Έπειτα από δύο ώρες ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τη Δευτέρα. 

Παρών και ο διοικητής της ΕΥΠ

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Ενδεικτικό της σπουδαιότητας της διυπουργικής, είναι το γεγονός ότι είχε προσκληθεί και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Τα σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, τα δύο βασικά σενάρια -με παραλλαγές- που εξετάζονται, είναι τα εξής:

Το πρώτο σενάριο είναι η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Το ζητούν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, καθώς κινδυνεύει η ζωή τους. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Το δεύτερο σενάριο είναι η διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Τέλος, ένα από τα μέτρα που φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση είναι και το οριστικό κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών.

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Ενδεικτικό της σπουδαιότητας της διυπουργικής, είναι το γεγονός ότι είχε προσκληθεί καιο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν, ωστόσο τα στόματα των κυβερνητικών στελεχών παραμένουν ερμητικά κλειστά, μέχρι τη Δευτέρα, που θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.