Facebook Pixel Συνέντευξη Κασουρίδη στο Sportdog για Καράμπελα και Παναθηναϊκό
| 2019-06-05 18:00:00

"Τρομερή εξέλιξη ο Καράμπελας - Τους παίζει στα ίσια - Μπορεί στον ΠΑΟ - 200 παλμούς με Καλάθη"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Τρομερή εξέλιξη ο Καράμπελας - Τους παίζει στα ίσια - Μπορεί στον ΠΑΟ - 200 παλμούς με Καλάθη"

Ατακάρες για τον πιτσιρικά. "Εγκεφαλικός, είναι παλαιάς κοπής".

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 3-0 απέναντι στο Περιστέρι και προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ-Προμηθέας (2-1). Την παράσταση όμως στο game 3 έκλεψε ένας παίκτης του συλλόγου των δυτικών προαστίων. Ο λόγος για τον Ζώη Καράμπελα, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των "πράσινων", σύμφωνα με σχετική φημολογία.

Ο 18χρονος γκαρντ διακρίθηκε στο τρίτο παιχνίδι για το πάθος που επέδειξε και σημείωσε ρεκόρ. Ο νεαρός παίκτης μοίρασε δέκα ασίστ, αριθμός που αποτελεί όχι μόνο ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο αλλά και κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Περιστερίου στα πλέι οφς, όταν την προηγούμενη κατείχε ο Άγγελος Κορωνιός με εννέα, στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 5 Απριλίου 1996.

"Φαίνεται ότι θα έχει μία τρομερή εξέλιξη. Είναι στο χέρι του να πετύχει, αν δουλέψει" είναι το πρώτο σχόλιο που έκανε στο sportdog o Νίκος Κασουρίδης, παλαίμαχος παίκτης του Περιστερίου και σχολιαστής αγώνων καλαθοσφαίρισης στην ΕΡΤ.

Ποια είναι τα στοιχεία που τον ξεχωρίζουν; "Είναι πλέι μέικερ παλιάς κοπής, κάτι που είχα πει και στον σχολιασμό μου στη δημόσια τηλεόραση. Είναι πολύ εγκεφαλικός, του αρέσει η διείσδυση", απαντά και καταθέτει πού θέλει βελτίωση.

"Στα τελειώματα πρέπει να προσέξει, όταν πηγαίνει κοντά στο καλάθι, γιατί λόγω ύψους θέλει άλλη εκτέλεση. Πρέπει να το δουλέψει. Είναι πάρα πολύ καλός και είναι θέμα παιχνιδιών η εξέλιξή του. Ήδη χρησιμοποιήθηκε πάρα πολύ και δίκαια για μένα. Μακάρι να έχουμε παιδιά στην Α1 σαν τον Καράμπελα. Εννοώ Έλληνες παίκτες που να μπορούν να πρωταγωνιστούν", επισημαίνει.

Με τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε για το πάθος και την ένταση που είχε στο παιχνίδι του. "Ήθελε πολύ να κερδίσει. Για μένα δεν ήταν από τις καλύτερες εμφανίσεις του. Έπαιξε καλά, θεωρώ ότι θα μπορούσε να παίξει και καλύτερα. Το να παίζεις με τον Παναθηναϊκό αντίπαλο, δεν το συζητάμε, είναι μία εμπειρία. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεις παίκτες όπως ο Καλάθης, που είναι κορυφαίος στην Ευρωλίγκα. Είναι πολύ μεγάλο σχολείο αυτό. Θα μάθει πάρα πολλά, αλλά θα το καταλάβει στην πορεία", αναφέρει.

Δεδομένης της μικρής ηλικίας, πόσο χρόνο θα μπορούσε να πάρει, αν έπαιζε σε μεγαλύτερη όπως ο Παναθηναϊκός; "Ήδη παίζει πάνω από 20 λεπτά. Οι περισσότεροι πλέι μέικερ είναι Αμερικανοί. Το παιδί όμως δείχνει ότι το έχει. Θέλει να παίξει. Έτσι μπαίνει στο γήπεδο,για να παίξει στα ίσια οποιοδήποτε αντίπαλο. Είναι θέμα δουλειάς", επισημαίνει ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής.

Στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι ο μικρός... μεθυσμένος από το πάθος για τη νίκη αγνόησε τους κανόνες αθλητικής δεοντολογίας. Αντάλλασσε συνεχώς κουβέντες με τον Καλάθη και μετά τον αγώνα δεν του έδωσε το χέρι, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να μεσολαβεί στα αποδυτήρια για να αποκαταστήσει το "φάουλ" του μικρού.

"Αυτό δεν είναι τίποτα. Όταν παίζεις με 200 παλμούς, όλα αυτά είναι δικαιολογημένα. Είναι ένα νέο παιδί, το μέλλον όλο είναι δικό του", καταλήγει ο Νίκος Κασουρίδης μιλώντας στο sportdog.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags