα.

«Η Ομοσπονδία Πυγμαχίας της Ινδίας και η Mahindra μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω του αθλητισμού και χαίρομαι που τις βλέπω ως συνεργάτες μας σε αυτήν την αποστολή. Και η παρουσία της Mary Kom και της Farhan Akhtar ως πρεσβευτές της μάρκας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών IBA θα προσθέσει τεράστια αξία στην αποστολή μας να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των γυναικών στην πυγμαχία», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ajay Singh.

 «Η Mary Kom είναι ένας θρύλος του αθλήματός μας και ο Farhan Akhtar είναι ένα σύμβολο του Bollywood που έχει κάνει πολλές εμπνευσμένες αθλητικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένης μιας για την πυγμαχία. Η συσχέτιση με αυτά τα δύο εικονίδια νέων θα ενισχύσει το κύρος αυτού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και θα βοηθήσει στην προώθηση του αθλήματος σε ολόκληρη τη χώρα. Η εκδήλωση θα βοηθήσει επίσης να αναδείξει στον κόσμο τις δυνατότητες της Ινδίας ως οικοδεσπότης μεγάλων παγκόσμιων τουρνουά».

Η Mary Kom είναι Ολυμπιονίκης. Έλαβε χάλκινπ μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Είναι η πιο πολυβραβευμένη πυγμάχος στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Γυναικών, στην Ινδία, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο έξι φορές μαζί με ένα ασημένιο και το χάλκινο.

Η Ινδία φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τρίτη φορά και είναι μια ιδιαίτερη και σπάνια τιμή. Θα υπογραμμίσει τη δύναμη της Ινδίας ως αθλητικού έθνους μπροστά σε ένα παγκόσμιο κοινό. Είμαι χαρούμενη που είμαι μέρος αυτού του τουρνουά και είμαι σίγουρη ότι αυτή θα είναι μια χρυσή σελίδα στην αθλητική ιστορία της Ινδίας», δήλωσε η Mary Kom.

Μια βιογραφική ταινία που απεικονίζει το ταξίδι της Mary Kom το 2014 έβαλε την πυγμαχία σε μια μεγάλη οθόνη και επίσης ενθάρρυνε τις γυναίκες της χώρας να ασχοληθούν με την πυγμαχία.

Από την άλλη πλευρά, ο Farhan Akhtar – ένας παθιασμένος λάτρης των σπορ, επίσης δημοφιλής για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στα Bhaag Milkha Bhaag και Toofaan, που παρουσίαζαν το ταξίδι ενός πυγμάχου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Farhan θα ασχοληθεί με τους πυγμάχους και θα μεταδώσει τον ενθουσιασμό του τουρνουά μέσα από αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Συνολικά 350 και πλέον πυγμάχοι από 74 χώρες έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής για τη διετή διοργάνωση, η οποία έχει ένα έπαθλο για πρώτη φορά 226.215 Ευρώ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags