Facebook Pixel Eurobasket 2022: Ματσάρες για 4 εισιτήρια, δείτε όλα τα highlights - Ο δρόμος της Ελλάδας προς το Χρυσό (Vid)
| 2022-09-11 00:25:00

Eurobasket: Ματσάρες για 4 εισιτήρια, δείτε τα highlights - Ο δρόμος της Ελλάδας προς το Χρυσό (Vid)

Sportdog Team
Eurobasket: Ματσάρες για 4 εισιτήρια, δείτε τα highlights - Ο δρόμος της Ελλάδας προς το Χρυσό (Vid)

Όσα έγιναν το Σάββατο και οι αντίπαλοι της Εθνικής μέχρι τον τελικό! Η πρώτη ημέρα των "16" του Eurobasket ολοκληρώθηκε, με 4 Εθνικές ομάδες να τσεκάρουν τα εισιτήριά τους για τους "8" της διοργάνωσης. Μοναδική έκπληξη, αν μπορεί να θεωρηθεί αυτή τέτοια, η πρόκριση της Ισπανίας επί της Λιθουανίας.

Γνωστές έγιναν οι πρώτες 4 πρώτες ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Eurobasket 2022.

Την αρχή έκανε η Γαλλία, η οποία είδε την Τουρκία να... αυτοκτονεί και να πηγαίνει το ματς στην παράταση, εκεί όπου ο Ρούντι Γκομπέρ έφερε στο Παρίσι τη μεγάλη πρόκριση με το τελικό 87-86. Ο νέος σέντερ των Τίμπεργουλβς ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 20π. και 17ρ., ενώ μοιραίος για τους Τούρκους αποδείχθηκε ο Κορκμάζ, καθώς του έκλεψαν την μπάλα στην τελευταία επίθεση με το σκορ στο -1.

 

 

Στο δεύτερο χρονικά ματς της ημέρας η Σλοβενία νίκησε στο τέλος το Βέλγιο με 88-72, με τους ηττημένους να ζορίζουν τους πρωταθλητές Ευρώπης μέχρι και τις αρχές της τέταρτης περιόδου. Φυσικά κορυφαίος του αγώνα ήταν ο μαγικός Λούκα Ντόντσιτς, που αυτή τη φορά σταμάτησε 35π. και τις.

 

 

Η Γερμανία, επίσης, υπέταξε το αξιόμαχο Μαυροβούνιο με 85-79 και πλέον, περιμένει την Ελλάδα στους "8", εφόσον φυσικά η Εθνική μας ομάδα καταφέρει να περάσει σήμερα (11/9, 21:45) την Τσεχία. Για τους Γερμανούς ξεχώρισε ο Σρέντερ με 22π., ενώ για το Μαυροβούνιο το παιχνίδι της ζωής του έκανε ο πρώην Πράσινος Πέρι (25π., 6α.).

 

 

Στον τελευταίο χρονικά αγώνα της ημέρας, η Ισπανία με ένα φοβερό τέταρτο δεκάλεπτο απέκλεισε την (θεωρητικά φαβορί πριν το τζάμπολ) Λιθουανία, ακόμα κι αν χρειάστηκε την παράταση για να το πετύχει με το τελικό 102-94. Ο Μπράουν ήταν ο MVP με τους 28π. και τις 8α. που μοίρασε, ενώ για τους Λιθουανούς φοβερό ματς έκαναν οι Κουζμίνσκας-Μπραζντέικις.

 

 
 

Συνοπτικά, επομένως, την πρόκριση πήραν οι: Γαλλιά, Σλοβενία, Γερμανία, Ισπανία.

Το σημερινό (11/9) πρόγραμμα των "16" έχει ως εξής;

13:00 Ουκρανία - Πολωνία (ΕΡΤ3)
15:45 Φινλανδία - Κροατία (ΕΡΤ1)
19:00 Σερβία - Ιταλία (ΕΡΤ1)
21:45 Ελλάδα - Τσεχία (ΕΡΤ3)

Προημιτελικά

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου
1. Γερμανία - Ελλάδα ή Τσεχία
2. Ισπανία - Φινλανδία ή Κροατία
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου
3. Σλοβενία - Ουκρανία ή Πολωνία
4. Γαλλία - Σερβία ή Ιταλία

Ημιτελικά

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου
Νικητής 1 - Νικητής 2
Νικητής 3 - Νικητής 4

Τελικός - Μικρός τελικός

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags