Facebook Pixel Ο Μήτρογλου μαζί με τον βασανιστή Σαντάμ
| 2014-02-16 13:30:00

Ο Μήτρογλου μαζί με τον βασανιστή Σαντάμ

Ο Μήτρογλου μαζί με τον βασανιστή Σαντάμ

Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας γράφει στον sportdog για τον Μάγκατ, που ανέλαβε να σώσει τη Φούλαμ και τον Κώστα Μήτρογλου, που θα πρέπει να είναι ευτυχής που θα δουλέψει μαζί του!

Ο νέος προπονητής του Κώστα Μήτρογλου λέγεται Φέλιξ Μάγκατ. Δεν έχει καμμία σημασία ότι είναι Γερμανός, θα μπορούσε να ήταν Αμερικανός, Σκωτσέζος, Νορβηγός, Ολλανδός. Είναι “παληός άνθρωπος” ο προπονητής που ανέλαβε να σώσει την Φούλαμ. Παληός άνθρωπος σημαίνει άτομο με κώδικα. Ανήκει σε κόσμο που προέρχεται από τα βάθη των αρχαίων αιώνων.

Θυμάμαι τη φιγούρα του πάντα σκυθρωπού Μίχαϊ Ιγκλοϋ, του Ούγγρου προπονητή στους δρόμους αντοχής. Στο στάδιο Καραϊσκάκη με το χρονόμετρο στο χέρι. Σκληρός. Ανελέητος. “Δεν μπορώ άλλο...” έλεγε ο ένας δρομέας της εθνικής ομάδας. “Όχι θα πεθάνω...” έλεγε ένας άλλος. Ο μικρόσωμος γυαλάκιας Ιγκλοϋ δεν ήξερε τίποτα άλλο από το πρόγραμμα των προπονήσεων. “Πρώτα θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και μετά ας πεθάνετε...”.

Ο Μάγκατ γνωρίζει ότι ο κόσμος έχει αλλάξει, δεν θέλει ανθρώπους σαν κι αυτόν, που υπακούνε σε κανόνες γραμμένους με σάρκα και αίμα.
Φαντάζομαι ότι ο Μήτρογλου θα πρέπει να είναι ευτυχής που θα βρεθεί με τον Μάγκατ, κι όχι μόνον επειδή μιλάνε την ίδια γλώσσα, τη γερμανική. Βασικό αυτό, σε ξένο τόπο. Αν δεν ξέρεις αγγλικά, ειδικά στην Αγγλία, έχεις πρόβλημα σαν επαγγελματίας. Κι αν μιλάς τα κοκοβίστικα αγγλικά είναι σα να μην τα μιλάς. Γίνεσαι και νούμερο.

Ο Μήτρογλου υπ' όψιν ότι είναι δουλευταράς. Δεν κοροϊδεύει στην προπόνηση. Το γνωρίζει ότι η εξέλιξή του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πιο βαρειά προπόνηση από τους συμπαίκτες του, τόσο στον Πανιώνιο, όσο και στον Ατρόμητο.

“Σαντάμ Χουσεϊν” και “Βασανιστή” αποκαλούν τον προπονητή Φέλιξ Μάγκατ, άνθρωπο παραδοσιακό και με αρχές τις οποίες δεν παζαρεύει. Δωρική ματιά, αντρική κοψιά και βλέμμα που παραπέμπει σε πολεμιστή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το ρόλο της ζωής του ο Μάγκατ τον επέλεξε με βαθειά πίστη σε αιώνιες αξίες και με προσήλωση στο καθήκον του, όπως αυτός το αντιλαμβάνεται.

Ναι, υπάρχουν ακόμα και στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις άνθρωποι σαν τον Φέλιξ Μάγκατ, που το σημερινό ποδόσφαιρο δεν τους γουστάρει, τους ξερνάει. Σχεδόν δυο χρόνια ήταν άνεργος ο νέος προπονητής της Φούλαμ.

ΠΟΙΟΣ είναι ο καλύτερος μαθητής του ελληνικού αθλητισμού, γράφει ο apodytiriakias.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags