Facebook Pixel Ιστορικό ντοκουμέντο! Ο Παύλος Γιαννακόπουλος στο γήπεδο της ΑΕΚ δίπλα στον Μπάρλο (ΦΩΤΟ)
| 2023-02-22 10:35:00

Ιστορικό ντοκουμέντο! Ο Παύλος Γιαννακόπουλος στο γήπεδο της ΑΕΚ δίπλα στον Μπάρλο (ΦΩΤΟ)

του Κιτρινόμαυρου
Ιστορικό ντοκουμέντο! Ο Παύλος Γιαννακόπουλος στο γήπεδο της ΑΕΚ δίπλα στον Μπάρλο (ΦΩΤΟ)

Ο αείμνηστος πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος έχτισε την πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα.

Μία πολύ ιδιαίτερη φωτογραφία δημοσίευσε η σελίδα «Το χρονοντούλαπο της ΑΕΚ» στο Facebook από το μακρινό παρελθόν. Πιστό στη… Σαν Σήμερα ενημέρωσή του, ανήρτησε μία εικόνα από τις 22 Φεβρουαρίου 1976.

Η φωτογραφία δείχνει τον Θωμά Μαύρο  να παρακολουθεί τον αγώνα ΑΕΚ-Πανιώνιος 2-0, από την εξέδρα των επισήμων, παρέα με τον αδερφό του, τον πρόεδρο της ΑΕΚ Λουκά Μπάρλο και τον Γιώργο Δέδε. Ο Μαύρος εκείνη τη περίοδο δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής αφού ΑΕΚ και Πανιώνιος βρισκόταν σε δικαστική μάχη, από το προηγούμενο καλοκαίρι, για το ποιος θα αποκτήσει το δελτίο του παίκτη και τους δικαστές να δικαιώνουν πότε τη μια ομάδα και πότε την άλλη. Δέκα μέρες πριν οι κυανέρυθροι κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα και το πρωτοδικείο δεν επέτρεψε στην ΕΠΟ να εκδώσει δελτίο. Γι’αυτό και βρέθηκε στα επίσημα και όχι στον αγωνιστικό χώρο.

Το ντεσού της φωτογραφίας όμως ήταν άλλο! Γιατί δίπλα στον Μπάρλο καθόταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος, επικεφαλής τότε του Παναθηναϊκού Συναγερμού και μέλος του ΔΣ των πρασίνων. Σημειωτέον, ότι είναι η γνωστή ιστορία ότι κάποια χρόνια μετά, ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε «πολιορκηθεί» από μία παρέα οργανωμένων ΑΕΚτζήδων, οι οποίοι εκφράζοντας την εκτίμπρος προς το πρόσωπό του ζητούσαν να ασχοληθεί με την Ένωση. Τους αρνήθηκε ευγένικα προτάσσοντας την παναθηναϊκή του αφοσίωση στην ομάδα που αγάπησε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags