Facebook Pixel Υπάρχει ζωή χωρίς... Σπανούλη;
| 2011-12-24 00:25:00

Υπάρχει ζωή χωρίς... Σπανούλη;

Υπάρχει ζωή χωρίς... Σπανούλη;

Ο Βασίλης Σπανούλης έλλειψε για πρώτη φορά φέτος από ματς Ευρωλίγκας, αυτό με τη Νανσί στη Γαλλία. Η στατιστική σύγκριση με και χωρίς αυτόν δείχνει πως ο ΟΣΦΠ δεν τον έχει… ανάγκη!

Σε 10 από τις 15 στατιστικές κατηγορίες ο Ολυμπιακός πήγε καλύτερα χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη! Η ομάδα του Πειραιά πέτυχε περισσότερους πόντους, πήρε περισσότερα ριμπάουντ, έβγαλε περισσότερες ασίστ, έκλεψε πιο πολλές φορές την μπάλα, έκανε λιγότερα λάθη, τελείωσε το παιχνίδι με λιγότερα φάουλ και είχε καλύτερη βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης από ότι στα προηγούμενα εννιά παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα με τον Βασίλη Σπανούλη.

Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ομάδα του Πειραιά βαδίζει σε σωστά μονοπάτια, καθώς αν μια ομάδα θέλει να λέγεται μεγάλη δεν πρέπει να στηρίζεται σε έναν και μόνο παίκτη, αλλά στη συνολική προσπάθεια. Ωστόσο, του έλλειψε το αξιόπιστο σουτ του Έλληνα άσου.

Αναλυτικά:

Πόντοι: 78.1 - 79 (+)
Δίποντα: 55.1% - 52.3% (-)
Τρίποντα: 34.3% - 23% (-)
Βολές: 74.4% - 73.9% (-)
Επιθετικά ριμπάουντ: 9.3 - 17 (+)
Αμυντικά ριμπάουντ: 22.3 - 26 (+)
Συνολικά ριμπάουντ: 31.7 - 43 (+)
Ασίστ: 13.7 - 19 (+)
Κλεψίματα: 5.4 - 6 (+)
Λάθη: 14.8 - 13 (+)
Μπλοκ υπέρ: 3.1 - 4 (+)
Μπλοκ κατά: 2.8 - 7 (-)
Φάουλ: 22 - 21 (+)
Κερδισμένα φάουλ: 24 - 23 (-)
Σύστημα αξιολόγησης ranking: 81.1 - 87 (+)

Αναλυτικότερα...:

Από τα παραπάνω φαίνεται πως ο Σπανούλης έλλειψε στα σουτ, καθώς είναι πολύ καλός σουτερ και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι έχει πάνω από το μέσο όρο του Ολυμπιακού πριν το ματς με τη Νανσί (59.7% στα δίποντα, 44.1% στα τρίποντα και 88.1% στις βολές).

Χωρίς αυτόν, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πιο ομαδικά, καθώς έβγαλαν περισσότερες ασίστ από ότι με τον Σπανούλη, ο οποίος έτσι και αλλιώς έχει μεγάλη ευχέρεια στην πάσα για καλάθι, καθώς έχει 4.9 κατά μέσο όρο. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε εξαιρετική δουλειά, έχοντας 4, αλλά, ο Κεϊλίν Λούκας που είχε 3 και ο Κώστας Σλούκας με 2, σε έναν τομέα που βοήθησαν σημαντικά και οι φόργουορντ, Μιχάλης Πελεκάνος, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου, αλλά και ο σέντερ Κάιλ Χάινς που είχαν από 2.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε λιγότερα λάθη, τη στιγμή που στα υπόλοιπα ματς ο Σπανούλης είχε μόνος του μέσο όρο 3.7, αλλά αυτό απορρέει και από τις πολλές πρωτοβουλίες που παίρνει.

Παρ' όλο που ο Σπανούλης πετύχαινε το 1/4 των πόντων του Ολυμπιακού, κόντρα στη Νανσί η ομάδα του Πειραιά σημείωσε μόλις έναν περισσότερο χωρίς τον Έλληνα άσο στη σύνθεσή της.
Μοιραία, το βάρος από τον Σπανούλη μεταφέρθηκε κάτω από τη ρακέτα, όπου κυριάρχησαν οι ψηλοί και πήραν περίπου 12 ριμπάουντ περισσότερα χωρίς τον Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα λιγότερο φάουλ από ότι με «Kill Bill», ο οποίος παίρνει συνήθως 6.1. Επίσης ο Σπανούλης είχε το 1/4 του σύστημα αξιολόγησης ranking του Ολυμπιακού μέχρι τώρα, με την ομάδα του Πειραιά να καταφέρνει να το ξεπεράσει κατά 6 περίπου μονάδες.

Ο Σπανούλης αν και γκαρντ δεν έχει μεγάλη έφεση στα κλεψίματα, καθώς ο μέσος όρος του φτάνει μόλις το 0.7. Χωρίς εκείνον, στην αναμέτρηση της Γαλλίας, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεψαν 0.6 φορές περισσότερο τη μπάλα.

ΠΗΓΗ: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags